|
O an neysen sen 'O'sun!

Futbol için boşuna demiyoruz “hayat gibi” diye… Son günlerde yaşanan gelişmeler bu cümleyi hepimize tekrar ettiriyor.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne vedası ve ortaya çıkan kaotik ortam iki sezondur ligde şampiyon olan Okan Buruk’u ve yıllardır sarı kırmızılıların kalesini koruyan Fernando Muslera’yı eleştiri konusu haline getirdi.


Devler Ligi’ne veda edilirken taktik ve mental olarak takımı hazırlayamamak konusunda eleştirilen Okan Buruk, basın toplantılarında geçmiş şampiyonluklardan bahsedip ligdeki galibiyet serilerini işaret etti. Hatta açıklamaların dozunu yükseltip “City ya da Real’i tutsunlar” şeklinde bir ifade kullandı.


Hem Okan Buruk hem de Muslera artık şunu bilmelidir ki bu düzen geçmişte yaptıklarını dikkate almıyor. İnsanlar her anlamda anı yaşıyor. Geçmişte yaptıkların o anki başarısızlığının üstünü örtmüyor. O an neysen sen 'O'sun artık. Kimse geçmişte yaptıklarını ortaya koyup anlayış beklemesin. Çünkü bu futbol ikliminde bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek.


Gelelim milyon euroluk takımlarımızın Avrupa arenasında ezilmesi meselesine…


Her sezon başında hazır olamayan takımlarımızın daha düşük maliyetli takımlara karşı sahada ne yapacağını bilemez halleri artık futbol izleyicisini bıktırdı. Anlaşılan her eleme maçında rakiplerimizin içinden Real Madrid çıkarma alışkanlığımız sona ermeyecekmiş gibi gözüküyor. Harcanan paraların karşılığında “kocaman bir hiç” cevabı alıyoruz. Bu kadar ekonomi konulan bir alanda bu kadar başarısız olmak gerçekten ekstra beceri istiyor!


Yazımı tamamlarken Okan Hoca’ya bir mesaj göndereyim...


“Hocam biz City ya da Real’i tutma meraklısı değiliz. Sürekli kazanmaktan da bahsetmiyoruz. Ama siz ve sizin gibiler o koltukta oturdukça Kopenhag, Prag ve Young Boys gibi takımların fan kitlesi oldukça büyüyecek...”

#Galatasaray
#UEFA Şampiyonlar Ligi
#Okan Buruk
17 gün önce
O an neysen sen 'O'sun!
Osmanlı, Bâtınîleri ‘dışın içinde’ neden ve nasıl konumlandırdı
Dezenformasyonun ilacı nedir…
ECB başladı, Fed başlayacak, peki ya TCMB ne yapacak?
Bozkırdan yükselen çınar: Türk Devletleri Teşkilatı
Her gün defalarca bütün insanlığı öldürür gibi