Reçeteyi verdi ama tedaviye başlamadı

02:0030/09/2024, Pazartesi
G: 30/09/2024, Pazartesi
Ömer Çelikbaşlı

Fenerbahçe’nin karşısında Antalyaspor’dan daha diri daha bitirici bir takım olsaydı; sarı lacivertlilerin sahadan galibiyetle ayrılma ihtimali daha düşük olurdu. Şüphesiz oyun olarak takım gelişecektir ama şu an, geçen yılın gerisinde bir takım var sahada. Kabul, yeni bir hoca ve yeni bir oyun anlayışı var. Bu isim bir de Mourinho ama geçen yıldan daha defansif oynarken, takımın daha fazla pozisyon vermesi, bağlantıların kopuk olması problem. İlk 20 dakikada Fenerbahçe pozisyonlar buldu ama sonrasında

Fenerbahçe’nin karşısında Antalyaspor’dan daha diri daha bitirici bir takım olsaydı; sarı lacivertlilerin sahadan galibiyetle ayrılma ihtimali daha düşük olurdu. Şüphesiz oyun olarak takım gelişecektir ama şu an, geçen yılın gerisinde bir takım var sahada. Kabul, yeni bir hoca ve yeni bir oyun anlayışı var. Bu isim bir de Mourinho ama geçen yıldan daha defansif oynarken, takımın daha fazla pozisyon vermesi, bağlantıların kopuk olması problem. İlk 20 dakikada Fenerbahçe pozisyonlar buldu ama sonrasında takım boyu uzadı, geri koşmalar başladı ve zevksiz bir oyuna döndü mücadele.


Mourinho ilk geldiğinde reçeteyi sunmuştu; takımın hızlanması lazım. Fakat tedaviye başlamadı. Şu anda Fenerbahçe’nin ön alanı çok yavaş. Sadece Maximin var. Diğer oyuncular da onun hızına ayak uyduramıyor. Bu da top kayıplarında, dağınık prese ve geri koşulara neden oluyor. Tadic ve Dzeko’nun yaşı belli. Bu oyuncuları sürekli geri koşturduğunda 2 kişi eksiksin. Maximin geriye çok gelmiyor, eksik sayısı 3 oldu. Ön alanda sadece Szymanski koşuyor. O yüzden hoca da sürekli onu oynatıyor.


Eğer geçiş oyunu oynayacaksan, iki kanadın da Maximin tarzı koşucu oyunculardan kurulması lazım. Böyle bir oyuncun yoksa sürekli arkaya koşu atan En-Nesyri oynamak zorunda. Dzeko bu istenilen oyunun, oyuncusu değil. Tadic değil. İkinci yarı yorulmuş rakibe karşı oyunu alıp götürürler ama ilk 11’de olunca, Fenerbahçe ön alan baskısı yapamıyor. Bu da rakibin 3 pas ile geçişi yakalaması demek.


Fenerbahçe'nin Twente maçı sonrasında yaklaşık 17 günlük boşluğu var. Oyun planı içerisinde bazı revizelere gidilmesi lazım.


Ayrı bir parantez de hakemler için açmak lazım. Gözünüzün önünde olanı veremiyorsanız; VAR, elindeki teknolojiye rağmen vermiyorsa; kimse burada iyi niyet aramasın.

#Fenerbahçe
#Jose Morinho
#Ömer Çelikbaşlı