1976 yılında Ankara’da doğdu. Lisans eğitimi dahilinde ilahiyat ve iletişim okudu ancak tamamlamadı. Hece, Yedi İklim, Kaknüs, Kırkayak, Fayrap, Kırklar ve İtibar dergilerinde şiirleri yayınlandı. Portakal Turta Bir de Kirpi, Ablam Uzak Ülkede ve Amerika Sen Busun isimli şiir kitapları, Başka Masallar isimli “büyüklere masallar” kitabı yayınlandı. Kanal 7'de metin yazarlığı, çeşitli radyo ve televizyonlarda programcılık, senaryo yazarlığı, belgesel ve televizyon filmleri yönetmenliği yaptı.
Çokça sorulan, olumlu da konuşulsa olumsuz da konuşulsa muhatap olunduğunda hevesle cevaplanan bir soru bu.
Bu soru, yıllar içerisinde çeşitli kereler bana da yöneltildi. Bir çeşit “uzman görüşü” istendi benden. Oysa ben, AK Parti’yi “uzmanlık” düzeyinde tanıyan biri değilim. Ancak içinde yaşadığım toplumun toplamını anlama meselesine kafayı fena halde takmış olduğumdan AK Parti’yi de bu toplamın içinden değerlendirmeye çabalıyorum.
Bu soruya yıllar içerisinde muhatap ola ola cevabım iyice olgunlaştı: “Erişebileceği insan kaynağı bakımından AK Parti’nin en küçük bir sorunu olmadığı gibi, ihtiyaç duyduğu insan kaynağını dilediği gibi yetiştirebilme bakımından da hiçbir sıkıntısı yok. Bunu isteyip istemediği, yani insan kaynağı yetiştirmek ya da mevcut insan kaynağını yenilemek isteyip istemediği ise bir başka sorunun cevabı.”
Evet, böyle düşünüyorum.
AK Parti’nin “insan kaynağımız yok” sızlanmasına hakkı olmadığına canı gönülden inanıyorum. Çünkü AK Parti’nin çevresinde ve çeperinde neredeyse Türkiye’nin en birikimli insan kaynağının olduğunu görüyorum. “Bu insan kaynağına sıra geliyor mu?” sorusunun cevabı ise başka mesele.
“Mesela”mı AK Partili Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir üzerinden vermek istiyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel yahut Emre Cemil Ayvalı gibi isimler üzerinden de örnek verebilir, derdimi anlatabilirdim ancak Abdullah Özdemir ile “bir kez tanışmak” dışında herhangi bir iletişimim olmadığı
için daha rahat hissederim kendimi.
1983 doğumlu Özdemir. 2000’li yılların başında AK Parti Gençlik Kolları’nda başlamış siyasete. İnşaat mühendisi. 2007 ila 2013 yılları arasında AK Parti Bağcılar Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış. 2014’te Bağcılar Belediyesi’nde, 2019’da İBB’de Meclis üyesi seçilmiş.
Hatırlayacaksınız. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı sağlık nedeniyle görevinden ayrılınca Özdemir, Bağcılar’a belediye başkanı oldu 2022’de. 2024 seçimlerinde de AK Partinin İstanbul ilçe belediye başkan adayları tel tel dökülürken Abdullah Özdemir son derece başarılı bir seçim kampanyası atlatarak belediye başkanı seçildi.
2022-2024 arasında şöyle şeyler oldu. Özdemir, İstanbul’un ilçe belediye başkanları arasında “sevilme ve güvenilme indeksi”nde ışık hızıyla yükseltti listedeki yerini. Gençlere, yaşlılara, dezavantajlı gruplara, ev hanımlarına, çalışanlara... Bağcılar’da yaşayan herkese birebir temas etti. Hani AK Parti’nin ortaya koyduğu “AK Belediyecilik” konsepti vardı ya. Neredeyse unutulmaya yüz tutmuş o konseptin parlayan yıldızlarından biri oldu. Genç ve enerjik olması da bu parlaklıkta en büyük yardımcısı oldu tabii.
