EDISYON:

1 ay depoda saklanmışlar

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0020/03/2018, Salı
G: 20/03/2018, Salı
Yeni Şafak
Siviller yaralarını sarmaya çalışıyor.
Siviller yaralarını sarmaya çalışıyor.

TSK’nın 20 Ocak’ta ÖSO ile başlattığı harekat kapsamında teröristlerden arındırılan Afrin’de sivillerin, terör örgütünün baskıları sonucu günlerdir yaşadığı tedirginlik yerini huzura bıraktı.

Terör örgütü YPG/PKK’nın baskıları nedeniyle güvenli bölgelere kaçan siviller, ilçe merkezine dönmeye başlarken teröristlerin canlı kalkan olarak kullanmak için gitmelerine izin vermediği siviller de yaralarını sarmaya çalışıyor.

TÜRK ASKERİ KURTARDI

Terörün acı yüzüyle uzun süre yaşamak zorunda kalan ve harekatın ardından ilçeden ayrılmak için girişimde bulunan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Kürt kökenli 35 kişilik akraba 7 aile, hayatta kalabilmek için binalarının bodrum katındaki depolara sığındı. Yaklaşık bir ay depolarda kalan aileler, Türk askerinin ilçeye girmesiyle büyük sevinç yaşadı. Geçirdikleri acı dolu günleri unutmak isteyen Suriyeliler, bundan sonraki süreçte kendilerini güzel günlerin beklediğine inanıyor. Sivillerden Heysem Alo, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Akrabalarımla binamızın bodrum katındaki bu yere saklandık. Yaklaşık bir ay burada kaldık. Allah’a şükür, Türkiye ve ÖSO geldi, ilçemizi teröristlerden kurtardılar.”

ÇOCUKLAR ÇOK KORKTU

Ranya Muhammed de sığınak olarak kullandıkları depoda geçirdikleri günlerin çok uzun ve zorlu olduğunu dile getirerek, özellikle çocukların korku dolu günlere şahit olduklarını söyledi. Teröristlerin gittiğini öğrendiklerinde büyük sevinç yaşadıklarını vurgulayan Suriyeli kadın, “Türk askeri geldi ve insanların umudu oldu. Umarım onlar bir daha geri dönmezler” şeklinde konuştu.

#Afrin
#PKK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.