5 Eylül Pazartesi gazete manşetleri - Gazeteler

Yeni Şafak
08:355/09/2016, Pazartesi
G: 5/09/2016, Pazartesi
Diğer

5 Eylül Pazartesi gazete manşetlerini haberimizden okuyabilirsiniz. Günün tüm gelişmelerini, ayrıntılarını ve hangi gazetenin hangi manşeti attığını günün gazete manşetlerinden öğrenebilirsiniz. Sizler de 5 Eylül gazete manşetlerini okumak ve gazetelere göz atmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.


5 Eylül gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Tüm gazete manşetlerini her gün yenisafak.com üzerinden öğrenebilir ve gazeteleri tek bir adresten okuyabilirsiniz. Hangi gazetenin hangi manşeti attığını da öğrenebilir ve gazete okuma keyfinizi online ortama da taşıyabilirsiniz. İşte 5 Eylül gazete manşetleri...







MİLLİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'deki G20 zirvesi öncesi görüştüğü Obama'ya "NATO ülkesi olarak tüm terör olaylarına ikimiz de ortak tavır almalıyız" dedi.



-- Fırat Kalkanı harekatının ikinci aşamasında sınırdaki altı köy ve 8 kilometreye sıkıştırılan IŞİD Türkiye sınırından tamamen atıldı. Suriye'de Azez-Cerablus hattı birleşti.



-- Doğu ve Günaydoğu'yu cazibe merkezi yapacak paketi Başbakan açıkladı. Buna göre bölgeye dört yılda 140 milyar TL yatırım yapılacak ve 800,000 istihdam sağlanacak. 23 il desteklenecek.



-- Dünyada bisküvi ve çikolata satışlarını 2021'e kadar iki katına çıkarmayı hedefleyen Ülker, bu sürede Türkiye'de 5 milyar liralık yatırım yapacak.



-- Alman Welt am Sonntag gazetesi, Türk hükümetinden yetkililere dayandırarak verdiği haberde, Türkiye'nin vize serbestisi konusunda AB'ye taviz vermeye hazır olduğunu savundu.



HÜRRİYET



-- Dünya liderleri G20'de buluştu. Obama ve Merkel ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güneyimizde terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğiz" mesajını vurguladı.



-- TOKİ Başkanı Ergün Turan, bu yıl ihalesi yapılan 38,855 konuta ilave olarak ihale tarihi belirlenenlerle birlikte 50,000 konut sınırının aşıldığını belirterek, "Böylece TOKİ olarak tarihi bir rekora imza attık" dedi.



-- Yasal düzenleme sonrası trafik sigortasında beklenen oldu, primler düşmeye başladı. Son üç ayda yüzde 12'ye yakın indirim yapılırken, Ağustos'ta ortalama trafik primi 513 liraya geriledi.



-- Samsung, (toplamda 35,000 adedinin şarj olurken yanması nedeniyle) Türkiye dahil olmak üzere 2.5 milyon Note 7 model telefonu toplatmaya ve hatta para iadesi yapmaya başladı.



-- NATO, IŞİD'e karşı mücadelede Alman askerlerinin de bulunduğu birliklerin Türkiye'de görevlendirilmesi yönünde karar aldı. Bunun için Almanya Federal Meclisi'nin de onayı gerekiyor.



SABAH



-- Başbakan Yıldırım: Bu milletin çocuklarını terör örgütlerine yedirmeyeceğiz. 2015'e göre dağa çıkan genç sayısı 10 kat azaldı, 4,000'den 400'e indi.



-- FETÖ, darbe kalkışmasının ardından şimdi de yazılım üzerinden girişimlerde bulunuyor. Yerli yazılım şirketlerine kancayı atan örgüt, İngiltere, ABD ve Almanya üzerinden bu şirketleri almak için teklifler yağdırmaya başladı.



-- Yüzde 23 artışla 1.7 milyar dolarlık ihracat yapan otomotiv, tarihinin en yüksek Ağustos ihracatına ulaştı. Sektörün ihracatı 15 milyar dolara çıktı.



-- Almanya'nın Mecklenburg-West Pomerania eyaletinde dün yapılan yerel seçimlerde ırkçı söylemleriyle tanınan sağcı popülist AFD, Başbakan Merkel'in partisi CDU'yu geride bırakarak ikinci sırada yer aldı.



HABERTÜRK



-- Diyarbakır'da bölge illerine yönelik Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi'ni açıklayan Başbakan Yıldırım, devletin 10 yıl sürecek yatırımcı desteklerinin ve dört yılda yapılacak kamu yatırımlarının toplam tutarını 62 milyar TL olarak açıkladı.



-- BES'e otomatik katılımda çalışanlar eğer seçim yapmaz ise birikimi, enflasyona karşı koruyacak standart fona konulacak.



-- Bakanlar Kurulu charter uçaklarına verilen uçuş başı 6,000 dolarlık desteğin 31 Aralık'a kadar uzatılmasına karar verdi. Eylül ve Ekim aylarında çok sayıda Rus turistin Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.



-- Türkiye İhracatçılar Meclisi, 3. Büyükelçiler Buluşması'nı 73 ülkeden 181 büyükelçi ve bürokratın katılımıyla Çanakkale'de düzenledi.



-- Çekya, 15 Temmuz'da bombalamada zarar gören Meclis'teki tarihi avizelerin onarımını karşılıksız gerçekleştirmek için talip oldu.




#Gazeteler
#Gazete manşetleri
#Gazete oku

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.