Özgür Özel'den Mansur Yavaş'a adaylık resti: Adayı parti belirleyecek saygılı olunmalı

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili içten içe kaynayan CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş arasında son dönemde iyice belirginleşen krize CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dahil oldu. Yavaş'ın "Elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız" sözleri sorulan Özel adaylık konusunda resti çekti.

Lokman Özdemir
Ekrem İmamoğlu - Mansur Yavaş - Özgür Özel

CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) arasındaki Cumhurbaşkanlığı adaylığı çekişmesi derinleşiyor.

2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine uzun bir süre varken patlak veren kriz parti içindeki dengelerin yeniden gözden geçirilmesine de neden oluyor.

Belediyecilik olarak da olumsuz bir karneye sahip olan iki ismin olası cumhurbaşkanı adayı olarak anılması, parti içinde de derin bir bölünmeyi ortaya çıkardı.

GÜNDEM
Muhalefette 'koltuk' mücadelesini kızıştıran anket: İmamoğlu - Yavaş kavgasının nedeni adaylık hesapları mı?

Yavaş söylemlerini artırdı

Ekrem İmamoğlu'nun adaylık konusunda partiyi organize ettiği siyaset kulislerinde konuşulurken parti içi en güçlü rakibi olan Mansur Yavaş son dönemde yaptığı çıkışlarla adaylık konusundaki iddiasını ortaya koydu.

İkili arasındaki kriz ilk olarak ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın eski özel kalem müdürü ve Ankara milletvekili Yüksel Arslan'ın X hesabından İmamoğlu'nu hedef alarak paylaşımıyla gün yüzüne çıktı. Arslan paylaşımında ifadelerine yer vermişti.

Dava üzerinden oluşturulan algı fitili ateşledi

Arslan'ın açıklamasını tasvip etmediğini belirten Yavaş, adaylık tartışmalarından rahatsız olduğunu söylemesine rağmen bu süreçte adaylık konusunda söylemlerini artırdı.

GÜNDEM
CHP'deki adaylık kapışmasında kılıçlar çekildi: Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık

Yavaş: Elbette cumhurbaşkanlığına aday olacağız

Geçtiğimiz günlerde Beypazarı ilçesinde bu yıl 27'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Beypazarı Festivali'nde konuşan Mansur Yavaş "Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Özgür Özel'den Yavaş'a rest

Öte yandan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasındaki 'adaylık' savaşına ve parti içi cepheleşmeye karşı uzun süre sessizliğini koruyan ve renk vermeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

CHP lideri Özgür Özel basın toplantısı için CHP Genel Merkezi'nde kameraların karşısına geçen Özel, Mansur Yavaş'ın gündeme gelen son adaylık açıklamasına cevap verdi.

"Cümlesini ikiye ayırıyorum"

Özel, Yavaş sözleriyle ilgili temkinli konuşarak açıklamayı ikiye ayırarak değerlendirdi. Adayı partinin belirleyeceğini vurgulayan Özel karara saygılı olunmasını istedi.

Özgür Özel şöyle konuştu;

"Parti adayını belirleyecek"

Özel'in açıklaması adaylık konusunda son açıklamalarıyla iddiasını belirginleştiren Mansur Yavaş'a cevap olarak değerlendirildi.

Saymaz: Yavaş'ın sözleri parti yönetimine mesaj

CHP'li gazeteci İsmail Saymaz da Yavaş'ın açıklamalarının parti yönetimine mesaj niteliğinde olduğunu belirtmişti. Saymaz Yavaş'ın parti aday gösterse de göstermese de her şart altında adaylığını ilan edeceğini söylemişti.

Saymaz demişti.

GÜNDEM
CHP’li gazeteci hakaret davasıyla ilgili İmamoğlu cephesinin amacını açıkladı: Mansur Yavaş iddiası dikkat çekti

Sevinç: Ekrem İmamoğlu aday gösterilecek

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerden Şaban Sevinç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada CHP'nin adayını Ekrem İmamoğlu olarak belirlediğini iddia etmişti. Sevinç açıklamasında bulunmuştu.

Yavaş ateş püskürmüştü

Yavaş ise CHP yönetimini kaynak göstererek İmamoğlu'nun aday olarak belirlendiğini iddia eden Sevinç'i 'partiyi karıştırmak'la suçlamıştı.

Yavaş "Bizim böyle bir şeyden bilgimiz yok. Herhalde bilgimiz olması gerekir değil mi? Partinin kuralları, genel başkanın açıklamaları belli… Kimmiş bu beş kişi, açıklamaları lazım. Beş kişi mi karar veriyor? CHP yüzyılı aşmış bir parti… Nasıl karar alacağı belli! Kuralları belli. Şaban (Şaban Sevinç) herhalde bir görev üstlendi kendi kendine. Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok." ifadelerini kullanmıştı.

GÜNDEM
İmamoğlu'na yakın isimler Yavaş'ın adaylığını tartışıyor: 'Her şart altında aday'