Mutlu Ol Yeter

00:0022/08/2016, Pazartesi
G: 13/09/2019, Cuma
Muhammed Berdibek

1990'lı yılları benim de ilkokulda olduğum dönemlerdi. Oldukça eğlenceli ve bol sürprizli bir okulda okuma şansı elde etmiştim. Hemen her gün farklı hatıralarla okuldan ayrılıyor, akşamüstüne kadar üstü başı toz kir içinde eve gidiyorduk. Yine böyle bir gündü. Ders zili çalmış, cuma günü olduğu için İstiklal Marşını okumak üzere sıraya girmiştik. Okul müdürümüz konuşmasını tamamladıktan sonra bir arkadaşımızı sahneye çağırdı. Bize “Rahat!” ve “Hazır Ol!” komutlarını verdikten sonra yanına çağırdığı arkadaşımıza “Oğlum Oku” dedi. Arkadaşımız, oldukça gür bir sesle: “Belki de dilimden bu şarkı düşmez/Dilim Söylese de gönlüm hissetmez.” diyordu. Hepimiz şoktaydık. Kısa bir süre şaşkınlıktan hiçbir tepki verememiştik. Ne gülüyorduk ne de etrafımıza bakıyorduk. Gözlerimiz ona asılı kalmıştı. Şarkının geri kalan kısmı da şöyleydi:



Bilsen bile benim için fark etmez/Bir tek dileğim var mutlu ol yeter.



Bunu sana yazdığımı bilmezsin/Bir yabancı şarkı gibi dinlersin



Benim için önce Tanrı sonra sensin/Bir tek dileğim var mutlu yeter.



Kimse dolduramaz inan yerini/ Bu şarkı da aşkımızın yemini



Hiç düşünme Mecnun muyum deli mi/ Bir tek dileğim var mutlu ol yeter.



Bu şarkımda aşkımı anlattım sana/Duymazsan sevgilim üzülmem buna



Alıştım yıllardır ben yokluğuna/Bir tek dileğim var mutlu ol yeter.



Şarkı bitene kadar hepimiz tek ses çıkarmamıştık. Ardından hemen İstiklal Marşını okutan Müdür, hepimizi rüyadan uyandırmıştı. Yıllar geçmişti ama hala o sahneyi unutamıyordum zira şarkının etkisini uzun yıllarca hissetmiştim. Şarkının hikâyesini ise şöyle gelişir: Bir gün olayın kahramanı M. Tahir Paker askere gider. Geriye sevdiğini bırakmıştır ama uzun süre mektuplaşırlar. Ancak mektuplaşmalar önce seyrekleşmeye sonra da kesilmeye başlar. Tahir mektuplarına cevap alamaz, içi içini yer; fakat elinden bir şey gelmez. Askerliği biter bitmez, sevdiğine koşar; ama beklediği sonucu alamaz. Kız arkadaşı artık orada değildir. Bir zamanlar delice sevdiği kız, bir başkasıyla evlenmiş ve izini kaybettirmiştir. Tahir de içindeki acıyı duyurmak ve çaresizliğini yansıtmak için oturur, şiirini yazar: “Mutlu Ol Yeter.”



Daha sonra bu şiir M. Tahir Paker'in en yakın arkadaşlarından ve Adana'dan hemşerisi Burhan Bayar tarafından bestelenir. Şarkı önce Müslüm Gürses sonra da İbrahim Tatlıses tarafından okunur. Sonuçlar inanılmazdır. Herkes bu şarkıyı çok beğenmiştir. Böylece bu, tüm zamanların en çok bilinen arabesk şarkısı olur.



“Mutlu Ol Yeter” M. Tahir Paker'in yazdığı ne ilk şarkı sözüdür ne de sonuncusu. 1980'li yılların neredeyse tamamında ve 1990'lı yılların başındaki birçok eserde onun imzası vardı.



Müslüm Gürses'in “Güle Güle Git”, “Acılı Sevda”, “Anlatamadım”, “Yaşamaya Çalıştım”, “Yıllardır Neredeydin” “Topraklara Gömeceğim”, “Usandım Gecelerden”; Gökhan Güney ve Küçük Emrah'ın “Vurmayın”, “İyi Düşün Öyle Sev”, “Acılar”, “Hoş geldin Gülüm”; Mahsun Kırmızıgül'ün “Belalım”, “Hemşehrim” onun yazdığı şarkılardan sadece birkaçıdır. Yine arabesk müziğinin önemli isimlerinden Selahattin Özdemir'in okuduğu “Barışsın İnsanlar”, “Çok Seviyorum”, “Fetbaz” , “Beterden de Beter Oldum” şarkıları da onun imzasını taşır. Bunların dışında Bergen, Ceylan gibi birçok sanatçı da onun eserlerini okur. Son olarak, Mahsun Kırmızıgül tarafından bestelenen “Hayat Ne Garip” şarkısını da o yazmıştır.



Birçok eserinde yalnızlık, karşılıksız aşk, aşk acısı gibi konulara temas eden M. Tahir Paker, Burhan Bayar'ın besteleriyle inanılmaz işler çıkarmıştı. Bu ikili, İbrahim Tatlıses yorumlarıyla dillere pelesenk olan birçok klasiğin de arkasındaki isimlerdi. “Eyvah Neye Yarar”, “Yalan”, “Dost Nasihatı”, “Gülümse Biraz”, “Güneş Doğmayacak”, “Vur Gitsin Beni”, “Yalnızım”, “Yıkılmışım Ben”, “Sevmek”, “Bir Kulum İşte” ve “Özlüyorum” bunlar arasındadır. Söz konusu şarkıların bulunduğu albümler o dönemler satış rekorları kırmıştı.



Tahir'in şarkı sözleri, İbrahim Tatlıses'le o kadar özdeşleşmişti ki 13 Şubat 2016'da bir hastane odasında öldüğünde “İbrahim Tatlıses şarkıları öksüz kaldı” manşetleri atılıyordu. Yani hikâye özetle şöyleydi: Mehmet Tahir Paker yazar, Burhan Bayar besteler, İbrahim Tatlıses söyler biz de dinlerdik.






#Mutlu Ol Yeter
#İbrahim Tatlıses
#Mehmet Tahir Paker