1976 yılında Taşkent’te doğan Acet, ilk ve orta tahsilini Taşkent’te tamamladı. İstanbul Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan Acet mesleki kariyerine 1995 yılında TRT’ de staj yaparak adım attı. 1996 yılında Kanal 7 Dış Haberler Servisinde Muhabir olarak çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Meridyen isimli dış politika programının yapımcılığını üstlendi. 1999 yılında Kosova’ dan savaş görüntülerini dünyaya geçen ilk gazeteci olarak ismini duyurdu. Daha sonra keskin bir dönüş yaparak diplomasi ve AB haberleri üzerinde yoğunlaştı. 2000 yılında Kanal 7’nin Brüksel temsilciliğini üstlendi. 1999 Helsinki zirvesinden 17 Aralık Brüksel zirvesine kadar uzanan süreçte AB - Türkiye ilişkilerini de ilgilendiren bir çok zirveyi yerinde takip etti. Son 7 yılda Orta Asya’ dan Amerika’nın batı yakasına kadar uzanan coğrafyayı gezerek bulunduğu ülkelerden haber ve dosya çalışmalarına imza attı. Kanal 7 Ankara temsilciliğine atanmadan önceki son çalışması Amerika’daki Ermeni Diasporası başlıklı dosya oldu. 2005 yılında Kanal 7’nin en genç yöneticisi olarak Ankara temsilciliğine atandı.
11 yıldır Kanal 7’nin Ankara Temsilciliğini yapan Acet, Kanal 7 ve Ülke tv de haftalık siyasi programlar yapmaya devam etmektedir.
İyi derecede İngilizce bilen Mehmet Acet evli ve iki çocuk babasıdır.
Ak Parti’nin Ankara Adayı Mehmet Özhaseki’ye 2014 seçim gecesi ile ilgili yapılan tartışmaları hatırlattım.
Böyle bir şaibe iddiası, oy kullanacak seçmenin bir bölümünde Yavaş’a dönük mağduriyet duygusu ve ilave sempati getiriyor.
2014 Ankara seçimlerinde ne olduğunu hatırlayalım.
Seçim gecesinin bir anında, Ak Parti adayı Melih Gökçek ile o dönem yine CHP’nin adayı olarak seçimlere giren Mansur Yavaş’ın oyları arasındaki makas önemli ölçüde daralmıştı.
Gece üçten sonra herkes, Türkiye’nin geri kalan bölümlerini bırakıp Ankara’daki nefes kesen yarışı izlemeye başladı.
Mansur Yavaş, birlikte poz verdiği yanındaki isimler nedeniyle hala tartışılan zafer fotoğrafı bile verdi.
Ancak oy sayım işleri bittiğinde Gökçek’in yüzde 1 puan farkla seçimleri kazandığı ortaya çıktı.
Şaibe iddiaları o gece yaşanan bu gelişmelerle ilgili.
Ancak, Mansur Yavaş taraftarları hile yapıldığına dair ortaya somut bir bilgi koyamadı.
Kişisel olarak, ben de o seçimde hile yapıldığına inanmıyorum.
Böyle bir algıdan yararlanma arzusu ise, çoğu zaman dürüstlüğün önüne geçiyor.
Özhaseki, bu konuları konuşurken Muharrem İnce’den örnek verdi.
Gerçi Muharrem bey 24 Haziran gecesi o ifadeyi bir gazeteciye kayıt dışı olması arzusuyla söylemişti ama sonuçta söylediklerini inkar da etmedi.
31 Mart güzergahının son dönemecine yaklaştığımız bu günlerde ikinci bir tartışma konumuz daha var.
Ak Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, bir süredir Mansur Yavaş’ın kazanması halinde Ankara Belediyesine yasa dışı örgüt üyelerinin ve Kandil’in göndereceği adamların alınacağına dair bir söylem kullanıyor.
Hatta, şöyle bir sert karşılık verdiğini de biliyoruz:
Özhaseki’ye rakibinin bu sözlerini hatırlatarak sordum:
Hangi gerekçeyle böyle bir iddiada bulunuyorsunuz?
O da şöyle yanıtladı sorumu:
Özhaseki, CHP-İyi Parti-HDP işbirliği için bir süre önce Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk arasında yapılan görüşmeyi referans gösteriyor, şöyle bir hatırlatmada bulunuyor:
Bunu Yavaş’a karşı haksızlık olarak düşünenler de olabilir.
Yavaş, ülkücü kökenini bir teminat olarak göstermek istiyor olabilir ama biz bugünü ve 31 Mart sonrasını tartışıyoruz.
CHP’li belediye başkanlarının belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları tarafından nasıl rehin hale getirildiğini hatırlatan örnekler yok mu?
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.