15 Temmuz ve sonrasını Yeni Şafak İngilizce'den takip ettiler

Yeni Şafak
14:565/08/2016, Cuma
G: 5/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi dünya kamuoyunun önemli başlıkları arasındaki yerini korurken Yeni Şafak'ın İngilizce web sayfası bu sürecin önemli medya aktörlerinden oldu. Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Washington Post ve Wall Street Journal, Yeni Şafak İngilizce'nin haberlerini manşetlerine taşıdı. Yeni Şafak İngilizce kaynaklı haberler ayrıca Rusya, Pakistan ve Avrupa basınında da geniş yer buldu.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi dünya medyasında da geniş yankı uyandırırken, Türkiye'de yaşananlar ile ilgili gelişmeleri sayfalarına taşıyan dünya medyası, Yeni Şafak İngilizcenin haberlerini referans aldı. Daha önce Washington Post, New York Times ve Huffington Post gibi dünyanın önde gelen gazeteleri ile Reuters ajansının haberlerini kaynak göstererek yayınladığı Yeni Şafak İngilizce, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında da dünya medyası tarafından kaynak olarak gösterildi.



16 Temmuz günü Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün “ABD, Erdoğan'ı öldürmeye çalıştı!" başlıklı yazısı dünya basınında geniş yankı buldu. Karagül'ün yazısını sayfalarına taşıyan Washington Post gazetesi, yazıdan bazı bölümleri paylaşarak Karagül'ü hedef göstermişti.



WSJ Yeni Şafak İngilizcenin haberine geniş yer verdi

Yeni Şafak İngilizcenin haberlerini referans alan bir diğer gazete ise The Wall Street Journal gazetesi oldu. Wall Street, Yeni Şafak'ın 'Kalkışmayı yöneten ABD'li komutan' başlıklı haberlerini manşetine taşıyarak Campbell'ın bu iddiaları reddettiğini yazdı. Wall Street Journal bir başka haberinde ise Yeni Şafak İngilizceyi referans göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'li General Votel'in “Darbeciler bizim müttefikimizdi" açıklamasına gösterdiği tepkiyi sayfasına taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Votel'e tepkisinin çok sert olduğunu belirten Wall Street, Yeni Şafak İngilizce'de yer alan gelişmeleri de okurlarına aktardı.



Yeni Şafak gazetesinin darbe girişiminin arkasında Campbell'ın olduğunu ortaya koyan haberine Rus medyası da kayıtsız kalmadı. Russia Today, ABD'li Generalin darbecilerle bağlantısı olduğunun ortaya çıktığını ancak ABD yönetiminin bunu reddettiğini belirtti.




Daily Times gazetesi de Yeni Şafak'ın ABD'li General Campbell ile ilgili gündeme getirdiği haberi manşetlerine taşıdı. Yeni Şafak İngilizcenin Campbell'ın darbenin beyni olduğunu yazdığını belirten gazete, Campbell'ın darbe öncesi Türkiye'de iki gizli toplantı gerçekleştirdiğini bildirdi.



Al Monitör: ABD'den tehdit algılandı

Al Monitor'da çıkan bir haberde de Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün “ABD Erdoğan'ı öldürmek istedi" yazısına yer verilerek, gerçekte Türkiye'nin uzun bir süreden beri ABD'den tehdit algıladığını söyledi.



Yeni Şafak İngilizcenin haberleri Balkanlar, Pakistan ve Nijerya gibi birçok dünya ülkesinin basınında da referans gösterildi. Körfez'den Gulf News, Pakistan'dan Pakistan Today gibi gazeteler de Yeni Şafak İngilizceyi referans göstererek 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili gelişmeleri ülkelerinde yayınladılar.






#ABD basını
#Yeni Şafak İngilizce
#Dünya basını
#Türkiye
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.