|
|
Gelecekte olay var
Fantastik/bilim-kurgu müptelalarının hoşlanacağı türden bir 'gelecek' filmi olan Johnny Mnemonic, Reeves'in oyunculuğuyla göz dolduruyor... 21. yüzyılda en değerli meta bilgidir. Artık siber-uzay gündelik gerçek olmuştur; her tür bilgi, bilgisayar fareleri tarafından yasadışı yöntemlerle bilgisayar şifrelerine girerek elde edilmektedir. Bu yüzden en güvenilir kuryeler beyinlerine yongalar (mnemonic alıcı) yerleştirmiş insanlar olmuştur. Johnny de (Keanu Reeves) sır vermeyen yongalı kuryelerin en iyilerinden biri ve tam bir profesyoneldir. Fiyatı ödendiği sürece, Johnny'nin bilgiyi, yerine ulaştırması garantidir. Ama kuryelerin ödediği ağır bir bedel vardır: Beyinlerine yerleştirilen yonganın bilgi depo ama kapasitesi için, hafızalarındaki şahsi geçmişleri silinir. Johnny şimdi kaybettiği geçmişinin peşindedir. Ama bu çok pahalı bir iştir. Johnny'nin şahsi hatıralarını geri almak için son kez büyük bir iş daha yapılması gerekmektedir. Johnny Mnemonic
Yön: Robert Longo Oyn: Keanue Reaves, Dolph Lundgren, Takeshi, Dina Meyer,Takeshi Kitano, Dennis Akayama
Müzikle, müzik için konuşmalar
Uzun yıllardır müzikle uğraşan, sevilen sanatçı Özdemir Erdoğan geçmişten bugüne müzik yolculuğunu konuşurken, "Özdemir Erdoğan kendisini neden 'Köyün Delisi' olarak görüyor?", "Noter kanalıyla Mason Cemaatinden neden ayrıldı?", "Sivri dilli olma gerekçesini nasıl açıklıyor?", "Sahnede kendisiyle nasıl dalga geçiyor?" gibi soruları cevaplıyor. Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Özdemir Erdoğan programda, neden Zeki Müren ile ilgili sivri dilli açıklamalar yaptığını da anlatıyor. Tanıklar, geçmişi acısıyla tatlısıyla geleceğe taşımaya devam ediyor.
SEYRİ ŞAHANE 'Cine'ma gibi diziler: Kod Adı ve Oz! Uzun bir süredir satırlarımıza konuk olmayan Gülçin Deniz yine, incelikli bir dikkat ürünü ekran notuyla karşınızda: Kod Adı ve Oz adlı diziler Cine5 ekranında izlenmeye değer yapımlardan. Altyazılı olarak ve haftada iki kez zevkle izlediğimiz dizilerden, Kod Adı'nda, CIA adına çalışan bir genç kızın hayatı akıcı ve heyecanlı bir sinema diliyle anlatılıyor. Oz'da ise, Amerika'da bir cezaevinde yaşanan olayları keyifle izliyoruz. Bu iki yapım, Türkiye'de alışılagelmiş dizi kavramına çok farklı bir bakış açısı getiriyor. Öncelikle şunu anlıyoruz ki, dizi denildiğinde senaryosuyla, kurgusuyla, yapım tekniğiyle basit ürünler anlaşılmamalı. Bu iki diziden hareketle şu denilebilir ki, bunlar dizi fakat tam bir sinema kurgusu ve tekniğiyle hazırlanmış ve ekranlarımıza konuk oluyorlar. Türkiye'deki dizi yapımcılarının, yabancı dizileri "cover"layıp paket servis yapmak yerine, bu dizilerden ders çıkarmaları gerekir.
|
|
|