EDISYON:

Korsan yemini ettiren Teğmen Eroğlu pişman değilim çıkışı ile kime meydan okuyor veya koruyor?

04:009/09/2024, Pazartesi
G: 9/09/2024, Pazartesi
Bülent Orakoğlu

31 Ağustos 2024 günü Kara Harp Okulu’nda icrâ edilen mezuniyet töreninde 960 genç Teğmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve üst düzey Protokol’ün de katıldığı törende kanuni and’ı içerek diplomalarını alıp mezun oldular. Ancak bu genç teğmenlerden sayıları 250 ile 400 arasındaki bir grup Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol erkanı tören alanından ayrıldıktan sonra 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kaldırılan ve yasaklanan korsan yemini dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu önderliğinde kılıç çekerek



31 Ağustos 2024 günü Kara Harp Okulu’nda icrâ edilen mezuniyet töreninde 960 genç Teğmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve üst düzey Protokol’ün de katıldığı törende kanuni and’ı içerek diplomalarını alıp mezun oldular. Ancak bu genç teğmenlerden sayıları 250 ile 400 arasındaki bir grup Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol erkanı tören alanından ayrıldıktan sonra 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kaldırılan ve yasaklanan korsan yemini dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu önderliğinde kılıç çekerek ve ‘’Mustafa Kemalin askerleriyiz’’ sloganlarıyla and içtiler. İşin ilginç yanı kanuni ve korsan iki yeminin de Teğmen Ebru Eroğlu tarafından ettirilmesiydi. İdeolojik keskinlikler taşıyan bu metin, 2016’da uygulamadan kaldırıldığı hâlde 250-400 kişilik genç yeni mezun teğmenlerden oluşan bir grup tarafından hiddete yakın bir şiddetle okunmuştu

Kanuni ve korsan yemini ettiren Teğmen Eroğlu pişman değilim çıkışı korsan yemini kendi insiyatifi ile yaptırdığı anlamına mı geliyor. Yeni mezun bir teğmenin 30 Ağustos’ta böylesine önemli bir günde toplumda tartışmalara yol açacağı açıkça belli olan bir inisiyatif kullanmasına askeri hiyerarşisi içinde izin verilmesi bana göre hayatın doğal akışına uygun görülmüyor. Teğmen Ebru Eroğlu kimi korumaya çalışıyor? kimlere meydan okuyor MSÜ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yapılacak inceleme ve soruşturmalarda bu konuların aydınlığa kavuşturulması bana elzem gibi görünüyor!


ER’DEN GENELKURMAY BAŞKANI’NA KADAR HER RÜTBE VE UNVAN SAHİBİ KİŞİ TÜRK MİLLETİNİN ASKERİDİR!
Askerlik, bir disiplin mesleğidir. İsteyen, istediği zaman istediğini yapamaz ve söyleyemez. Aksi hâlde, disiplin ihlâl edilmiş, emir-komuta zinciri çiğnenmiş olur. Burada olan da budur. Sekiz sene önce tatbikattan kaldırılmış bir eski metin, izinsiz bir şekilde gündeme taşınmıştır. Er’den Genelkurmay Başkanına kadar her rütbe ve ünvan sahibi kişi, Türk Milleti’nin askeridir. Buna rağmen bu yapılan demagojidir, duygu istismarıdır, ucuz kahramanlıktır. Diplomaların alındığı, tebriklerin yaşandığı, ailelerin sevindiği, yüzlerin güldüğü bir günde sorumsuzca ve fütursuzca böyle bir havailiğe tevessül,
Atatürk istismarıdır.
İstismar, topluma fayda değil, sâdece kutuplaşma getirir. Diğer yanda MSB Ast. Sb. Meslek Yüksek Okulundan bir grup astsubay da sosyal medyadan “Biz, Mustafa Kemal’in çocuklarıyız; siz, kimin çocuklarısınız?” diye son derecede çirkin ve kışkırtıcı bir sosyal medya paylaşımı yayınladılar. Siz denilenler kimdir? Bu ötekileştirme hastalığı nedendir?

ASKERİ VESAYET DÖNEMLERİNİ ÇAĞRIŞTIRAN KORSAN YEMİN OLAYINI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ!

Askeri vesayet dönemlerini çağrıştıran korsan yemin olayını görmezden gelemeyiz. Asker üzerinden siyaset yapmak kadar askerin siyaset yapması da yanlıştır. Genç teğmenlerin disiplinsizliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verdiği zarar hafızalarımızdaki canlılığını korumaktadır. Gerçek bu iken yaşanan bir kargaşa ve öfkeyi çıkara çevirip bu toy meydan okuma heveskârlığını, iktidarı sarsmaya vesile yapmak isteyenler, vatandaşların Anıtkabir ziyaret resmini basarak “Mustafa Kemal’in askerleri, teğmenlerden ibaret değil!” deme yoluna girmişlerdir.

“Bizim milletimiz askerini sever. Çünkü biz aynı zamanda asker milletiz. Bizim milletimiz genç teğmenlerin kılıç kuşanmasıyla iftihar eder. Ama bizim milletimiz genç teğmenlerin kendisine kılıç göstermesini sevmez. Çünkü o üniformalar bu devletin verdiği üniformalardır. O kılıçlar bu milletin kuşandırdığı kılıçlardır. Milletin kılıcı, millete çevrilmez.”


KORSAN YEMİNİN ÜZERİ ATATÜRK’LE ÖRTÜLMEMELİ GİZLENMEMELİ VE İSTİSMAR EDİLMEMELİDİR

MHP Genel Başkanı Bahçeli Kara Harp Okulu mezuniyet töreni ve sonrasında Genç teğmenlerin kanuni ve Korsan yeminleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada korsan yemin üzerinde durarak bu korsan yemine kim veya kimler neden karar vermişlerdir. Bu korsan yemini amacı nedir? Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi (kurucusu) Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz anılarını ve kutlu eserlerini istismar etmeye, bu çerçevede kutuplaşma dalgası oluşturmaya kalkışmamalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin ortak değeridir, ilk Cumhurbaşkanımızdır, Milli Mücadele’nin yol başçısıdır. Hukuk ve demokrasinin hakim ve havi olduğu ülkelerde neyin nasıl olacağının ilke ve kuralları bellidir, üstelik kayıt altındadır. CHP’nin ve diğer yedeklerinin yemin meselesini istismara yeltenmesi, sokak röportajlarında millete hakaret eden edep yoksunlarını baş tacı etmesi elbette ahlaki ve demokratik bir ayıptır. 30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur. Milliyetçi Hareket Partisi bu meselenin yakından takipçisi olacaktır.”


MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI KAYNAKLARI MSÜ KARA HARP OKULU’NDA YEMİN TÖRENİNDEN SONRA SOSYAL MEDYAYA YANSIYAN OLAYLARLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMALARDA

Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna bazı görüntüler yansımıştır. Söz konusu görüntüler, özellikle sosyal medya üzerinden farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp bambaşka mecralara, boyutlara çekilmeye çalışılmakta, gerçeklikten kopuk kısır tartışmalar oluşturulmaktadır.

Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde, disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Dolayısıyla kamuoyu bu konuda müsterih olmalı ve kendi ajandalarına göre bu görüntüler üzerinden manipülasyon üretenlere itibar etmemelidir.»

#Kara Harp Okulu
#TSK
#Bülent Orakoğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.