‘Türk-İsrail savaşı’ mı? İsrail neden panikledi? 11 Eylül benzeri bir çılgınlık deneyebilir. Bu sefer yok oluşu başlar. Evet, Türkiye korkutucudur!

01:0014/01/2025, Salı
G: 14/01/2025, Salı
İbrahim Karagül

“Şam’dan sonra Kudüs” söylemi İsrail’i gerçekten de derinden etkilemiş, korkutmuş . Güvenlik ve bölge hesaplarını büyük oranda bu “ tehdit ” üzerine yoğunlaştırmaya, bu yönde hazırlıklar yapmaya, Filistin-Lübnan-Suriye ekseninde bu “tehdidi” boşa çıkaracak “yıkıcı, yıpratıcı ne yapabilirim”i düşünmeye başladı. Gazze’de yaptığı açık soykırıma rağmen hiçbir askeri başarı sağlayamaması, Lübnan’da Hizbullah’ı zayıflatmasına rağmen istediğini alamaması, Suriye’de çok dinamik ve yerli bir iktidar gücünün

“Şam’dan sonra Kudüs” söylemi İsrail’i gerçekten de derinden etkilemiş, korkutmuş.
Güvenlik ve bölge hesaplarını büyük oranda bu “tehdit” üzerine yoğunlaştırmaya, bu yönde hazırlıklar yapmaya, Filistin-Lübnan-Suriye ekseninde bu “tehdidi” boşa çıkaracak “yıkıcı, yıpratıcı ne yapabilirim”i düşünmeye başladı.
Gazze’de yaptığı açık soykırıma rağmen hiçbir askeri başarı sağlayamaması, Lübnan’da Hizbullah’ı zayıflatmasına rağmen istediğini alamaması, Suriye’de çok dinamik ve yerli bir iktidar gücünün hızla inşa edilmesi, her ne kadar yakın ilişkide olsa da Sina Yarımadası’na yönelik ihtirasları nedeniyle Mısır’ın kuşkularını giderememesi, İsrail’in etrafında daha akıllı, daha bilinçli bir duvarın örülmekte olduğunu gördü.

İSRAİL “İLK KEZ TÜRKİYE KORKUSU”NU TADIYOR VE BU, PANİĞE DÖNÜŞECEK..
ABD’nin askeri gücü bölgedeki İsrail meşruiyetinin yerleşmesine yetmiyor, yetmeyecek. İsrail’in gelecek korkularını gidermiyor, gideremeyecek. İsrail’in güvenliğini sağlamıyor, sağlayamayacak.
Sadece “Nehir’den Denize Filistin” söylemi bile onların korkularının patlamasına yetiyor. İsrail paranoyası yakın gelecekte daha büyük panik halinde kendini gösterecektir.
Elbette bütün bunların mimarı olarak Türkiye’yi görüyor. İsrail, 1948’de kurulduğundan bu yana ilk kez Türkiye korkusu yaşıyor. Çünkü ilk kez bütün coğrafyayı etkileyecek bir Türkiye varlığı İsrail’in “dokunulmazlığınınkarşısında açıkça yer aldı.
“Türkiye etkisi” bölgede güçlendikçe, Türkiye ile “ortaklık haritası” genişledikçe, İsrail’in “Türkiye Korkusu” daha da büyüyecek, bir varoluş meselesine dönecektir. Çünkü yeni durum, İsrail’in yayılma haritasına son noktayı koymuştur.

TÜRKİYE’NİN PARMAK İZİ HER YERDE, DOĞRU! “BATI KUŞATMASI” BU SEFER İŞE YARAMAYACAK.
Bu yüzden, her zaman olduğu gibi yine ABD ve Avrupa’nın gücünü kullanarak Türkiye’ye karşı bir “Batı Duvarı” inşa etmeye, bir tür “Kuşatma Haritası” uygulamaya çalışıyor.
ABD ve Avrupa’daki nüfuz alanlarını harekete geçirmiş. “Türk-İsrail savaşı çıkarsa ne olur” diye tartıştırıyor. İsrail ve ABD aşırı sağı tehdit üstüne tehditler yağdırıyor.
“Türkiye NATO’dan atılsın, Avrupa’dan dışlansın” diyorlar. “NATO, İsrail’e karşı Türkiye’yi mi savunacak” diyorlar. “Türkiye yalnız bırakılmalı” diyorlar. “Türkiye Batı dünyası için tehdit” diyorlar. “Türkiye bütün dünyayı savaşa sürükleyecek adımlar atıyor” diyorlar. “Türkiye’nin parmak izi her yerde” diyorlar.