Geçenlerde bir arkadaş uzun uzun anlattı. 2024 yerel seçimleri öncesinde Özdemir, ilçesindeki seçmenin küskün olduğunu, sandığa gitmeyeceğini yaptırdığı anket ve araştırmalarla tespit edince, görülmemiş bir organizasyona imza atmış Bağcılar’da. AK Parti gönüllüleri ile birebir markaj uygulamış seçmene ve “sandığa gitmeyeceğim” diyen binlerce kişiyi ikna etmiş. Binlercesini de gönüllülerin organizasyonu ve araçlarıyla oy verme yerlerine ulaştırmış.
Şimdiki durumu ne peki Abdullah Özdemir’in? Uzaktan gördüğüm kadarıyla şu: “Görünmek” denilen aldatıcı hikâyeye gram gönül indirmeden, “kariyer yatırımı” yapmadan, kavga ve çekişme dilinden uzak kalarak, bilime, araştırmaya, ankete inanarak Bağcılar’daki herkese dokunmaya devam ediyor. Zaten bu durum da gördüğüm hemen her memnuniyet anketine pırıl pırıl yansıyor.
Şimdi geleyim derdime.
“AK Parti’de insan kaynağı sorunu mu var?” sorusuna verilecek tartışmasız cevap şu: “Hayır ve asla. AK Parti, kendisine görev verildiğinde güneş gibi parlayacak Abdullah Özdemirlerle dolu.”
Fakat tabii “daha çok Abdullah Özdemir’e niçin sıra gelmiyor?” sorusu başka bir soru ve cevabı da oldukça sıkıntılı. “Siyasetin doğası” deyip geçemiyorum üstelik. Çünkü siyasetin doğasının bu olmaması gerektiğine inanıyorum. Siyasette bir başka şarkının mümkün olabileceğini bize öğreten bir yapıydı AK Parti. Günün birinde AK Parti’ye “kendi şarkına dön” diyeceğimse aklımın ucundan bile geçmezdi doğrusu.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
değil AKP'nin bütün memleketin, bütün dünyanın bir kaht-ı rical problemi var...
Özellikle son cümleyen yürekten bir Amin
sag olasin abi, var olasin. yazinin ilk bolumundeki sorulari da bi ara insallah cevaplarsin. siyaseten ekibine de selamlarimizi, saygilarimizi iletin lutfen.
Parti içerisinde köşe başlarını tutan kişilerin öncelikle o köşelerden el çektirilmesi gerekiyor. Genel Başkan yardımcıları düzeyinde bir anket yapılsa hangisinin ne kadar sevildiğini kimin istenip kimin istenmediğini görebiliriz. Ali İhsan Yavuz, Erkan Kandemir, Özlem Zengin, Ömer Çelik gibiler orada olduğu sürece yenilere yetkin etkin ve ehil insanlar asla göreve gelemeyecekler. Vesselam
Bir Rizeli olarak Rize'de ki olaydan utanç duydum ,hadi işyerini açtın da adam dövmek neyin nesi
Evet maalesef var hemde ne çok var zira eski samimi adamlar ve milli görüşten gelenler tasviye edildi ya da denklem dişi kaldı işte onların yerini dürüst insanlar alamadı maalesef
Hocam, bu vesile ile Rize'deki pespayeliği de yazmanızı beklerdim. Hâlâ bekliyorum.
bizim sarıyer'de de 3 dönemdir belediye başkanlığı için aday adayı olan şems çakıroğlu var. sayın özdeir gibi o da her kesim tarafından tanınan ve sevilen biri. kendisi geçmişte yusuf tülün'e yardımcılık yapmış aynı zamanda. fakat hiç aday yapılmadı...
Çok önemli bir konuya girmişsiniz. Teşekkürler
İsmail kardeş, Rabbim iki cihanını güzel eylesin inşallah.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.