Kurgusal 11 Eylül Saldırıları''nın onuncu yıldönümündeyiz ve ben hala bu mevzunun açıldığı her ortamda, etrafımdakilere başlıktaki yaman soruyu sormadan edemiyorum.
Aldığım cevaplar, fotokopi ile çoğaltılmış gibi: "Bu nasıl soru? Gayet tabii, iki bina! Adı üstünde yahu, ikiz kuleler!"
Acaba, öyle mi?
Soruya verilecek doğru cevabın...
Aynı zamanda, "11 Eylül''ün Kurgusallığı" gerçeğinin ateşleyicisi anlamına da geleceğini peşinen söylemem gerekiyor.
11 Eylül 2001''de bir biri ardına iki uçağın çarpmasının ardından, New York''taki Dünya Ticaret Merkezi Kompleksi''nin simgesi olan ikiz kuleler "içe kat ederek"on saniyede çökmüştü.
Kulelerin çöküşünün, uçakların çarpması neticesinde değil; daha önceden yerleştirilen patlayıcılar sayesinde olduğuna dair bugüne kadar çok sayıda çarpıcı kanıt ortaya kondu.
Hadisenin sadece bu tarafı bile tek başına bütün kurgusal öyküyü izah etmeye yetecek olsa da, üzerinde duracağım binalar ikiz kuleler değil!
Ya?
Dünya Ticaret Merkezi kompleksinde ikiz kulelere "komşu"luk yapan binalardan kırk yedi katlı olanı...
Binayı, kısaca "DTM7" diye tanımlayalım.
DTM7''nin özelliği, 11 Eylül günü çöken "üçüncü bina" olması!
İkiz kulelerden yedi saat sonra (yerel saatle 17.20''de) çökmüştü.
Haliyle, DTM7''yi "11 Eylül İllüzyonu''nun Simgesi" bir bina olarak kabul edebiliriz.
İkiz kulelerin yıkılışını, 11 Eylül''ün dehşetli sahnelerini detaylı bir biçimde saatler boyu ekranlardan izlemiştik. Bu durumda, DTM7''nin çöktüğünü de, o günkü canlı yayında Türkiye saati ile 00.20 gibi seyretmiş olmalıyız, değil mi?
DTM7, herhangi bir uçak çarpmadığı halde ve gözle görülebilecek herhangi bir hasar yaşamamasına rağmen ÇÖKMÜŞTÜ.
Televizyon kayıtlarını tekrar izlediğimizde DTM7''nin çöküşünün, "kusursuz bir simetri" oluşturarak, "endistriyel bir yıkıma çok benzer" bir biçimde gerçekleştiğini görüyoruz.
Ayrıca, DTM kompleksi içinde yer alan ve "ikiz kulelere" DTM7''ye oranla daha yakın olan"bir başka çelik konstrüksiyonlu binayı incelediğimizde...
"Üstelik hasar görmesine rağmen" söz konusu binanın dimdik ayakta durduğunu gözlüyoruz.
DTM7''de hiç kimse ölmemişti.
DTM7''nin enkazındaki bütün kanıtlar "el çabukluğu marifet" hızlı bir şekilde ortadan kaldırıldı!
DTM alanının güvenlik denetimi işi, 1980''li yıllarda Donald Rumsfeld''in de çalışanlarından biri olduğu ve Irak''ın işgalinin hemen ardından "devasa yeniden yapılanma" ihaleleri alan özel sermayeli Bechtel şirketine verilmişti.
Amerikan Dışişleri Bakanlığı...
2005 Eylül''ünde, Rowland Morgan ve Ian Henshall''un 11 Eylül''ün perde arkasını anlatan kitabında yer alan iddialara verdiği cevapta...
DTM7''nin çöküşünü "yangın"a bağlıyordu!
Federal Afet Yönetim Kurumu''nun soruşturma raporunda vardığı sonuçlara dayanıyordu, Dışişleri Bakanlığı:
Buna göre, DTM7''nin çöküşü, DTM1''den etrafa yayılan molozlardan kaynaklanan yangının sonucunda gerçekleşmişti.
Oysa...
Şimdiye kadar...
Hiçbir çelik konstrüksiyonlu bina yangın sonucu çökmemişti!
Maryland Üniversitesi Yangın Koruma Mühendisliği profesörü James Quintiere, yangının sadece "hasar görmeyen" DTM7''yi değil, "uçakların çarptığı" ikiz kuleleri dahi çökertmesinin mümkün olmadığını söylüyordu.
(Kanıtların yok edilmesinden duyduğu acıyı da sözlerine ekliyordu.)
Şayet, söz konusu olan Amerikan derin devletinin kirli icraatlarını hasıraltı etmekse...
Derin bir "yangın"ın fizik kurallarını ortadan kaldırabilmesi hiç de zor değildi!
47 katlı DTM7, 1983''te inşa edilmiş bir bina idi ve görece "kısa boyu" ile daima ikiz kulelerin gölgesinde kalmıştı. Bina, DTM kompleksine acil durumlar için jeneratör hizmeti sağlayan bir trafo gibiydi.
Binada, Sermaye Piyasası Kurulu, New York Belediyesi Kriz Yönetim Masası, Salamon kardeşlerin Ticaret Bankası vardı. Savunma Bakanlığı''na, ayrıca CIA''e bağlı bazı ofisler de DTM7''nin sakinleri arasındaydı!
DTM7''de önce yangın çıkarılmış, sonra da bina kontrollü bir biçimde "ikiz kulelerden yedi saat sonra" patlayıcılarla çökertilmişti.
İkiz kuleler de patlayıcılarla çökertildiğine göre...
DTM7''nin çökertilmesi...
"En baba suikasta" imza atan bir "tetikçi"nin, olaydan yedi saat sonra ortadan kaldırılmasına benziyordu!
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.