|

15 Temmuz olayları-15 Temmuz darbe girişiminde olan olaylar ve yaşananlar

15 Temmuz olaylarını sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan tüm olayları dakika dakika yenisafak.com'dan inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
23:33 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:50 - 10/07/2017 Pazartesi
Diğer
15 Temmuz olayları-15 Temmuz darbe girişiminde olan olaylar ve yaşananlar
15 Temmuz olayları-15 Temmuz darbe girişiminde olan olaylar ve yaşananlar

15 Temmuz olayları hakkındaki tüm detayları haberimizden görebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl yaşanan darbe girişimindeki olayların perde arkasını ve dakika dakika yaşananları yenisafak.com 15 Temmuz sayfasından takip edebilirsiniz. İşte 15 Temmuz olayları ve ayrıntılar.


15 Temmuz akşamı yaşanan olağanüstü hareketlilik ilk saatlerde “güvenlik önlemi” olarak adlandırılmıştı. Saatler 22.37’yi gösterdiğinde yenisafak.com bu hareketliliğin “darbe girişimi” olduğunu duyurdu ve kafalardaki soru işaretleri yerini direnişe bıraktı. Türk medyasının ‘darbe mesaisi’ de başlamış oldu.



Darbeyi Yeni Şafak duyurdu
akşamı, FETÖ mensubu askerlerin Ankara’da savaş uçaklarıyla alçak uçuş yapmaları ve İstanbul'daki köprülerin trafiğe kapatılması ile Türk medyası‘son dakika’ düğmesine bastı. 22.00’dan sonra sosyal medyaya düşmeye başlayan hareketlilik; eş zamanlı olarak internet siteleri ve televizyonlar tarafından “güvenlik önlemi” ve “hareketli saatler” ifadeleri ile haberleştirildi. Saatler 22.37’yi gösterdiğinde ise yenisafak.com Ankara ve İstanbul’da yaşanan askeri hareketliliğin darbe girişimi olduğunu 'son dakika' bilgisi olarak duyurdu ve bu andan itibaren Türk medyası da şanlı direnişin ortağı oldu.
Paralel subaylardan ihanet girişimi

22.46'da Twitter, 3 dakika sonra da Yeni Şafak'ın Facebook sayfalarında paylaşılan "darbe girişimi" haberi kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı. Yeni Şafak'ın Android ve iOS uygulamalarını kullanan 500 bine yakın okur da cep telefonlarına gelen bildirim ile darbe girişiminden haberdar oldu.

Tarihin akışını değiştiren 15 Temmuz gecesinin bilgi, belge ve kayıtları Türk medyasının arşivlerden geleceğe taşınacak ve FETÖ'nün ihanet girişimi hafızalardan asla silinmeyecek. Darbecilere karşı verilen amansız mücadelenin öncülüğünü üstlenen medyanın 15 Temmuz direnişinin başlangıç saati 22.37 olarak kayıtlara geçti. İstanbul ve Ankara'da başlayan askeri hareketliliğin bir darbe girişimi olduğunu tüm dünyaya duyuran yeniafak.com'un son dakika haberinin başlığı "Paralel subaylardan ihanet girişimi" şeklindeydi. Haberin detayları ise şöyleydi: "FETÖ üyesi askerler Genelkurmay Komuta Kademesini ele geçirmeye kalkıştı. Emniyet birimleri teyakkuzda, ihanet girişiminde bulunan askerlerin gözaltına alınması için operasyon başlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı etrafında hareketli saatler yaşanıyor. Genelkurmay Başkanlığı önüne çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edilirken, savaş uçaklarının da uçuş yaptığı görüldü."

Üzerinden aylar geçmesine rağmen "son dakika" ikonlu fotoğrafı ve ilk paylaşıldığı anki haliyle yenisafak.com'un arşivinde yer alan Recep Yeter imzalı haberin diğer detayları ise şu şekilde: FETÖ üyesi askerler Genelkurmay Komuta Kademesini ele geçirmeye kalkıştı. Emniyet birimleri teyakkuzda, ihanet girişiminde bulunan askerlerin gözaltına alınması için operasyon başlatıldı.

Fetullah Gülen Örgütü FETÖ mensubu paralel subaylar darbe girişiminde bulundu. Yeni Şafak Paralel Yapı mensubu askerlerin ihanet girişimine dair çarpıcı bilgiler elde etti.

Subaylar ABD destekliABD destekli oldukları ileri sürülen paralel subaylar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ele geçirmek için girişimde bulundu. Emniyet birimleri teyakkuzda, ihanet girişiminde bulunan askerlerin gözaltına alınması için operasyon başlatıldı.

Genelkurmay önünde hareketli anlarGenelkurmay Başkanlığı etrafında hareketli saatler yaşanıyor. Genelkurmay Başkanlığı önüne çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edilirken, savaş uçaklarının da uçuş yaptığı görüldü.

Meydanlara ilk davet Yeni Şafak'tan

Halk meydanlara inince darbe önlendi.

İstanbul ve Ankara'da yaşanan olağanüstü askeri hareketliliği 'darbe girişimi' olarak ilk tanımlayan medya kuruluşu olan Yeni Şafak, halkı meydanlara davet etme noktasında da öncülük etti.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 81 ilin tamamını kapsayan çağrılarını gece boyunca sürdüren Yeni Şafak, ilk çağrısını sosyal medyanın tüm mecralarından milyonlara ulaştırdı.

#15 Temmuz
#Darbe girişimi
#15 Temmuz olayları
#15 Temmuz'da yaşananlar
7 yıl önce