|

Adana’da FETÖ operasyonu 6 tutuklama haberi

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

Yeni Şafak
22:34 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:37 - 17/10/2016 Pazartesi
AA

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden, aralarında bir hakimin de bulunduğu 6'sı tutuklandı.



Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri belirlenen adreslere operasyon düzenledi.



Operasyonda aralarında öğretmen, öğrenci, asker ve hakimin bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.



Zanlılar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliye sevk edildi.



Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 27. Asliye Ceza Hakimi Ümit C, astsubay Murat A. ve öğretmen Fikriye S'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, diğer 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 5 kişi tutuklandı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanı 5 kişi tutuklandı.



Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ soruşturması kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki örgüt mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 10'u Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.



Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 5'i, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. 5 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüphelilerden, aralarında eski Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Fatih Feramuz Yıldız'ın da bulunduğu 5 kişi ise tutuklandı.



Gözaltında bulunan 15 kişinin de Emniyet'teki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.






#Adana
#asker
#FETÖ
#Fetullahçı Terör Örgütü
#hakim
#öğretmen
#tutuklandı
8 yıl önce