|

Açığa alınan polislerin listesi belli oldu! İl il açığa alınanlar

Açığa alınan polislerin listesi açıklanıyor. Emniyette büyük FETÖ operasyonu gerçekleşti ve terör örgütü FETÖ ile bağı bulunan 12 bin 801 polis açığa alındı. Vatandaşlar ise açığa alınan polislerin listesini merak ediyor.

Yeni Şafak
10:34 - 5/10/2016 الأربعاء
Diğer

Açığa alınan polislerin listesini sizler için hazırladık. 12 bin 801 polis memuru açığa alındı. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Diyarbakır ve birçok bölgede görevden almalar oldu. Vatandaşlar ise hangi bölgede ne kadar polisin açığa alındığını merak ediyor. İşte açıklanan liste…



Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik dev bir operasyon başlatıldı. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilin emniyet teşkilatlarındaki 12 bin 801 polis FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. Açığa alınanların arasında 2 bin 523 amirin olduğu belirtildi. Açığa alınan polislerin İl ve ilçe emniyet müdürlüklerinde silah ve rozetlerine el konulduğu ifade edildi.



FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevden uzaklaştırılan personelden 11'nin 4. Sınıf Emniyet Müdürü olduğu öğrenildi.



757 personelinin açığa alındığı İstanbul Emniyeti'ndeki listede; 22 emniyet amiri, 11 başkomiser, 21 komiser, 283 komiser yardımcısı, 14 başpolis memuru, 394 polis memuru ve 1 veri hazırlama kontrol işletmeni bulunuyor.



Mut'ta 9 polis açığa alındı

Mersin'in Mut ilçesinde 9 polis açığa alındı.


Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüt ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 9 emniyet personelini açığa aldı.



Karabük'te 10 polis açığa alındı


Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında 10 polisin açığa alındığı bildirildi.


Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 03.10.2016 tarih ve 2016/820 sayılı Bakanlık makamı onayı ile Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Merkez ile Safranbolu ve Yenice İlçe Emniyet Müdürlüklerinde görevli


Polis memurları, R.A., S.Ç.,S.A.,M.B.,M.T.,S.A.,A.A.,A.D.,U.İ. ve M.E olmak üzere toplam 10 polis memuru açığa alındı.



Mersin'de 245 polis açığa alındı


Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 245 polis açığa alındı.


Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 12 bin 801 personeli dün görevden uzaklaştırdı. Bu kapsamda Mersin'de de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 şube müdürünün de aralarında bulunduğu 245 emniyet personeli açığa alındı.


Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.




Uşak'ta biri emniyet müdürü, 6'sı komiserin 19, Denizli'de ikisi komiser yardımcısı 71, Manisa'da 28, Aydın'da 115 emniyet personeli görevden uzaklaştırıldı.



Iğdır'da 68 polis açığa alındı

Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında 68 polis açığa alındı.


Edinilen bilgiye göre, Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde çeşitli birimlerde çalışan 68 polisin, Kanun Hükmünde Kararnameyle açığa alınarak haklarında işlem başlatıldığı belirtildi.



Osmaniye'de 60 polis açığa alındı


Osmaniye'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında 60 polisin açığa alındığı bildirildi.


Alınan bilgiye göre, Osmaniye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Osmaniye'den bir emniyet amiri, 2 komiser, 10 komiser yardımcısı, bir baş polis ve 46 polis memuru olmak üzere toplam 60 kişinin açığa alındığı kaydedildi.


Soruşturmaların devam ettiği belirtildi.



Malatya'da 134 polis açığa alındı


Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile irtibatlı olduğu gerekçesi ile 134 polis görevden uzaklaştırıldı.


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 12 bin 801 personel görevden uzaklaştırıldı. Bu kapsamda Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde de 30'u rütbeli olmak üzere 134 polisin görevden el çektirilerek açığa alındığı öğrenildi.



Sivas'ta 369 polis açığa alındı

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 73'ü rütbeli 369 polis açığa alındı.


15 Temmuz darbe girişimin ardından FETÖ operasyonları devam ediyor. Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 73'ü rütbeli, 369 polisin açığa alındığı bildirildi.



Adıyaman'da 130 polis açığa alındı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen, görevden uzaklaştırılan 12 bin 801 polisin 130'u Adıyaman Emniyet Müdürlüğü kadrosunda yer alıyor.


İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 2 bin 523'ü amir sınıfı olmak üzere toplam 12 bin 801 personel görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan polislerden 130'unun Adıyaman Emniyet Müdürlüğü personeli olduğu öğrenildi.


Açığa alınan 130 polis içerisinde 30'unun rütbeli olduğu öğrenildi.



Bilecik'te 90 polis memuru görevden uzaklaştırıldı


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan 12 bin 801 polisten 90'ının Bilecik'te görevli olduğu öğrenildi.


Bilecik ve ilçelerinde görev yapan polislerin arasında, 4'üncü, 3'üncü ve 2'inci sınıf emniyet müdürlerinin de olduğu belirtiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamada, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 12 bin 801 personelin görevden uzaklaştırıldığı, bunlardan 2 bin 523'ünün amir sınıfından olduğu kaydedilmişti



TRABZON


Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen aralarında bir 4. sınıf emniyet müdürü ve 30 polis memuru olmak üzere 31 emniyet personeli açığa alındı.



GİRESUN


Giresun'da bir emniyet amiri, 19 komiser ve komiser yardımcısı ile 32 polis memuru olmak üzere 52 emniyet mensubu görevinden uzaklaştırıldı.



RİZE


Rize'de FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen biri çocuk şube müdürü olmak üzere 50 emniyet personeli, Gümüşhane'de ise 34 emniyet personeli açığa alındı.



ORDU


Ordu'da biri 4. sınıf emniyet müdürü, 2'si komiser, 10'u komiser yardımcısı, 5'i baş polis olmak üzere toplam 88 emniyet çalışanı görevinden uzaklaştırıldı.



ARTVİN


Artvin'de 24'ü rütbeli, 48'i polis olmak üzere 72, Bayburt'ta ise 11'i rütbeli olmak üzere 46 emniyet mensubu açığa alındı.



ERZURUM


FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen aralarında bir 4. sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 4 komiser ve 17 komiser yardımcısının da bulunduğu 186 emniyet personeli açığa alındı.



ERZİNCAN


Erzincan'da 41'i rütbeli, 112 polis görevden uzaklaştırıldı.




BURSA


Bursa Emniyet Müdürlüğünde görevli biri şube müdürü, 2'si emniyet amiri, 264 polis memuru görevden uzaklaştırıldı.



SAKARYA


Sakarya Emniyet Müdürlüğü FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen 139 polis açığa aldı.



ZONGULDAK


Zonguldak'ta da 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname" gereği FETÖ ile bağlantısı olduğu ileri sürülen, aralarında komiser, komiser yardımcısı ve başkomiserlerin de bulunduğu 28 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.



DÜZCE


Düzce'de 1 komiser ve 14 polis memuru açığa alındı.



KOCAELİ


Kocaeli'deki soruşturmada 10'u şube müdürü, 26'sı komiser, 131 emniyet mensubu görevden el çektirildi.



BOLU


Bolu'da da aralarında 4. sınıf emniyet müdürü, komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 38 polis memuru açığa alındı.



BARTIN


Bartın'da 4 polis memuru açığa alınırken, Karabük'te ise 10 memur görevinden uzaklaştırıldı.



ANTALYA


Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen polislere yönelik çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında aralarında şube müdürü, amir ve komiserlerin de bulunduğu 48 emniyet görevlisi görevinden uzaklaştırıldı.



MUĞLA


Muğla'da da aralarında şube müdürü, komiser, komiser yardımcılarının da bulunduğu 51 kişinin açığa alındığı öğrenildi.



ISPARTA


Isparta'da 2 müdür, 4 amir, 22 komiser ve 87 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının arasında bulunduğu 116 kişi görevden alındı.



BURDUR


Burdur'da ise 7'si komiser 44 polisin görevinden uzaklaştırıldı.



Operasyon kapsamında Ankara'da 1350, İzmir 570, Diyarbakır'da 650 ve Hakkari'de 350 emniyet mensubuna görevden el çektirildiği öğrenildi. Açığa alınanların arasında üst düzey emniyet müdürlerinin de olduğu belirtildi.






#Açığa alınan polis
#FETÖ
#Emniyet
٪d سنوات قبل