CHP’li gazeteci hakaret davasıyla ilgili İmamoğlu cephesinin amacını açıkladı: Mansur Yavaş iddiası dikkat çekti

CHP'de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kavgaya tutuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki çekişmeyle ilgili CHP'ye yakın muhalif gazeteci Levent Gültekin'den çarpıcı bir yorum geldi. Ekrem İmamoğlu'nun davasının arşivde olduğunun açıklanmasına rağmen neden gündem yapılmaya çalışıldığını değerlendiren Gültekin'in verdiği 'Mansur Yavaş' detayı dikkat çekti.

Lokman Özdemir
Levent Gültekin - Mansur Yavaş - Ekrem İmamoğlu

Son dönemde CHP'deki adaylık krizinin merkezindeki isim olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) 'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik hakaret suçlamasıyla aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve beraberinde getirilen siyasi yasak kararı yeniden gündeme geldi.

YSK üyelerine 'ahmak' demişti

İmamoğlu, 2019 yılında yenilenen belediye seçimlerinde döneminde sarf ettiği cevabı nedeniyle yargılanıyor.

Muhalif isimlerin sosyal medyadan sık sık dile getirerek iktidara parmak salladığı konuyla ilgili CHP'ye yakın 'gazeteci' Levent Gültekin'den bomba tespitler içeren değerlendirme geldi.

GÜNDEM
CHP kulislerini karıştıran iddia: İmamoğlu'na yakın 'gazeteci' canlı yayında bombayı patlattı

Kendi Youtube kanalında Ekrem İmamoğlu'nun 'dava' tartışmalarını değerlendiren Gültekin, dikkat çeken bir tespitte bulunarak konuyu Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili ismi geçen 'a getirdi.

Ekrem İmamoğlu

Mağduriyet algısının hedefi Yavaş mı?

Ekrem İmamoğlu'nun avukatının davanın şu anda arşivde olduğunu ve gündemde olmadığını belirtmesine rağmen, bazı çevrelerce bu konunun özellikle öne çıkarılmaya çalışıldığını ifade eden Gültekin diye sordu.

Levent Gültekin

"İmamoğlu'nun adaylığı için davayı kullanıyorlar"

Gültekin asıl amacın dava üzerinden mağduriyet oluşturularak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın geri plana itilmesi olduğunu iddia etti. Gültekin "İmamoğlu’nun adaylığını bir an önce açıklamak isteyenler bu davayı kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş

İmamoğlu - Yavaş çekişmesi

2028 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için muhalefetin adayı tartışmalarında ismi geçen partinin iki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında son günlerde gerilim iyice tırmanmıştı.

İki ismin etrafında oluşan karşılıklı bloklaşma Yavaş'a yakın isimlerden Yüksel Arslan'ın X'ten yaptığı paylaşımla İmamoğlu'nu hedef almasıyla iyice belirginleşmişti.

Yavaş'ın özel kalem müdürlüğünü de yapan Arslan paylaşımında İBB Başkanı için ‘proje çocuk’, ‘siyasi kalpazan’, 'Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek' gibi ifadelere yer vermişti.

Yavaş: Partim isterse aday olurum

Öte yandan adaylık konusunda uzun bir süre net hamlede bulunmaktan çekinen Yavaş, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin ifadelerini kullanmıştı.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Özgür Özel

Özel sessizliğini koruyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise partinin cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabete ilişkin sessizliğini halen koruyor.

Hem İmamoğlu’nun hem de Yavaş’ın parti içinde aday olarak öne çıkmasına rağmen, Özel'in bu konuda açık bir pozisyon almaması dikkat çekiyor.

GÜNDEM
CHP'deki adaylık kapışmasında kılıçlar çekildi: Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık

GÜNDEM
YSK’nın İmamoğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçesi ortaya çıktı: İşte şikayetin belgesi