|

2024 bedelli askerlik ne kadar?

Milyonlarca memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı için enflasyon verilerinde. Memur ve emeklinin maaş zammıyla birlikte bedelli askerlik ücreti başta olmak üzere birçok kalemde artış yaşanacak. Bedelli askerlik başvuru tarih gençler tarafından merak konusu. Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusu yapacaklara son tarih uyarısında bulundu. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Temmuz-Aralık 2024 bedelli askerlik ne kadar?

10:04 - 3/07/2024 Çarşamba
Güncelleme: 10:52 - 3/07/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Bedelli askerlik için son başvuru tarihi
Bedelli askerlik için son başvuru tarihi

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyenlerin açıklanan tarihe kadar başvuru ve ödeme işlemlerini tamamlamalarının önemli olduğunu duyurdu. Bedel tutarı, 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Peki bedelli askerlik başvurusu ne zaman sona erecek, bitecek? 2024 bedelli askerlik ne kadar? İşte detaylar.

2024 bedelli askerlik ne kadar?

Bedelli askerlik ücreti, geçmişte yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki orana sabitlenmişti.

Bu yılın ilk yarısında bedelli askerlik ücreti 182 bin 609 lira olurken, bu tutar da memur maaş katsayısıyla artacak.
Bu aydan itibaren yıl sonuna kadar bedelli askerlik için başvuranlar 217 bin 870 lira ödeyecek.

Bedelli askerlik başvurusu ne zaman sona erecek, bitecek?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik hizmetinden mevcut bedel tutarından yararlanmak isteyen yükümlülerin müracaat ve ödeme işlemlerini 28 Haziran'a kadar tamamlamalarının önem arz ettiğini bildirilmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı:"Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."


#Bedelli askerlik
#bedelli askerlik başvurusu
#Bedelli askerlik ücreti 2024
2 gün önce