Yalancı Bahar

22:463/10/2024, Perşembe
Mustafa Göksel

Galatasaray’da 5-0’lık Beşiktaş yenilgisiyle başlayan sezon Young Boys maçlarının kaybedilmesiyle farklı bir seviyeye ulaşmıştı. Öyle ki iki sezondur ligde rekorlar kırıp şampiyon olan Okan Buruk artık eleştirilerin odak noktası olmuştu. Ancak ligde alınan galibiyetlerin Kadıköy deplasmanında taçlanması hocaya muhteşem bir kalkan oldu.Gelinen noktada 3-0’dan 3-3’e gelen Kasımpaşa maçı ve adını ilk defa duyduğumuz Rigas takımına karşı alınan 2-2’lik beraberlik Okan Buruk ve idaresini yeniden tartışılır

Galatasaray’da 5-0’lık Beşiktaş yenilgisiyle başlayan sezon Young Boys maçlarının kaybedilmesiyle farklı bir seviyeye ulaşmıştı. Öyle ki iki sezondur ligde rekorlar kırıp şampiyon olan Okan Buruk artık eleştirilerin odak noktası olmuştu. Ancak ligde alınan galibiyetlerin Kadıköy deplasmanında taçlanması hocaya muhteşem bir kalkan oldu.Gelinen noktada 3-0’dan 3-3’e gelen Kasımpaşa maçı ve adını ilk defa duyduğumuz Rigas takımına karşı alınan 2-2’lik beraberlik Okan Buruk ve idaresini yeniden tartışılır hale getirdi.


Peki bu maçlara kadar olan süreçteki yalancı baharın sebebi neydi? Tabii ki Victor Osimhen…


Nijeryalı golcü Galatasaray kariyerine öyle bir başladı ki sahada kötü ne varsa üstünü örttü. Hücumda rakiplere karşı büyük bir üstünlük sağladı ve takımın rakip yarı alana yerleşiminde büyük katkı verdi. Onun sahada olmadığı anlarda Galatasaray sıradanlaşmaya devam etti. Rigas deplasmanında olduğu gibi.


Okan Buruk, Young Boys rövanşı öncesinde “Her zaman kazanmak istiyorsanız Manchester City’i tutun” minvalinde bir şeyler söylemişti. Hocaya sorum şu;


Rigas’ı yenmek için de mi City’i tutalım hocam?


Hocaya tavsiyem Bodrumspor maçlarını takip etmesi olacak. Çünkü Bodrum maçlarında tribünde karşılaşmaları izleyen biri var. Her maçta da kamera onu yakın çekiyor. Onun adı Rams Park’ta söylenmeye başlarsa sonrasında neler olacağını hepimiz biliyoruz….

#Galatasaray
#Mustafa Göksel
#Okan Buruk