|

20 bin öğretmen ataması sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler MEB'de!

20 bin öğretmen atama mülakat sonuçları için gözler MEB takviminde. 2024 yılında 20 bin öğretmen ataması kadrolarına yerleştirilecek adaylar için mülakat süreci başladı. 1 Temmuz'dan itibaren başlayan mülakatların sonucu bekleniyor.Adaylar belirlenen sınav merkezlerinde mülakata tabii tutuluyor. Peki sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

10:03 - 4/07/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Öğretmenlik mülakat sonuçları
Öğretmenlik mülakat sonuçları

2024 yılı için 20 bin öğretmen ataması mülakatları 1 Temmuz'da başladı. Sözleşmeli öğretmen adayları sonuçları merakla bekliyor. Mülakat sonuçları, tüm adayların mülakat süreçleri tamamlandıktan sonra MEB tarafından açıklanacak.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKATLARI NASIL OLACAK?

Başvuruları onaylananlardan KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Adaylar giriş belgeleri ile sınava katılım sağlayacaklar. Sözlü sınav giriş belgesinde aday başvuru numarası, sözlü sınav yeri, sözlü sınav tarihi ve saati, adayın fotoğrafı ve alan bilgileri yer alacaktır. Sözlü sınav giriş belgesinde, bina salon listesinde ve Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formunda adayın ismi ve T.C. kimlik numarası yer almayacak, bunların yerine adayın başvuru numarası kullanılacaktır. Adaylar sınava gireceği komisyon numarasını ise sınava giriş esnasında öğrenecekler.

Adaylar eğitim bilimleri ve genel kültür; alanıyla ilgili bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek.

Adaylar, elektronik kura ile belirlenen sorulara verdikleri cevapları ayrıca soru cevap kâğıdına el yazısı ile yazarak imzalayacaklar.

Sözlü sınavda 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınav süreci 1 Temmuz 2024 günü itibariyle başladı. Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak. Adaylar e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle sonuçlarını öğrenebilecek.



#öğretmenlik
#sözleşmeli öğretmenlik
#öğretmenlik müklakat sonuçları
#20 bin öğretmen ataması
#meb
3 gün önce