15 Fırtına obüsü İslahiye’ye getirildi - Gaziantep haber

Yeni Şafak
20:537/09/2016, Çarşamba
G: 7/09/2016, Çarşamba
IHA

Şehir merkezlerindeki kışlaların taşınması kararının ardından İstanbul Maltepe'de bulunan 2. Zırhlı Tugay Komutalığı'na ait 15 fırtına obüsü, Gaziantep'in İslahiye ilçesine getirildi.

Şehir merkezlerindeki kışlaların taşınması kararının ardından İstanbul Maltepe'de bulunan 2. Zırhlı Tugay Komutalığı'na ait 15 fırtına obüsü, Gaziantep'in İslahiye ilçesine getirildi.



FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir merkezlerinde bulunan kışlaların taşınması kararı alınmış ve hazırlıklara başlanmıştı. İstanbul Maltepe'de bulunan 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Nurettin Baran Sel Kışlası'ndaki Fırtına obüslerinin de Gaziantep'in İslahiye ilçesine sevkıyatına başlandı. Bugünkü sevkıyatta 15 adet Fırtına obüsü, yüklendiği kırkayak diye tabir edilen uzun ve geniş araçlarla Islahiye ilçesine getirildi. 106. Topçu Alay Kışlası'na götürülen obüslerin ihtiyaca göre sınırın Türkiye ve Suriye tarafında konuşlandırılabileceği belirtildi.



Gaziantep'te Özel Güvenlik Bölgesi uygulaması


Gaziantep'te, Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan Suriye hududunun geri bölgesinin 15 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşların can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere bazı kararların alındığı belirtildi.



Açıklamada, "2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesinin, 3 Eylül 2016 Cumartesi günü saat 17.00'de başlayıp, 17 Eylül 2016 Cumartesi günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 3-17 Eylül 2016 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.




#Gaziantep
#fırtına obüsleri
#İslahiye
#İstanbul

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.