İÇERİDEKİLERE TALİMAT MI VERİLİYOR?
Eski yöntem bu söylemler, kampanyalar, ayar vermeler muhtemelen içeridekiler için birer talimat olarak planlanıp servis ediliyor. Ama bu kampanyanın yetmeyeceğini, içeriden durdurma planının başarısız olacağını biliyor.
PKK-YPG’yi besliyor ve silahlandırıyor. Fırat’ın doğusunda Türkiye ile savaş cephesini ayakta tutmaya çalışıyor. Yunanistan ve Rum Kesimi ile Doğu Akdeniz’de “Türkiye Cephesi” kurmaya çalışıyor. Ege’deki adalara silah ve asker yığıyor.
Avrupa ve ABD’deki nüfuz güçlerini Türkiye’ye karşı seferber ediyor. Trump yönetimini bu amaçla provoke etmeyi, sansasyonel adımlar atmayı da deneyecek, bu açık.

İSRAİL’İN VE İRAN’IN EZBERLERİ BOZULDU.ZAAF, HAMASET EKSENLİ SİYASET ÇÖKTÜ..
Şam’da yönetimin değişmesi Suriye üzerinden bütün bölgenin denklemini değiştirdi. İsrail’in de İran’ın da ezberleri bozuldu. İki ülkenin “çatışmadan güç devirme” siyaseti ve söylemi çöktü. “Tanımlanmış düşmanlıklar” yerine yeni ittifaklar, yeni ve daha derin bir idrake sahip güçler öne çıktı. Şam’daki değişim, İsrail’in Filistin ve Lübnan politikalarını da derinden etkileyecektir.
Şu an yaşanan paniğin asıl sebebi budur. Çünkü İran’ın “düşman” olmasına alışkın ve buna muhtaç olan İsrail için belirsiz bir gelecek oluştu.
Bölgenin zaaf ve hamasetini güce dönüştürme dönemi bitti. Daha akıllı, daha bilge, daha güçlü ve daha büyük hedefleri olan ülkeler sahaya indi.

PEKİ, İSRAİL NE YAPACAK?
Türkiye’nin Suriye ve Lübnan’ı güçlendirmesi, bir ortak ekonomik/güvenlik havzası oluşturması, dalga dalga genişleyecek ve “İsrail Garnizonu”nu daha da çaresiz bırakacaktır.
Bunu boşa çıkarmak için her zaman olduğu gibi yine bazı Arap yönetimleri ile işbirliği yapıp Arap gücünü istismar etmeye, Türkiye-İran çatışması tezini işlemeye, PKK’yı pazarlamaya, ABD ve Avrupa gücünü Türkiye üzerine provoke etmeye çalışacak. Çünkü İsrail kurulduğundan bu yana sadece bu tezlerle hareket etmiş başka da bir siyaset üretememiştir.

