4 Ağustos gazete manşetleri - Gazetelerde bugün

Yeni Şafak
09:214/08/2016, Perşembe
G: 4/08/2016, Perşembe
Diğer

4 Ağustos gazete manşetlerini haberimizden okuyabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberden tüm gazetelere tek bir seferde ulaşabilir ve ayrıntılı olarak da okuyabilirsiniz. İşte 4 Ağustos gazete manşetleri...

4 Ağustos gazete manşetleri haberimizde. Gündemde olan tüm gelişmeleri gazetelerin manşetlerinden okuyabilirsiniz. "Gazete oku" sistemi üzerinden ise tüm gazetelerin sayfalarını ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.










MİLLİYET



-- FETÖ'ye ilişkin "hâlâ inanmayanların olduğunu biliyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan etti: Mücadele dönemi başladı.



-- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bu yıl harp okullarından mezun olanların subay olarak atanamayacağını, teğmen açığını tezkere bırakıp orduda kalan asteğmen formülüyle aşacaklarını söyledi.



-- 45 yaş altındaki 8.5 milyona yakın çalışana 1 Ocak 2017'de "otomatik BES" hesabı açılacak. Maaşından ayda 50 TL kesilen bir çalışan yıl sonunda devlet katkılarıyla birlikte 1,800 TL'yi hesabında toplayacak. 10 yıl kesintisiz kalana ek teşvik var.



-- Trafik sigortasında büyük indirim yolda. Sigorta şirketleri yüzde 15'e varan indirimde bulunuyor. Fiyatların daha da düşmesi bekleniyor.



-- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasına yönelik öneriye, "Buna izin vermeyiz. Anayasaya göre sorumsuzluk zırhı bulunan bir makama Türkiye'nin iki önemli kurumunum bağlanması kabul edilemez" yanıtını verdi.



HÜRRİYET



-- Deniz Baykal ile MHP'li vekillere 2011'deki kaset tuzağının İstihbarat Dairesi C Şubesinde planlandığı, kameraların televizyonlara, saksılara ve elbise dolaplarına yerleştirildiği tespit edildi.



-- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü'ne ilişkin "Araç geçişi günde 5,000-6,000'e indi" iddialarına, "Bugüne kadar ortalama günlük geçişler 20,000'inin üzerinde. Bu rakam beklentilerimizin üstünde" cevabını verdi.



-- Hükümet Meclis'e gönderdiği zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) tasarısı ile 10 yılda 90 milyar liralık tasarruf hedefliyor.



-- Dünya devi 200 firmanın CEO'sundan Türkiye ekonomisi için çözüm önerileri: Yurtdışı gezilerine muhalefet de katılsın. Akil Adamlar Komisyonu kurulsun. Sanayi seferberliği başlatılsın. Kriz yönetiminde bizim de görüşlerimize başvurulsun. AB ve ABD'yle ilişkiler sağlıklı sürdürülsün. Kamuya yapılacak atamalarda liyakat esas alınsın.



-- Emirates Airlines'ın Boeing 777-300 uçağı Dubai Uluslararası Havalimanı pistine çarparak iniş yaptı. Uçağın gövdesi alev alırken, tahliye edilen 282 yolcu ve 18 mürettebat arasından 13 kişi hafifi yaralandı.



SABAH



-- İstihbarat, hain darbe girişiminde 150,000 FETÖ'cünün kullandığı uygulamaların kriptosunu çözdü. Eagle ve ByLock isimli uygulamaları kullanan 56,000 FETÖ'cünün kimliği belirlendi. FETÖ'cülere ait 100 milyonu aşkın şifreli verinin içeriğine ulaşıldı.



-- TRT'yi finans kaynağı haline getiren FETÖ, yaklaşık 300 milyon liralık vurguna imza atmış, dışarıya yaptırdığı işleri kendi adamlarına veren hain örgüt, kuruma yerleştirdiği 400 muhabirinden de her ay düzenli olarak himmet toplamış.



-- Türkiye'nin dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyleyen Japon Daikin Europe Başkanı Masatsugu Minaka, "Bu dönemlerde iki kat daha fazla çalışarak desteğimizi devam ettireceğiz" dedi.



-- Enflasyon Temmuz'da yüzde 1.16 artarak beklentilerin üzerinde çıktı. Ancak çekirdek enflasyonun 14 ay sonra ilk kez manşet enflasyonun altında kalması faiz indirimlerinin süreceğini gösteriyor.



-- İsveç'in Göç Kurumu'ndan yapılan açıklamada "Türkiye'deki darbe girişimiyle bağları olduğu inanılan kişilerin şimdilik iade edilmeyeceğini" bildirdi.



HABERTÜRK



-- Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili Uzman Çavuş Abdullah Dinç tutuklandı. Savcı Gökalp Kökçü mahkemeye sevk yazısında Dink cinayetini, "FETÖ'nün ilk kurşunu" olarak niteledi.



-- Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, ekonomiyi hareketlendirmek için kredi kartındaki taksit sınırının 12-14 aya çıkarılabileceğini söyleyip ekledi: "İhtiyaç kredisi vadeleri de uzatılabilir."



-- Bankacılık sektörünün ilk yarı sonunda net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 40 artışla 19.3 milyar lira oldu.



-- Twitter, Instagram ve Facebook'taki reklamlardan ve ürün tanıtarak para kazanan fenomenlerden vergi alınacak. Stopaj kesintisi şeklinde alınacak verginin yüzde 15 düzeyinde olması bekleniyor.



-- İstanbul Barosu avukatlarından Burak Bekiroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile eski bakanlar Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin hakkında "FETÖ Silahlı Terör Örgütü yöneticiliğinden" suç duyurusunda bulundu.




#Gazeteler
#Gazete manşetleri
#Gazete oku

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.