EDISYON:

CHP’de Mansur Yavaş cephesinden parti yönetimini de hedef alan skandal suçlamalar ispat edilir mi?

04:0425/09/2024, Çarşamba
G: 25/09/2024, Çarşamba
Bülent Orakoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki kriz gün geçtikçe büyüyor. Öyle ki; ABB ve İBB Başkanları artık açık bir şekilde birbirlerini hedef alıyor. İki isim arasındaki son kriz ise Tüzük Kurultayı’nda yaşandı. İMAMOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ’A İHANET! YAVAŞ CEPHESİ’NDEN İMAMOĞLU’NA ‘SİYASİ KALPAZAN’ VE ‘PROJE ÇOCUK’ SUÇLAMALARI! Daha önce kendisine yöneltilen ‘2028 yılında CHP’nin cumhurbaşkanı adayı


Cumhuriyet Halk Partisi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki kriz gün geçtikçe büyüyor. Öyle ki; ABB ve İBB Başkanları artık açık bir şekilde birbirlerini hedef alıyor. İki isim arasındaki son kriz ise Tüzük Kurultayı’nda yaşandı.

İMAMOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ’A İHANET! YAVAŞ CEPHESİ’NDEN İMAMOĞLU’NA ‘SİYASİ KALPAZAN’ VE ‘PROJE ÇOCUK’ SUÇLAMALARI!

Daha önce kendisine yöneltilen ‘2028 yılında CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?’ sorusuna “Bu yükün altına girerim, aday olurum” diyerek yanıt veren Mansur Yavaş, Tüzük Kurultayı’nda kürsüye çıkarak CHP yönetimine sitem etti. “Ben de Ekrem Başkan gibi Türkiye’nin sorunlarına değinmek isterdim ama bir saat önce telefon açılıp ‘Siz de konuşun’ dendi. 14 belediye başkanından ikisini konuşturunca aylardır yakılan fitne ateşine odun atmış oluyoruz.” dedi.

İlerleyen süreçte Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş’ı hedef aldı. İmamoğlu,
“Zaman aynı çatı altında siyaset yapan insanların sen benim ayağıma bastın, sen benim koluma dokundun ya da yüzüme sert baktın deme zamanı değildir. Bununla uğraşan kim varsa benim yol arkadaşım değildir” açıklamasının devamında Mansur Yavaş’a “ihanet” göndermesinde bulunarak, şu ifadeleri kullandı: “Ama parti içindeki mevzuları konuşup konuşturan, geceyi gündüzü meşgul eden, meseleymiş gibi bu mesele üstünde tepinen kim var ise, hem bu millete ihanet eder, hem de başkomutan Gazi Mareşal, Mustafa Kemal Atatürk’e ihanet eder. Bu kadar net.”
İmamoğlu’nun bu göndermesine Mansur Yavaş cephesinden yanıt gecikmedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 2023 seçimlerine kadar özel kalemliğini yapan Yüksel Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden partinin kurumsal kimliğini hedef aldı: “Kurucu iradenin, Atatürk’ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, ‘Mustafa Kemal’in Askeri’ olamaz. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk’ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada. ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sözü mesuliyet sahibi ve inanmış insanların dilindeyse memleketin sorunlarına şifa olur. Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından

çıkıyorsa, kirli niyetlerin

üstü örtülmek isteniyordur.

Devletimizin temeline, milletimizin varlığına yönelik saldırıların hedefine ulaşması için işbirlikçilik yapanlar, ‘Mustafa Kemal’in Askeri’ değil düşmanıdır. Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk’ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk’e bizim gözümüzle bakamazlar.

Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, ‘Proje Çocuk’ denir, ‘Mustafa Kemal’in Askeri’ denmez.”


GAZETECİ YAZAR İSMAİL SAYMAZ: MANSUR BEY CHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTİYOR?
Gazeteci İsmail Saymaz, CHP’deki son gelişmeler ve Mansur Yavaş’ın siyasi geleceği hakkında dikkat çekici yorumlarda bulundu. Halk TV’de Haber Masası programında konuşan Saymaz, Yavaş’ın CHP içinde güçlü bir konumda olduğunu vurguladı. Bu onun en doğal hakkı. Mansur Yavaş’ın yükselen profili ve CHP içindeki etkisi, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin siyasi sahnesini şekillendirecek gibi görünüyor. Ayrıca Saymaz Yavaş’ın toplum üzerindeki potansiyelini, Ahmet Davutoğlu’nun sözleriyle karşılaştırarak şu şekilde dile getirdi: “Davutoğlu bir zamanlar ‘Selamünaleyküm desem Anadolu ayağa kalkar’ demişti. O bunu başaramadı ama Mansur Yavaş, böyle bir hitapla Anadolu’yu gerçekten harekete geçirebilir. Onun bu yeteneği var.” Ancak Saymaz Mansur Yavaş’ın 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’den aday olacağı iddiası şüpheli zira özellikle Mansur Yavaş cephesinden yapılan açıklamalar direkt CHP’nin parti yönetiminin siyasi ve politik stratejileri ve hedeflerini içine almış durumda!
‘Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk’ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada. Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından çıkıyorsa, kirli niyetlerin üstü örtülmek isteniyordur’ suçlamaları bu iddiaları ortaya atan Mansur Yavaş cephesinin
hedefi ne sormamıza neden oluyor. Zira CHP’de Mansur Yavaş cephesinden CHP’nin parti yönetimini, kurumsal kimliğini hedef alan skandal suçlamalar ispat edilirse CHP’de ne tür gelişmeler yaşanır? Genel başkanlık krizi çıkar mı? Yoksa Mansur Yavaş cephesinin bu atağı Mansur Yavaş’a 2028 Cumhurbaşkanlığı için bir zemin hazırlamaksa, Yavaş’ın 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’den aday olmayacağının açık bir işareti mi? Yoksa parti içinde başka hesaplar mı var.? Ancak şurası bir gerçek ki Mansur Yavaş cephesinden yapılan suçlamalar CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve CHP’yi bir hayli sıkıntıya sokarak CHP’nin 1’inci parti olmasını bile engelleyecek sanırım!
#CHP
#Mansur Yavaş
#Bülent Orakoğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.