İSRAİL’İN İLK PROVOKASYONU BATI’YI İSLAM’LA SAVAŞTIRMAKTI VE BAŞARDI
Çok tehlikeli bir konuyu hatırlatayım:
Sovyetler dağılmış, Batı, Soğuk savaşı kazanmış, yeni dünya düzeni kurmaya başlamıştı. O zamanın en önemli konusu “Batı ile İslam dünyası ilişkileri ne olacak” şeklindeydi. “Savaşacak mı, barışacak mı”, bir karar verilecekti.
Bazıları Batı’nın (ABD-Avrupa) Müslüman dünya ile ortaklık kurmasını, yeryüzünün merkez kuşağına hâkimiyetin ancak böyle olabileceğini savunuyordu.
İsrail ve Yahudi aşırı sağı ise, “İslam’la Savaş”ı dayatıyor, İslam’ın Batı için tehdit olduğunu ve yok edilmesini savunuyordu. Bunun için de Haçlı Seferleri bilinçaltını ve Osmanlı Korkusu’nu işliyordu.
Küresel terörizm doktrini bu amaçla keşfedildi ve servis edildi. 11 Eylül saldırıları işte tam bu zamanda oldu. İsrail ve ABD aşırı sağının baskısıyla ikinci seçenek kabul edildi. ABD ve Avrupa gücü bütün İslam ülkelerine saldırılara başladı.
İKİNCİ AŞAMA “MÜSLÜMAN SOYKIRIMI..”
İSRAİL BÜYÜK BİR ÇILGINLIK DENEYECEK!
İsrail ve ABD aşırı sağı 11 Eylül saldırıları ile bütün Batı dünyasını İslam dünyasına karşı harekete geçirmeyi başardı.
Şimdi bunun ikinci aşaması geliyor. Gazze’de uygulanan soykırım sadece Filistin meselesi değildir. Bir başlangıç ve ABD’ye yol haritası çizmektir. Yeni geleceğin ön hazırlığıdır. İsrail aşırı sağı ABD ve Avrupa’yı başka bir şey için provoke edip sahaya sürmeye hazırlanıyor.
“Olağanüstülükler Çağı” derken, yeni bir “çılgınlık denenecek” derken bunu anlatmaya çalışıyorum. İsrail açısından bakıldığında, 11 Eylül saldırılarından çok daha büyük bir çılgınlık için ortam hazırdır.
YENİ “HAÇLI SALDIRISI” İÇİN BATI’YI OYUNA GETİRMEK…
İsrail güç kaybediyor, kendini kuşatılmış hissediyor. Kendi gücüyle buradan çıkma ihtimali yok. Dolayısıyla yine ABD askeri gücünü devreye sokacak. Bunu provoke etmek için de sansasyonel bir olay deneyecek. Belki bu 11 Eylül’den bile büyük olacak.
Dünyayı yok oluşa sürüklese bile İsrail’in hastalıklı düşüncesine göre bu zorunluluktur. Ve bu ABD ve Avrupa’da denenecek, bütün Batı’yı infiale sevk edici büyük ve çok acı verici olacaktır.
Bütün Batı dünyasını yeni bir “Haçlı Saldırısı”na, “Müslüman Soykırımı”na yönlendirecektir.
YOK OLUŞUN KAPILARI İŞTE O ZAMAN AÇILIR!
Bunu deneyecek, yapacak ama sonuç alamayacak. Çünkü İsrail eski gücünde değil. ABD eski gücünde değil. Avrupa zaten kötü durumda.
Türkiye çok daha güçlü bir konuma geldi. Bölge ülkeleri ve toplumları o dönemdeki gibi zayıf konumda değil. Olağanüstü bir bilinçlenme söz konusu. Doğu’da çok daha büyük güçler yükseliyor. Küresel güç haritası temelden değişti.

Asıl böyle bir planlama, İsrail’in yok oluşunun kapılarını açacaktır. Ama yine de İsrail bunu deneyecektir. Çünkü siyasi genetiği böyle bir şey. “Yeryüzü, insanlık İsrailliler için yok edilebilir” şeklinde bir inanca sahipler. Bu yüzden de İsrail böyle bir şey yapmadan mutlaka durdurulmalı.

Büyük fırtınalarla yüzleşeceğiz. Sadece bizim coğrafyada değil, ABD’de, Avrupa’da, Asya’da hatta Afrika’da. Öyleyse buna hazırlıklı olmak gerekiyor.

SINIRIMIZA UZANAN İSRAİL ELİ KESİLMELİ.
YPG/PKK ACİLEN TASFİYE EDİLMELİ.

Akıllı devletler, böylesine büyük fırtınalarda ayağına dolanacak sorunları hızlı bir şekilde çözmeyi bilir. Türkiye, gelecek fırtınalara en hazırlıklı devletlerden biridir. Avrupa ülkelerinden bile daha hazırlıklıdır. Dolayısıyla Güney sınırlarında kronikleşen, kangrenleşen sorunları çok acil çözmek, listeden çıkarmak zorunda.

