Burdur'da üniversite personeli 8 kişi tutuklandı

Yeni Şafak
10:304/08/2016, Perşembe
G: 4/08/2016, Perşembe
Diğer

Burdur'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) görevli 10 akademik ve idari personelden 8'i tutuklandı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye aidiyeti olduğu düşünülen MAKÜ'de görevli 16 akademik ve idari personel hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan firari 1'i dışında 15'i gözaltına alınırken, 5'i işlemlerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dün akşam saatlerinde işlemleri tamamlanan 10 şüpheli ise polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Mahkemeye sevk edilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Yüksel Köksal ve Doç. Dr. Kadir Şeker, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Değerliyurt ve Yrd. Doç. Dr. Arif Keçeli, Satın Alma Şefi Yalçın Akköprü, Bucak Sağlık Yüksekokulu Sekreteri Hamdi Aktürk, Veteriner Fakültesi'nde görevli memurlar Ahmet Dağ ve Yusuf Baran tutuklandı. Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Bayram Türkel ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu'nda görevli okutman Rıdvan Çitil ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Tutuklanan şüpheliler Burdur Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.




#Burdur
#FETÖ
#Yüksel Köksal

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.