EDISYON:

Bedelli askerlik ücreti 2023 temmuz zammı artışı memur maaşına göre sabitlenecek: Bedelli askerlik kaç para olacak?

13:136/07/2023, Perşembe
G: 20/07/2023, Perşembe
Yeni Şafak
Bedelli askerlik ücret zammı
Bedelli askerlik ücret zammı

Bedelli askerlik ücreti henüz vatani görevlerini yapmayan kişilerin gündeminde yer alıyor. Temmuz 2023 zammı sonrası bedelli askerlik ücreti merak edilen konular arasında. TÜİK'in açıklamasına göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %38,21, aylık %3,92 oldu. Milli Savunma Bakanlığı Temmuz-Aralık dönemini kapsayan bedelli askerlik ücretini açıkladı. Peki, TÜİK 6 aylık enflasyon oranı ve Temmuz zammı ile yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL? İşte 2023 bedelli askerlik ücreti.

Askerlik görevini bedelli olarak tamamlamak isteyen adaylar
2023 bedelli askerlik ücreti
ne kadar ve
bedellik askerlik başvuruları
, ödeme günü ne zaman sorularını araştırıyor. Yapılan yeni zamlar ile birlikte güncel ücretin ne kadar olacağı ve ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. Ocak ve temmuz aylarını kapsayan dönemde 2023 tutarını ödeyen adayların yanında ağustos ayından itibaren zamlı miktarlar ödenecek. İşte "2023 Temmuz zammı ile yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar ve kaç TL olacak, yüzde kaç zam gelecek?" sorularının yanıtları...

Yeni bedelli askerlik ücreti konusunda yapılan araştırmalar hız kazandı. Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zam sonrası gözler Temmuz ayı memur ve emekli maaşı zammına çevrildi. Memura yapılacak en düşük zam belli olacak. TÜİK enflasyon verilerini Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da açıkladı. Yeni bedelli askerlik ücreti merak konusu oldu. Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretindeki artışın memur maaş katsayısındaki artış oranına göre sabitlendiğini duyurdu.

Bedelli askerlik ücreti artışı neye göre hesaplanıyor?

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bedelli askerlik ücretindeki artışın memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini belirtti. Kaynaklar sistemin hayata geçirildiği 2019’dan bugüne kadar bedelli askerlik uygulamasına başvurunun sürekli arttığını da vurguladı.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar?

2023’ün Ocak-Haziran döneminde 104 bin 84 TL olan bedelli askerlik ücreti Temmuz-Aralık dönemi için 122 bin 350 liraya çıkartıldı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, bedelli askerlik tutarının memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini de ifade ederek yeni bedelli askerlik ücretini açıkladı. Albay Aktürk, "Hazine ve Maliye Bakanlığınca 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122 bin 351 lira olmuştur. 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır." dedi.

Bedelli askerlik başvuruları nasıl yapılır?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvurusunu yapan adaylar için ödeme süreci hemen başlıyor.

#bedelli askerlik
#bedelli askerlik ücreti
#Memur zammı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.