Türkiye; İsrail’in sınırımızdaki elini kesmek zorundayız. Onu Fırat’ın doğusundan uzaklaştırmak, her zaman tetikçi güç olarak kullanılacak PKK/YPG’yi, bedeli ne olursa olsun, tasfiye etmek zorunda. Çünkü gelecek büyük fırtınalarda küçük şeylerle oyalanma imkânımız hiç olmayacak.

“İSRAİL GARNİZONU” İÇİN ÇÖKÜŞ DÖNEMİ

“İsrail Garnizonu”nun Türkiye’yi tehdit edecek gücü yok. ABD gücünü kullanmayı deneseler bile, yeni küresel güç haritasında bunun bir sonucu olmayacak. Türkiye’nin gücü korkutucudur, evet.

Bence İsrail korkmalı. Akdeniz’de, Fırat’ın doğusunda, Ege’de, Batı başkentlerinde Türkiye ile çatışmaya ayarlı hesaplarından bir an önce vazgeçmeli.

Unutmamalı ki, Türkiye’nin düşmanlığı İsrail’in Ortadoğu’daki varlığını tehlikeye atabilecek bir düşmanlık olur. Ve İsrail bununla daha hiç yüzleşmedi. Sadece tarihe baksalar bunun ne anlama geldiğini göreceklerdir.

Evet, tekrar söyleyelim: “Şam’dan sonra Kudüs”tür... Ve bu korkunun yol açacağı panik, İsrail’e çöküşün kapılarına açacaktır. Bir yere not edin, hep birlikte göreceğiz…

#İsrail
#Terör
#İbrahim Karagül
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocL6FZh5IrSlw8mKEbGvTWaqe79JWUiM2Ut3-k1AZID8TFVUgA=s96-c
murat.baskar780

Aynen katılıyorum bu yoruma Türk devleti çok güzel hazırlık yaptı her senaryonun cevabı var bunu net bir şekilde görüyorum aynı zamanda orta doğu halkları Türkiyenin hareketini bekliyor israil yok olacak bir yanlış hareket daha yaparsa coğrafya burnundan soluyor.

1
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/AEdFTp4AXrayOC__m65SxUFmHcDRpM47vwWqEZ-M3NAC=s96-c
otemiz135885

Çok haklısın israil evet Türkiyeyi tahrik ve eyleme zorluyor etrafımızı yıllarca çevreledi içimizde pkk çevremizde ypgyi Kıbrıs'a rum tarafını kışkırtıyor Yunanistan'ı kışkırtıyor irak ve iranıbizemkarşı kışkırtıyor bu güne kadar asıl çıban başı isaril olduğunu biliyorduk Türkiye asıl düşmanı israil olduğunu çok ney gördüler biliyor içimizde fetö terör örgütlerini yerleştirdi ama Türkiye her zaman hazır ve Allah bize vadetmiş bunları bizim ellerimizle cezalandıracak inşallah cihat ilan edildiği zaman tüm Türk milleti ve ortadoğu ümmeti hazır bekliyor.

1
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocLAwP7eVnpkeuHGxnkRzbBc4R6cvJzCUK7bi-2PrcR8=s96-c
faruksaban010172205

Bu ahmaklar(İtrail )adam olsalar işgalin tamamını bitirir ve Türkiye'ye döner diz çekerdi,Yine Türk onları korurdu!

1
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocJJa_RZP5bma33zixqerjq3U_udT-YvK3_nCgEIpsOuXQ0=s96-c
ahmetk49978275

Kudüs alınacak. siyonislere. dar gelecek. abas itini. kafası alincak. o emir. itleri. Sudi piresi. onlarda. geberecek. sisi itde. yatak ölumyok onlara. bu siyonis itler. az kaldi

https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocLAwP7eVnpkeuHGxnkRzbBc4R6cvJzCUK7bi-2PrcR8=s96-c
2
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocIJzF38hit3GwINd-D8J26OJSCBWx2ig0pNdsjrKDnMh4mj6Lp7=s96-c
metinilhan62624

hocam ağzına sağlık bekliyoruz aydınlatıcı kıymetli analizleriniz gönlümüze su serpiyor.sağolun allaha emanet olun

https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocLAwP7eVnpkeuHGxnkRzbBc4R6cvJzCUK7bi-2PrcR8=s96-c
1
5 a önce
ebubekirbirola

Bir abd ve ab garnizonu olan israil elbette yakın gelecekte yok olacak. Çünkü her gelecek yakındır.

1
5 a önce
adnangnes

İnşaallah

https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocLAwP7eVnpkeuHGxnkRzbBc4R6cvJzCUK7bi-2PrcR8=s96-c
1
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/AAcHTtdRHbPTwJiXhBz5s2ZEswAuxk3TbK8SJQBDrYpOlg0UFA=s96-c
nezrart

Osmanlı sonrası İslam dünyası nin emperyalist dizayniyla oluşturulmuş ülkeler İsrail le abd ile batı ile baş edemez.Gakat emperyalist prangalar i hem toplumların dan devletlerinden atıp kurtulması ile iş tersine döner.Osmanlinin ölüsü bile Çanakkale de kurtuluş savaşında gecilemedi.Tek şartı var.İslama dönecek toplumlar devletler.. Kur'an sünnet ve iki kaynağın sahih meşru anlamı olan sahabe icmaina göre toplum ve devlet yapılandırılacak.Nutun İslam coğrafyası o şekilde yapılandırılacak.Kurana sünnete dönüş olacak.Peygamber sav ve ashabın İslamina idealine yok bu olmuyorsa Emevi Abbasi Osmanlı Endülüs yapısına hem toplum hem devlet ulaşmalidir.Gunumuzdeki en büyük güç sahih İslam akidesine sahip olmaktır.Toplumun çoğunluğuna ve bu çoğunluğun kontrolündeki devlet yapısı çok büyük bir güç ve güç çarpanı oluşturur.İslam akidesine sahip olanlara Allah cc yardım edecektir.Allahin va'divar.İslam akidesi fıtratı temiz olan düşmanları bile diriltir, müslüman yapar.Ne yazık ki şuan İslam dünyası nin ne toplumları ve ne de devletleri Kur'an'a sünnete ve icmaya uygun dur.Hilafet merkezî bile Kur'an'a sünnete icmaya uygun bir toplum ve devlet yapısı yoktur.Nu yorumuma çok kızanlar olacağını tahmin ediyorum ama gerçek bu ne yazık ki..Ama yol yakınken Kur'an'a sünnete ve iki kaynağın sahih meşru anlamı olan sahabe icmaina dönüş için yapılandırmak için durmamak harekete geçme zamanı geldi.Buyuk savaşa hazır olmak gerekir

2
5 a önce
ybahadir

fıratın doğusunun pkk dan yani amerikadan temizliğinde çok geç kaldık, abd bayraklı garnizonlara saldıarark trumpı türkiye ile karşı karşıya getirme planı yürürlükte. pkk temizlenmezse isviçre de avrupanın göbeğinde, denizle bağlantısı yok ama devlet. aynen onun gibi bir pkk devleti kuracaklar hava köprüsü ve kuzey ırak kürt bölgesi baplantılı olacak. bunu çok hızlı bir yıldırım harekatla hallettik hallettik aynen 12 günlük şam fethi gibi, yok halledemezsek trumpla karşı karşıya kalacağız demektir. zaman yayacaklar adını değiştirecekler ve bize pkk yı devlet olarak kabullendirecekler: kısacası lafla çok zaman kaybettik...

4
5 a önce
https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2F5hpylR9ntoZNuO8ReciFvtKEVA33.png?alt=media&token=60617df3-3a7e-4847-9d54-1bec81e8df03
yamtar

İsrail güçten anlar

1
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocJHoa6ZNZ2uKqsleKpK7GoAPoQFCEXEM-v4qH-CTpanVJ2NuQ=s96-c
gultekinbulb995

Görünen odur ki, SİYONİST EMPERYALİZM ile Mazlum Milletler arasında ki HESAPLAŞMA bölgede ve topraklarımızda gerçekleşecek...Yahudi Finans Oligarşisi GELECEĞİNİ ,Türkiyeyi parçalamak. İranı yıkmak. Rusya ve Çin i dağıtmak STRATEJİDİ üzerine odaklanmış durumdadır..Tehlikenin büyüklüğünü sürekli anlatmalıyız...Beyninize sağlık.

https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxY5BfLmt7gsCpRt66ZuscYGj-sZmGtYjLwzXQcW=s96-c
10
5 a önce
orhanyucekaya1

La galibe illallah

https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxY5BfLmt7gsCpRt66ZuscYGj-sZmGtYjLwzXQcW=s96-c
https://lh6.googleusercontent.com/-_NentIc9kpw/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/AMZuuckTVahMLgJ9bO_GRB8au-f_D-G3cQ/s96-c/photo.jpg
13
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/AEdFTp7c4MhavkYnL__0Tk80kspu5WQJS2-HvlV7vLnN=s96-c
mehmetardic196418753

inşa Allah 🤲

https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxY5BfLmt7gsCpRt66ZuscYGj-sZmGtYjLwzXQcW=s96-c
https://lh6.googleusercontent.com/-_NentIc9kpw/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/AMZuuckTVahMLgJ9bO_GRB8au-f_D-G3cQ/s96-c/photo.jpg
8
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocIsr4-bqwFlkmJxtXSU3k16S3X2EvnDqdvKH4MS8iCueHHVEQ=s96-c
fikreturk5

Rabbim başta itrail ve iran olmak üzere bütğn şer güçlerin sonunu getirsin ve bu hainlere fırsat vermesin en kısa zamanda kahretsin

https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxY5BfLmt7gsCpRt66ZuscYGj-sZmGtYjLwzXQcW=s96-c
https://lh3.googleusercontent.com/a/AEdFTp7c4MhavkYnL__0Tk80kspu5WQJS2-HvlV7vLnN=s96-c
https://lh6.googleusercontent.com/-_NentIc9kpw/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/AMZuuckTVahMLgJ9bO_GRB8au-f_D-G3cQ/s96-c/photo.jpg
12
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocK_u8nVvqDrzpzWK2uGMBHlqAFtAHmrnSdmm9EO_y69=s96-c
ismetylmz8142209

inşaallah

https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxY5BfLmt7gsCpRt66ZuscYGj-sZmGtYjLwzXQcW=s96-c
https://lh3.googleusercontent.com/a/AEdFTp7c4MhavkYnL__0Tk80kspu5WQJS2-HvlV7vLnN=s96-c
https://lh6.googleusercontent.com/-_NentIc9kpw/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/AMZuuckTVahMLgJ9bO_GRB8au-f_D-G3cQ/s96-c/photo.jpg
10
5 a önce
https://lh4.googleusercontent.com/-SrGP1zSXmUk/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/AMZuucnFEkGFChJgo6WBJPS2HUD2lnFTiQ/photo.jpg
yasinkarabyk500

İsrail gavuru sapkın inancı gereği Dünyayı yakacak bir "imana" sahipken biz müslümanlar olarak hak davamız uğruna ŞEHADETE ULAŞMAKTAN korkarsak/kaçarsak zaten yaşamayalım, hep birlikte helak olup gidelim!

https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxY5BfLmt7gsCpRt66ZuscYGj-sZmGtYjLwzXQcW=s96-c
https://lh6.googleusercontent.com/-_NentIc9kpw/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/AMZuuckTVahMLgJ9bO_GRB8au-f_D-G3cQ/s96-c/photo.jpg
11
5 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocL7KQC5J3uPXOb8YZdlQeL5ji8D3l1tJYLCAJiaNH1KWJM=s96-c
osmanemmi0257

Güzel bir yazı, ufuk açıcı

https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxY5BfLmt7gsCpRt66ZuscYGj-sZmGtYjLwzXQcW=s96-c
https://lh6.googleusercontent.com/-_NentIc9kpw/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/AMZuuckTVahMLgJ9bO_GRB8au-f_D-G3cQ/s96-c/photo.jpg
7
5 a önce
https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2Fe4cKA9a4Uqf2GOTxmjT6ffxT9782.png?alt=media&token=455594b7-866c-4d96-82be-b9f769d09cba
ercanozcan178

kendi sonlarını kendi elleriyle hazırlıyorlar

https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxY5BfLmt7gsCpRt66ZuscYGj-sZmGtYjLwzXQcW=s96-c
https://lh6.googleusercontent.com/-_NentIc9kpw/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/AMZuuckTVahMLgJ9bO_GRB8au-f_D-G3cQ/s96-c/photo.jpg
6
5 a önce
Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.