EDISYON:

DGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları ayın kaçında açıklanacak 2024?

11:0217/08/2024, Cumartesi
Yeni Şafak
DGS sınav sonuçları 2024
DGS sınav sonuçları 2024

"DGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 30 Haziran'da tamamlanan DGS sınavı sonrasında, gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. 14 Ağustos'ta açıklanması beklenen DGS sınavı açıklanmadı ve adaylar açıklanacağı yeni tarihi merak ediyor. Peki, 2024 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

"DGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları ayın kaçında açıklanacak 2024?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. 2024 DGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, gözler bir yandan da ÖSYM'nin sonuç sayfasına çevrildi. ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranı üzerinden açıklanacak olan DGS sonuçları için yeni tarih merak ediliyor. Peki, 2024 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan takvime göre, 2024 DGS sınav sonuç tarihi belli olmuştu fakat sonuçlar açıklanmadı.

2024 DGS sonuçlarının 14 Ağustos'ta açıklanması bekleniyordu.

DGS sınav sonuçlarının eylül ayı itibarıyla açıklanacağı öngörülüyor.

DGS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuç sorgulama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecek.

Adaylar, DGS sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecek.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme işlemleri için tercihler de alınacak. Bu kapsamda tarihler belli olunca haberimizde yer vereceğiz.

Yerleştirme işleminde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak.

Adayların, tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekiyor.

#DGS
#dgs sonuçları
#dgs sınavı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.