|

Açığa alınan öğretmenlerin listesi, isimleri açıklandı mı? MEB

Açığa alınan öğretmenlerin isimleri ve listesi belli oldu mu? MEB tarafından açıklanan son dakika gelişmelerine göre FETÖ ile bağlantısı bulunan 2 bin 400 öğretmen açığa alındı. Açığa alınan öğretmenlerin ByLock adlı programı kullandığı tespit edildi. Peki açığa alınan öğretmenlerin isimleri açıklandı mı?

Yeni Şafak
08:24 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 05:29 - 14/10/2016 Cuma
Diğer

Açığa alınan öğretmenlerin listesi ve isimleri açıklandı mı? ByLock kullanarak FETÖ ile bağlantısı tespit edilen öğretmenler açığa alındı. MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre açığa alınan öğretmenlerin sayısı 2 bin 400. Vatandaşlar ise hangi öğretmenlerin açığa alındığını merak ediyor. Peki açığa alınan öğretmenlerin listesi ve isimleri açıklandı mı?



Açığa alınan öğretmenlerin listesi henüz açıklanmadı ancak son dakika gelişmelerini yenisafak.com üzerinden takip edebilirsiniz.







Aksaray'da ByLock kullanan 17 öğretmen gözaltında


AKSARAY'da Fethullahçı Törer Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında örgütün ByLock adlı haberleşme programını kullandığı iddia edilen 5'i kadın 17 öğretmen gözaltına alındı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapmasında bugün sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonda, örgütün cep telefonlarında iletişim ağı olan ByLock adlı programı kullandığı iddia edilen 5'i kadın 17 öğretmen gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.




Çanakkale'de ByLock'tan 18 kişi gözaltına alındı


Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 18 kişi, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı olan 'ByLock' kullandıkları gerekçisiyle gözaltına alındı. Yakalananlar arasında doktor, astsubay, öğretmen ve özel eğitim kurumları ile özel şirketlerde çalışan kişiler yer alırken, 7 kişi ise aranıyor.


Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah çeşitli adreslere ByLock operasyonu düzenledi. FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları tespit edilen 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalananlar arasında doktor, astsubay, öğretmen ve özel eğitim kurumları ile özel şirketlerde çalışan kişiler bulunuyor. Yakalanan 18 şüpheli ise sağlık raporu alınmak üzere Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Ardından da sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Polis, ByLock kullandığı belirlenen 7 kişinin aranmasını sürdürüyor.



'ByLock' kullanan 21 öğretmen tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası açılan soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) üyesi oldukları gerekçesiyle Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli 21 öğretmen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarından, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan ve devam eden soruşturmalar neticesinde, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda öğretmen olarak görev yapan ve örgütün şifreli haberleşme sistemiBylock'u kullandıkları tespit edilen toplam 27 öğretmen hakkındaki soruşturma sonucu şüphelilerden 21'i hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmalarına karar verilmiş olup, 6'sı hakkında ise adli kontrol kararı uygulanmıştır'' denildi.






#ByLock
#Açığa alınan öğretmenler
#MEB
8 yıl önce