T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Millet iradesine uydum'

ANAP'tan sert eleştiriler yaparak ayrılan Isparta Milletvekili Erkan Mumcu, "Millet iradesini uydum" diyerek AK Parti'ye katıldı.

Genel Başkan Vekili olduğu ANAP'tan sert eleştiriler yaparak ayrılan Isparta Milletvekili Erkan Mumcu, "Millet iradesini uydum" diyerek AK Parti'ye katıldı.

Mumcu, ANAP'tan ayrılan Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ve Muğla Milletvekili Hasan Özyar ile Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Egemen Bağış ile birlikte, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle AK Parti'ye geçti. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı hizmet binasının açılışında yapılan katılım töreninde konuşan Erkan Mumcu, siyasetin millet için, millet adına yapıldığını belirterek, "Ülkeye nasıl yararlı olabileceğime ilişkin bir arayışın sonunda bu kararı veriyorum" dedi.

Mumcu, "Size CHP'den de teklif geldi. AK Parti'yi seçmenizin nedeni neydi?" sorusu üzerine, "Millet iradesine uygun bir tavır almak zorundaydım. Benim kararım millet iradesine uygun bir karar" diye konuştu.

"ANAP'ta iddialı bir yerdeydiniz. Burada görev yeriniz belli mi?" şeklindeki bir soru üzerine Mumcu, "Önemli olan ülkeye hizmet edebilmek, üretiyor olabilmek. Herhangi bir unvan sahibi olarak değerli bir insan olamazsınız ama ürettiklerinizle millet için katkılarınızla değerli bir insan olabilirsiniz" dedi.

Tek başına iktidarız

Partiye katılanlara rozetlerini takan Erdoğan da, "Türkiye bugün yeni bir yol ayrımına gelmiş durumdadır. 3 Kasım seçimleri, halkımızın krizleri ve krizlere sebep olanları sandıkta yargılayacağı bir gün olacaktır. Bu karanlık tablonun sorumlularından hesap sorulacaktır. Türkiye'ye yeni ve yenilikçi bir siyasi anlayışı egemen kılacaktır" diye konuştu.

Tek başlarına iktidara geleceklerini de savunan Erdoğan, yeni arkadaşlarının katılımıyla adalet ve kalkınmaya doğru devam eden yürüyüşün adı olan AK Parti'nin daha güçlenerek, yoluna emin ve sağlam adımlarla devam edeceğini ifade etti. Katılımları bir "doğal bütünleşme" olarak da nitelendiren Erdoğan, "Bu bütünleşme bir partiden bir başka partiye yer değiştirme değil, bir perspektifin, bir siyaset anlayışının tabiatı ve doğal bir buluşması" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, İtalyan bir gazetecinin, "Dış basında islami bir parti olarak tanımlanıyorsunuz. Buna katılıyor musunuz?" sorusu üzerine, bunu kesinlikle kabul etmediğini ve din eksenli bir parti olmadıklarını kaydetti. Erdoğan, "Bu islamcı ifadesini hem islama, hem de partimize saygısızlık olarak görüyoruz" dedi.

'Güzel kararı birçok yanlışı düzeltecek'

AK Parti lideri Kapalıçarşı'yı gezerek, Kapalıçarşı Esnafları Derneği'ni ziyaret ederkende bir gazetecinin sorusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin Hasan Celal Güzel'i üyelikten çıkarmayan YDP'ye ihtar verilmesi istemini reddeden gerekçeli kararını değerlendirdi. Erdoğan, "Bu karar gözetilerek birçok yanlıştan dönülmesini temenni ettiğini" belirtti. Erdoğan ayrıca, kararla birlikte partisi açısından belirsizliğin de giderildiğini söyledi.Erdoğan, kuyumcu esnafınada, "El ele, omuz omuza vereceğiz. İşsizliği ortadan kaldırmak için hükümet olunca birinci derecede KOBİ'lerin ayağa kalkmasını sağlayacağız" diye seslendi.

  • OKTAY MEHMET / İSTANBUL

  •  
    'Güzel'in 312/2 suçu vaki olmamış sayılır'
    Anayasa Mahkemesi'nin, Hasan Celal Güzel hakkındaki "gerçek" gerekçeli kararında, Güzel'in ceza aldığı suçun "vaki olmamış sayıldığı" belirtildi.
    Prof. Kuzu: Erdoğan için emsal olacak
    Dervişzede DSP'liler
    DSP'den istifa ederek YTP'ye giden ancak Derviş'in CHP'ye gitmesiyle hayal kırıklığına uğrayan milletvekilleri yeniden DSP yolunda.
    SP'de 'ittifak arayışı' çelişkisi
    SP'li Candan, "BBP ile görüşüyoruz" dedi ama Güneri "ne HADEP ne başkasıyla ittifak yok" diye konuştu.
    12 Eylül'e yargı yolu resmen açıldı
    Anayasa Mahkemesi'nin, kuruluş kanununda bulunan ve 12 Eylül döneminde çıkarılan yasaların Anayasa aykırılığının iddia edilemeyeceğine dair 25. maddeyi iptaline ilişkin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, "25. maddenin yasal dayanağını oluşturan Anayasa'nın geçici 15. maddesinin, 2001'de kaldırıldığı" belirtilerek, "12 Eylül 1980-6 Aralık 1983 döneminde çıkarılan kanunlar, KHK'lar ile alınan kararların Anayasa aykırılığının iddia edilmesinin sağlanmasının amaçlandığına" dikkat çekildi. Kararda, 25. maddenin yürürlükte kalmasının Anayasa Mahkemesi'nin bu görevini yerine getirmesini de engellediği de belirtildi.
    1 Eylül 2002
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED