logo
EDISYON:

Kayıplar, kazançlar ve kalanlar

04:0020/04/2019, Cumartesi
G: 20/04/2019, Cumartesi
İbrahim Tenekeci

Birkaç kez başımıza geldi. Şiirini derginin kapağından yayınlamışız. Fakat yetmiyor, bir türlü memnun olmuyor. Daha ötesi yok ama istiyor. Ne yapalım, dergiyi mi kendisine verelim?Son zamanların siyaset dünyasına bakınca, hep bu örnek aklıma geliyor. Bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olmuş, bir insanın siyaseten yükselebileceği en üst makamlara ulaşmış; bütün bunlar için sevinmesi, onur duyması, vefa göstermesi gerekiyor. Hayır, öyle değil. Kırgın ve küskün. Kendisine haksızlık yapıldığına inanıyor.

Birkaç kez başımıza geldi. Şiirini derginin kapağından yayınlamışız. Fakat yetmiyor, bir türlü memnun olmuyor. Daha ötesi yok ama istiyor. Ne yapalım, dergiyi mi kendisine verelim?



Son zamanların siyaset dünyasına bakınca, hep bu örnek aklıma geliyor. Bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olmuş, bir insanın siyaseten yükselebileceği en üst makamlara ulaşmış; bütün bunlar için sevinmesi, onur duyması, vefa göstermesi gerekiyor. Hayır, öyle değil. Kırgın ve küskün. Kendisine haksızlık yapıldığına inanıyor. Bu duyguyu gidermek için olmadık isimlerle iş tutabiliyor, yeni adresler düşünebiliyor.
Daha azına razı olmak bu kadar zor mudur?
Karşılıklı hatalar yapılmış, yanlış anlama ve anlaşılma kapısı açılmış olabilir. Birileri şu veya bu nedenden dolayı fitne çıkarabilir. İşgüzarlık yapan, can sıkan, üzüntü veren insanlar asla bitmez. Öte yandan esas bellidir:
Ayrılıktan kaçınmak ve birlikte olmaya ısrarla devam etmek, bizim için en uygun yoldur.

İktidar partisi, mahalli seçimlerde önemli kayıplara uğradı. Yenilmeden kaybetmek gibi bir durum oluştu. O andan itibaren bazı gazeteci yazarların üslup değişikliğine gittiğine, yeni bir pozisyon alma gayreti içinde olduğuna şahitlik ediyoruz. Seçimlerden önce de eleştiri yazıları kaleme almış olsalardı, bu tutumları sorunlu bulunmazdı.

Bir de meselenin diğer yüzü var. AK Parti’nin yazan, düşünen, fikir üreten isimleri ve mecraları ihmal ettiği, bundan dolayı ciddi bir destek kaybı yaşadığı ortadadır. Bir sinema filmine bir buçuk milyon lira ödenek ayırıp da edebiyat dergilerinin kütüphanelere alımını tırpanlamak gibi garipliklerden bahsediyoruz.

Özetle: Onca insanın çabasını ve fedakârlığını sağ zihniyete teslim etmek iyi sonuçlar doğurmaz. Mevcut bakanlar kuruluna bir de bu gözle bakmak gerekiyor. Sağ ve sığ, bizim için aynı anlama gelir. Sağcılık, özünde, sola yaranmayı barındırır.

31 Mart seçimlerine ve sonrasında yaşananlara edebiyat ve fikriyat dünyası büyük ölçüde kayıtsız kaldı. Neden? Sorunun cevaplarından biri, işte bu yazdığımızdır.

Doğru insanları tercih etmeyenler, yanlışı kendilerinde aramalıdır.

Bu söylediğimizi sıcak bir örnekle perçinleyelim: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetici makamında bulunan birçok kimsenin sosyal medya hesaplarında hızlı bir temizlik yaptığını biliyoruz. Yazdıklarını siliyor, paylaşımlarını geri alıyorlar. Kabahat onlarda mıdır?

On yedi yıldır iktidarda olan partinin kimi ilçe nüfus müdürlüklerine bile nüfuz edemediği görülüyor. Kusur kimdedir?

Ayrıca: İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinde tatmin edici bir FETÖ operasyonu yapılmamıştı. Şu saatten sonra oralardan hangi düzmece belgeler servis edilecek, ne tür iftiralar atılacak ve bütün bunlar millette nasıl yankı bulacak, merakla bekliyoruz. Olanları değil, olmayanları söylüyoruz. AK Parti seçmeninde ve mütedeyyin camiada suçluluk psikolojisi oluşturmaya çalışacaklar gibi görünüyor.

Bir de bizim birbirimizi yıpratma çabamız var.

#Şiir
#Dergi
#Seçim
#AK Parti
#İBB
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.