Bazlama, evlerinizde kolay ve pratik hazırlayabileceğiniz en güzel, en lezzetli hamur işlerindedir. Üzerinde dumanı tüterken tereyağının eşliğiyle harika bir tat elde edecek, yemeklerinizi daha keyifli bir hale getireceksiniz. Peki, bazlama nasıl yapılır? İşte, bazlamanın en güzel tarifi, malzemeleri, pişirme süresi, yapılışı, kalorisi ve besin değeri.
Kahvaltı, çay saatleri ve sahur sofralarının kolay hazırlanabilen lezzeti bazlama... İşte, üzerine tereyağını sürüp afiyetle yiyeceğiniz bazlama tarifi.
BAZLAMA NASIL YAPILIR? ADIM ADIM BAZLAMA TARİFİ
Genelde mayalı olarak yapılan ve çok sevilen bazlamayı mayasız da yapabilirsiniz. Mayasız bazlama da en az mayalı kadar lezzetli olmaktadır, deneyebilirsiniz.
BAZLAMA TARİFİ MALZEMELERİ
- -7 su bardağı un (azar azar ilave edilecek)
- -1 paket yaş maya (ya da 2 paket kuru maya)
- -3 yemek kaşığı zeytinyağı
- -3 su bardağı ılık su
- -2 tatlı kaşığı tuz
- -2 tatlı kaşığı toz şeker
BAZLAMA YAPILIŞI
**Afiyet olsun.
BAZLAMA PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER?
BAZLAMA KAÇ KALORİDİR?
BESİN DEĞERİ
- 1 porsiyon için;
- 8 gram protein
- 56 gram karbonhidrat
- 3 gram yağ
- *Uzman diyetisyenler tarafından hazırlanmıştır.
BAZLAMA ZORLUK SEVİYESİ NEDİR?
BAZLAMA TARİFİNİN PÜF NOKTALARI
Bazlamanın en önemli noktası hamurudur. Hamurunda çok az malzemeye ihtiyacınız var. Un, su, tuz, maya ve kıvamını güzelleştirecek bir malzeme. Bazlamalar yumuşacık ve pofuduk kıvamlarıyla meşhur. Bu nedenle o kıvam güzelleştirici malzeme ılık süt, soda veya yoğurt olabiliyor. Bu malzemeler mayayı daha aktif hale getirecektir. Bazlama hamuru, ele yapışmayan, yumuşacık kıvamlı bir hamur olmalı. Eğer hamurunuz çok sert olmuşsa, bazlamalarda aradığınız o kıvamı yakalamanız biraz daha zor olacaktır.