Prof. Dr. Yusuf Dinç, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünden doktora derecesini aldı. Duke Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırmacı olarak bulundu ve Trakya Üniversitesi’nde akademik görev yaptı. Jeoekonomi, jeofinans, İslami ekonomisi, finans, bankacılık, sigortacılık ve gölge bankacılık gibi konular araştırma alanı olup çok sayıda kitap, makale ve yayını bulunmaktadır. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Örgütü ve birçok ulusal ve uluslararası kurumla finans alanında ulusal, uluslararası ve uluslarüstü projelerin yürütücülüğünü gerçekleştirmiştir. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeliği, Borsa İstanbul Grubu Merkezi Kayıt Kuruluşu yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Dinç, halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesidir. İslam Kalkınma Bankası Enstitüsü Smart Economy Lab ödülü sahibidir. Evli ve iki kız babasıdır, İngilizce bilmektedir.
Ya hep beraber ya hiçbirimiz, demelerine aldanmıyorsunuz ya. “Sana yoksa bana da yok,” demek değil o söz bu ağızlarda. “Bana yoksa sana da yok,” demek.
Bu ortamda başkasına sığınanın vay haline… Yakında Sisi’sinden Klaus Schwab’ına kadar başkasına sığınanın akıbeti tıpkı Beşar gibisinden görülecektir.
Peki kimle dayanışacağız? Geleceği kuracak büyük bir vizyon, bir ülkü, etrafında dayanışma gösterebilecek ve dayanışılacak fert kimdir? Gerçekten cevaplanması gereken bir soru çünkü evvel refîk bâde'l tarîk anındayız.
Zaman çok acayip bir zaman. Normalde ortamın bozukluğundan bu karakterde olanlar kendilerini izole ederlerdi. Ama şimdi tam aksine bu karakterde olmayanlar kendilerini izole ediyor. Böyledir, zor zamanlar ihtiyacına göre adam seçer. Halk Partisi de kendini izole ediyor. Amaan, iyi yapıyor. Böylece izole de ediliyor.
Zamanla ilgili büyülü bir durum daha var.
Şöyle bir geri dönüp bakın. Ya yapıp edegeldiğiniz her şey yanlış yahut hepsi doğrudur. Öyle görünür.
Panik yapmayın. Bu gerçekten zamanın bir büyüsü. Sıradan zamanlarda geri dönüp bakacak olsanız hem yanlışlarınız hem doğrularınız olduğunu görürsünüz. Ama bugün başka. Artık sadece iki ihtimal görünür.
Geçmişteki doğrular ve yanlışlar bir halı gibi dürülüp kaldırılacak. Bu saatten sonra önemli olan gelecekteki doğrular ve yanlışlar olacak.
Türkiye için önümüzdeki günlerde yüzyılı şekillendirecek kırılma anları olacağa benziyor. İçeride ve dışarıda Türkiye için şartları dengeleyecek yakın vadedeki en belirleyici an ise TÜSİAD ile Cumhurbaşkanı buluşması olacak gibi duruyor.
Detayı çok fazla olan ve esası yerlilik-millilik, menfaat-sorumluluk ve Trump gerçeğinin etkilerine dayanan birçok gelişmeden şartların geçe bırakılmayacak olan bu toplantıyı hazırladığını okuyorum.
Siyaset için böyle bir buluşmanın anlamı herkese, Halk Partisi dahil, ayandır. Şunları söyleyip asıl üzerinde durmak istediğim ekonomik anlamına ilerlemek istiyorum.
Son yıllarda iş dünyası için bir rol model geliştiğini görüyorum. Uzaktan... Eğer doğru görüyorsam Tosyalı’nın çizgisi Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde belirleyici olacak. Tam işler genç kuşaklara devredilecekken…
Buluşmayla ne demokrasinin kıvam bulmasından ne de biatten bahsediyorum. Çünkü Türkiye şartlarında iş dünyası ile hükümet ilişkileri Amerikanvari bir değerlendirmeye tabi tutulamaz. Türkiye’nin makulünde bir buluşma öngörüyorum. Kimsenin kendini değil, herkesin Türkiye’yi öncelediği bir mutabakat, velev ki kalabalık yahut değil, mutlaka kurulacak. TÜSİAD’ın bu mutabakatın dışında kalmayı yeğlemeyeceğini düşündüğümden bu ekonomik analizi yapıyorum. Çünkü dışında kalırsa geçmişin hatalarından bir hata değil, asrın hatasını yapmış olur.
Faiz lobisini, kur lobisi, o lobisini bu lobisini bu mutabakat dağıtacak. Teknolojide farkı telafi edip Türkiye’yi öne çıkaracak olan gene bu mutabakat olacak. Güçlü olduğumuz endüstrilerde verimliliğin kurallarını belirleyecek olan da bu mutabakattır. Gelişmesi gereken alanların enerjisini sağlayacak, toplumsal kalkınmanın yönünü tayin edecek olan bu mutabakattır. Türkiye’yi sermayenin pazarı değil, ev sahibi yapacak olan da bu mutabakattır.
Türkiye’nin bölgesindeki gücünün tahkimini de bu mutabakat yapacak.
Bundan kim geri kalabilir ki…
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
Tosyalı ne yapmış bir kaç cümle ile ondan da bahsedebilirdiniz. Ayrıca "mutabakat" fikriniz bence muhal. Sokağa, milletin içine pek çıkmıyor, etrafı dinlemiyorsunuz sanırım.
valla ben onu bunu bilmem... hem sofra dan aksirinca ya kadar yiyip sonra da o sofra ya tukurenlere tahammülümüz yok... şu gezi parkı rezaleti şu 28 Şubat darbesi nin bu millete bi faturası oldu hem de 251 milyar dolarlık... dönemin başbakan yardımcısı Tansu Çiller in ifadesi dir bu rakam... hiç kimse çamura yatmasın... Yimpaş akfa kombassan ihlas ve diğerleri nin menkul gayrimenkul leri el kimin kontrolünde... Anadolu sermayesi ve İstanbul sermayesi olarak bölüp askeri kullanıp Anadolu sermayesinin hepsine çöktü ler... ve millete odetti ler... halen emekli maaşı bu kadar ise halen vergiler yüksek ise sebep bu darbeler bu kalkışma lar değil mi???... sağolsun Erdoğan rövanş almayacağız demişti bari bu gasp edilenleri alıp sahipleri ne vereydi???... Adalet yerine geleydi...
Teşekkür ederim Hocam. Türkiyenin geleceğine yön veren ,önünü açan,önden giden yazılarınızı her zaman bekliyoruz.
Hocam teşekkür ederim, Türkiyenin önünü açacak,geleceğe ışık tutacak,önden gidecek yazılarınızı bekliyorum.
inşaallah diyelim ama huylarından vazgeçebilirler mi? mesele kodlanma ile ilgili kanaatimce, yerli kodlar ağır basarsa evet ancak uzun süredir bu kodlar kendilerini göstermedi, silinmiş de olabilirler.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.