|
|
Hazine keşfinin vaktidir: Anahtar sende!
“Kendinden Kendine NLP” diğer gelişim kitapları gibi didaktik bir tarzı benimsemiyor, okuyucuyu gereksiz formüllere ve ayrıntılara boğmuyor, kendi örf ve geleneklerimizden hareketle bir “gelişim” ve “terbiye” metodu bulabileceğimizi anlatıyor. Doksanlı yıllardan sonra kitapçı raflarında kendini iyice hissettiren “Kişisel Gelişim” kitaplarına bir yenisi daha eklendi. Ancak İstanbul Yayınları tarafından yayımlanan Pertev Aşkın ve İbrahim Yarış imzasını taşıyan “Kendinden Kendine NLP” adlı kitap, diğer gelişim kitaplarından daha farklı bir algılayışla çıkıyor okuyucunun karşısına. Aşkın ve Yarış, kitabın bir araştırma neticesinde ortaya çıktığını ifade ediyorlar. Kişisel gelişimin en popüler yönetimi olan NLP'nin tarihçesiyle irdelendiği kitap, diğer gelişim kitapları gibi didaktik bir tarz benimsemiyor, okuyucuyu formüllere ve ilkelere boğmuyor. Kitabın bir ayırıcı tarafı da, diğer gelişim kitaplarının ve programlarının aksine, “Başarılı olacağım” diye uzaklara gitmenin gerekmediğini gözler önüne sermesi. “Kendinden Kendine NLP” adlı kitapta, kendi örf ve geleneklerimizden hareketle bir gelişim ve terbiye olabileceğini anlatılıyor. Kapitalizmin merkezinden yapılan çevirilerle, topluma uymayan bir yaşam biçiminin ve uygulamanın getirdiği doku uyuşmazlığına dikkat çekilen kitapta, herkesin kendi iç ahengini yakalaması salık veriliyor. Kitap aynı zamanda, değişik düşünce dünyasından hikmetler taşıyan bir havuz niteliğindeÖ
Kendinden kendine NLP, biraz da NLP'nin popülerliğinden istifade edilmek suretiyle hazırlanmış. Nöro Linguistik Programing (Beyin Dili Programlanması) adı verilen bu uygulama tetkik edilip kurucuları, “Gizli Servis'in haşarı çocuğu John Grinder” ve dilbilimci Richard Bandler'in 60'larda keşfettikleri NLP tarihçesiyle gözler önüne seriliyor. Başarıya giden yolun başarılı insanları taklit etmekten geçtiği vurgulanıyor. Aşkın ve Yarış, “Gelişim kitapları yazanların hemen hepsi ya yabancı kitapların birebir çevirisini yapıyorlar. Üstelik yazarlar daha önce yazın çabası vermiş isimler de değil” şeklinde konuşuyorlar. Kitap, insanoğlunun binlerce yıllık hikmet birikiminden süzülen örnekler ile sizi bu hazinenin keşfine davet ediyor.
Önce zihinler ve kalpler Kitap yediden yetmişe herkesin okuyup anlayabileceği biçimde ama yetkin bir dille yazılmış. Aslında diğer gelişim kitaplarının aksine, “Sabah kalk, önce spor yap, sonra kahvaltı” diye doğrudan odanızın içine girmek yerine, zihinlere ve kalplere girmeyi hedefliyor. Kitapta Sun Tzu, Mevlana, Nietzsche, Nuri Pakdil, Mürsel Sönmez, Kur'an ve İncil'de yer alan insana yönelik sözler anlatılıyor.
Özetle, insanların, telaş içinde kendileriyle bile başbaşa kalmaya fırsat bulamadan koşuşturdukları günümüzde, mal-mülk ve mevki sahibi olmak, tek geçer akçe imişçesine adeta kutsanıyor. Oysa yeryüzü serüveninde insanın mutlu olmasının ve hayatına anlam katmasının yolu, her şeyden önce kendisiyle barışık potansiyelindeki öz becerileri sahici hedefler doğrultusunda dinamize etmesinden geçiyor.
|
|
|