Barbarlığın dünyaya kral olması, barbarlığın bütün dünyada kural olması: Batı için sonun başlangıcı!

Bugün bayram. Ama bayramı yazamayacağım maalesef.

Gazze’de inanılmaz bir soykırım yaşanıyor. Bayramı yazmak isterdim ama bayramı yazacak durumda değiliz, maalesef! Elbette inadına bayramımızı yaşayacağız! Bayramı bayram gibi yaşayacağımız günler için dua ediyor, bayramınızı en kalbî duygularımla tebrik ediyorum her şeye rağmen. 


G7 NE İŞE YARAR?

G7 ülkeleri İtalya’da toplandı bu hafta içinde. Konuşulan, karar alınan konular; Ukrayna’nın Rusya tarafından işgali, bu işgale Batı’nın nasıl tepki vermeyi sürdüreceği, Ukrayna işgalinin özellikle Batılı ekonomilere etkisi, NATO’nun ve Avrupa Birliği (AB)’nin geleceği, bu savaş ve kriz ortamında Avrupa ülkelerine yönelecek göçmen dalgasının mutlaka önlenmesi gerektiği ve bu dalganın nasıl önlenebileceği… gibi meseleler oldu.

İnanılır gibi değil gerçekten! Barbar bunlar! Emperyalist! Konuşulması gereken tek konu var oysa: Gazze’deki soykırım! Ama dünyanın canını yakan Gazze’deki soykırım konuşulmadı. Çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail terör örgütü›nün acımasız saldırıları sonrasında 40 bini aşan masum insanın katledildiği soykırım, bu soykırımın derhal durdurulması ve ateşkes ilan edilmesi için BM’nin aldığı karar konuşulmadı!

Nedir bu?

Barbarlığın dünyaya kral olması, barbarlığın bütün dünyada kural olması, dünyaya sosyal darwinizmin ruhsuz, mekanik işleyiş biçimlerinin hükmetmeye başlaması.

Evet, nedir bu, aslında?

Ahlâkî dekadans’tır! Batı uygarlığının tabutuna çivisini çakılmasıdır! Batı uygarlığının Gazze’de intihar etmesidir! İnsanlığın ahlâkının sükût etmesi, dünyaya ahlâksızlığın, kural tanımazlığın, ruhsuzluğun, barbarlığın hâkim olmasıdır.

Dünyanın dibi görmesidir!

Her karanlıktan sonra bir aydınlık vardır ve olacaktır… İman varsa, umut da vardır,

ışık da. 


AVRUPA'NIN İNTİHARI! 

Bendeniz konuyu G7 toplantısından AB’deki sürpriz parlamento seçimlerine getirmek istiyorum:

6-9 Haziran tarihleri arasından bütün Avrupa çapında Avrupa Parlamentosu seçimleri yapıldı ve herkesi şoke eden bir sonuç çıktı: Avrupa’da Aşırı Sağ hızla tırmanışa geçiyordu! Fransa’da ve Belçika’da hükümetler istifa etti, erken seçimlere gidilme kararı alındı.

Gazze’deki Siyonistlerin masum Filistinleri dünyanın gözü önünde hunharca katletmeleri konuşulmadı “zenginler kulübü” olarak da adlandırılan G7 Zirvesi’nde. Hıristiyanlığın rûhânî lideri Papa’nın da katıldığı toplantıda her şey konuşuldu ama Gazze’deki soykırım hiç konuşulmadı. Ruhsuzluğun böylesi görülmedi!

Avrupa’da Aşırı Sağ’ın yükselişe geçişi en azından açıkça gündem yapılmadı ama kapalı kapılar ardında en çok bu konu konuşulmuş olmalı. NATO’nun Ukrayna meselesinde aktif olarak savaşa müdahil olması gerektiği meselesi de konuşulan ürpertici konulardan biri oldu. İki açıdan ürpertici hem de: Gazze’deki katliama, soykırıma tek çift laf etmeyen dünyanın lordları, konu bir Hıristiyan ülkesi olunca, NATO’nun doğrudan, aktif olarak savaşa müdahil olması kararı alması, Batı uygarlığının kurduğu küresel sistemin ahlâken nasıl tefessüh ettiğini göstermesi bakımından ürperticidir.

