Yeni Şafak

Türkler"in gen haritası

21:0029/05/2001, Salı
G: 12/09/2019, Perşembe
Mehmet Şeker

Bilindiği gibi bundan bir süre önce Dr. Oktar Babuna, lösemili olduğunu ileri sürerek Türkiye''de kan örneği bağışı kampanyası başlatmıştı.Bu kampanya dahilinde binlerce Türk''ten kan örneği alınmış ve bu kanlar Amerika''ya gönderilmiştir. Daha sonra Sağlık Bakanlığı olaya el koymuş fakat verilen kanlar bir türlü Türkiye''ye geri getirilememiştir.O zaman gazetelerde bu kanların Türk ırkının genetik şifresinin çözülebileceği ve gelecekte sadece Türkler''i yok eden bir biyolojik bombanın yapılabileceği

Bilindiği gibi bundan bir süre önce Dr. Oktar Babuna, lösemili olduğunu ileri sürerek Türkiye''de kan örneği bağışı kampanyası başlatmıştı.

Bu kampanya dahilinde binlerce Türk''ten kan örneği alınmış ve bu kanlar Amerika''ya gönderilmiştir. Daha sonra Sağlık Bakanlığı olaya el koymuş fakat verilen kanlar bir türlü Türkiye''ye geri getirilememiştir.

O zaman gazetelerde bu kanların Türk ırkının genetik şifresinin çözülebileceği ve gelecekte sadece Türkler''i yok eden bir biyolojik bombanın yapılabileceği konusunda yazılar çıkmıştır.

Bu miktarda aynı milliyete sahip farklı insanlardan alınan kan örnekleri Amerika''da gen bilimcilerin dikkatini çekmiş ve o kanlar incelemeye alınmıştır.

Sonuçları da National American Ocak 2001 sayısında Dr. B. Stone imzasıyla yayınlanmıştır.

Dr. Stone olayı özetle şu şekilde anlatmaktadır.

Aynı millete sahip binlerce kan numunesinin incelenme fikri bende büyük bir heyecan yaratmıştır. Çünkü insanlık tarihinde böyle bir inceleme ilk defa yapılacaktı.

Bu benim için, insanoğlunun aya ayak basmasından daha önemli bir olaydı. Türkler''den alınan kan örnekleri, ilk defa gen haritasının çıkarılması ve Türkler''in genel olarak kültür ve karakterleri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayacaktı.

Daha da önemlisi ilk insan hakkında bilgi sahibi olabilecektik. Ve çalışmalarımıza heyecanlı bir şekilde başladık. Bunun yanısıra Türkler''in tarihini de okumayı ihmal etmedik. Çalışmalar ilerledikçe heyecanımız da azalmaya başlamıştı.

Çünkü Türkler birçok farklı milliyete sahip bir coğrafyada yaşadığı için, kız alıp vermelerle, gen yapısı çok zengin ve anlaşılması zor bir hale gelmişti. Ama Türk tarihinde de olduğu gibi savaşmayı ve fetih arzusunu sağlayan B45 genine, kanların yüzde 33''ünde rastlanmıştır.

Misafirperverlik genine (GR785) bu kanların yüzde 52''sinde rastlanmıştır. Ama bunlar bu makalenin yazılması için asıl sebep değildir.

Tıp ve insanlık tarihinde bugüne kadar hiç olmamış ve bir daha olamayacak bir durumla karşılaştık.

Tüm Türkler''de bulunan ortak bir gen vardı: FB1907 geni. Bu gen sayesinde tüm Türkler Fenerbahçeli doğmakta...

Çok önemli açıklama:

Yaptığımız derin araştırmalar, bu çalışmaları tercüme edenlerin, fanatik Fenerbahçe taraftarı olduklarını ortaya koydu.

Diyelim ki bu sizin hoşunuza gitmedi.

O takdirde sözkonusu genin "FB1907" değil, aslında "GS1905" veya "BJK1903" geni olduğunu düşünebilirsiniz.

Ya da hangi takımı tutuyorsanız, ona göre değiştirebilirsiniz.

Çünkü burada değişmezlik kuralı diye bir kural söz konusu değil.

Bu itibarla, Karadeniz hattı için "TS67" geni geçerlidir.

Güreşçi ile Pehlivan bir mi?

Delikanlıya kız istemeye gitmişler. Kız babasının, "Efendi oğlumuz ne iş yapar?" sorusuna "Yayıncı" cevabı verilince, adamın pek hoşuna gitmediği yüz ifadesinden anlaşılmış.

- Pek memnun olmadınız galiba.

- Ee, şey, yani... Doğrusunu isterseniz ben bu "cı cu" işlerini sevmem.

- Nasıl?

- Yani şucu bucu gibi meslekleri kastediyorum.

- Yayıncılık kötü mü beyefendi?

- Kötü değil ama ''cılık'' denince benim güven duymam mümkün değil.

- Allah Allah, çok ilginç.

- Size ilginç gelebilir ama ben böyle düşünüyorum. Meslek dediğinin orijinal bir ismi olmalı.

- Nasıl bir isimdir kastettiğiniz?

Doktor, mühendis, avukat gibi. Bakın mesela, size ilginç bir şey söyleyeyim, "pehlivan" denirdi eskiden, şimdi "güreşçi" diyorlar. Görünüşte aynı gibi ama bana göre öyle değil.

Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.