İkinci ürpertici, tedirgin edici nokta da, NATO’nun doğrudan bu işe müdahil olması, Rusya başta olmak üzere Çin ve diğer Batı dışı güçlerin Şanghay’da yeni bir düzen (daha çok ekonomik ve zamanla da siyasî bir birlik) oluşturmaları yönünde adımlar atmaları, zihinlerde, dünyanın sessizce ve hızla yeniden kutuplaşmaya doğru mu yol aldığı, bu durumun dünyayı üçüncü dünya savaşının eşiğine sürükleyip sürüklemeyeceği sorusunun oluşmasına yol açması oldu. 


AVRUPA'NIN ÜZERİNDE BİR HAYALET DOLAŞIYOR: AŞIRI SAĞ VE AVRUPA'NIN İÇİNE SÜRÜKLENDİĞİ SİYASÎ KAOS 

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçları Avrupa’yı kaosa sürüklüyor…

Fransa karıştı: Macron’un partisi % 15 oy aldı, aşırı sağ Le Pen en güçlü parti oldu. Macron parlamentoyu feshetti, Fransa erken seçimlere gidecek…

Dahası Fransız halkı sokaklara döküldü: Aşırı sağ ile aşırı sol gruplar çatışmaya başladı… Fransız protestoları ürperticidir: Fransız sokakları ısınırsa, ülke cehenneme döner!

Belçika’da da benzer bir siyasî kaos yaşanıyor…

Almanya’da da, Avusturya’da da şok hac safhada!

Aşırı Sağ, geliyordu zaten…

Şu an Aşırı Sağ’ın Avrupa’nın en kuvvetli gücü olması, Avrupa’nın entelektüel çıkmaz sokağa, siyasî kaosa ve belirsizliğe sürüklendiği anlamına geliyor…

Marx, 19. yüzyılda, Avrupa’nın üzerinde bir hayalet dolaşıyor demişti: Avrupa’yı kasıp kavuracak ve devrimler çağını başlatarak Avrupa’yı kaostan kaosa sürükleyecek olan Komünizm Hayaleti’ydi bu.

Şimdi de Avrupa’nın üzerinde yaşlı kıtanın yabancısı olmadığı başka bir hayalet dolaşıyor: Akıl tutulması yaşayan, bırakınız dünyaya, Avrupa’ya bile söyleyecek tek çift sözü olmayan AŞIRI SAĞ bu hayalet bu kez.

Avrupa ektiğini biçecek…

Dünyanın kanını emerek zenginleştiler, hâlâ da emmeye devam ediyorlar mazlumların kanını. Refahlarını mazlumların kanları üzerinde tepinmelerine borçlular.

Filistin’de işlenen soykırıma Avrupalı yönetimlerin sessiz kalmaları, Avrupalı halkların vicdanını patlattı. Mesele sadede Aşırı Sağ’ın yükselişi değil.

Ama artık devran döndü, Avrupa, emperyalist ve kolonyalist tarihinin bedelini ödeyecek: Hem Avrupa toplumları içinde sosyal ve siyasî felâketlere gebe Avrupa; hem de Avrupa Birliği büyük bir çatırdama yaşamaya başlayacağı için, AB dağılma sürecine girecek ve bölgesel ve lokal savaşların yaşanacağı bir tür dünya savaşı olarak görülebilecek bir felâketin eşiğine sürükleyecek çatışmalar patlak verebilir…. Hem Avrupa içinde hem de Avrupa dışında, dünyada.

Gazze, kilit taşı rolü oynayacak…

Avrupa, mezarını Yahudilere teslim olarak kendi elleriyle kendisi kazdı!

Tarih, Gazze’den önce ve Gazze’den sonra diye yazılacak artık.

İyi hazırlanmak gerek, hakikatle iyi kuşanmak…

Vesselâm.

#G7
#Ekonomi
#Politika
#Yusuf Kaplan
3 ay önce
Barbarlığın dünyaya kral olması, barbarlığın bütün dünyada kural olması: Batı için sonun başlangıcı!
Öğretmenlikte mülakat olmalı mı ya da çıkarılan gürültünün sebebi
Eşyanın tasallutundan kurtulmak ve eşyaya tasarrufta bulunmak...
Dünün mutlu yarının umutlu olabilmesi için...
Faiz kararları ne anlama geliyor?
OVP’de kamu personeline ve kamu yönetimine ilişkin yeni yol haritası