Geç kalınmış değil. İsrail öncelikle Türkiye sınırlarında durdurulmalı. Suriye öncelikle Türkiye sınırlarında savunulmalı. Türkiye de Golan’da, Güney Lübnan’da savunulmalı. Eğer bunlar yapılmazsa, Suriye savunması takviye edilmezse, iki taraflı kuşatma bu ülkeyi yeniden savaşlara sürükleyebilir. Suriye savaşı yeniden başlayabilir.
Şam yönetimini Türkiye’den başka savunacak güç yok. ABD’ye, İngiltere’ye, Fransa’ya güvenerek, PKK ile yumuşak ilişkiler kurarak, Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanamayacağı, İsrail işgallerinin durdurulamayacağı bilinmeli. Bugün bilinmezse sonra acı bir şekilde öğrenilecektir.
Türkiye’de ve Suriye’de bu konularda “ikircikli” davranan bir çevre var. Daha bilgece, daha sofistike bir “gizli ajandayı” pazarlıyor görünüyorlar. Ama unutmasınlar; o hedefe ulaşamayabilirler. Ancak Türkiye’yi ve bütün coğrafyayı imha eden bir çevre, anlayış olarak tarihin yanlış sayfalarına mahkum olurlar.
İsrail’in Suriye topraklarını işgale ne pahasına olursa olsun durdurulmalı. Gazze’de, Batı Şeria’da, Suriye’de, Lübnan’da hareketini kısıtlayacak her şey meşrudur, sorumluluktur. Eğer bu yapılmazsa Sina’da, Ürdün’de, S. Arabistan’da, Kızıldeniz’de, Akdeniz’de benzer yayılma haritaları göreceğiz.
Artık “uluslararası toplum” diye bir şey yok. İsrail’i güçten başka, evinde vurmaktan başka, açık düşmanlıktan başka hiçbir şey durdurmayacaktır. Diplomasiye, dolambaçlı yollara, süslü laflara fazla bel bağlamayalım. Bunların bir karşılığı olmayacaktır. Artık öyle bir zamandayız ki, güç dışında hiçbir şeyin sonuç doğurması mümkün değil.
Ortaklarını vurursanız İsrail’i vurursunuz. Sınırına yerleşirseniz İsrail’i vurursunuz. Ortak hareket ederseniz İsrail’i vurursunuz. Kendi ülkelerinizdeki İsrailli ve ortaklarına baskı yaparsanız İsrail’i durdurursunuz.
Şu anki durum, hızlı bir şekilde değiştirilemezse İsrail er ya da geç Şam’a gelecek. İşgal etmese bile Şam’ı Gazze’ye, Batı Şeria’ya dönüştürecek. Birkaç yıl sonranın adımları bugün atılmalı. Bu fırtınada geç alan her şeyi kaybeder.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İsrail'i durdurmanın yolu Suriye ile stratejik anlaşmadan geçer , bu da Suriye içerisinde hava savunma sistemlerinin yerleşmesi neticesinde bir ileri merhaleye taşınır.
ağzınıza yüreğinize sağlık İbrahim bey vallahi çok güzel dilsiz koruyorsunuz çok güzel düşünceleriniz var ama gerçek doğru ya bu tesisler doğru ya tesisler ama işte sizin buyurdunuz gibi burada bir var burada bir geri çekilme gibi bir hareket var istemezdik gibi bir hareket var orada zamanında o ortamın tam karışıklığında gerekli müdahaleler yapılacak diye yani PKK tozlu Duman edilecekti yani evet şimdi hükümetin düşmüş olduğu duruma var ya ben şahsen istemiyorum belki Avrupa'dan oraya PKK'yı yağacaklar tabii iyi gidip donatacaklar
vallahi yani daha da kış Çobanlar desen ki apo PKK'yı bitirecekmiş silah bıraktıracakmış dersen o bile inanmaz vallahi inanmaz ama bizim hükümetimiz sizin buyurduğunuz gibi zamanında tam ortamın o şey cavcavı zamanında vuracaktı yani her şeyi göze alacaktı vuracak diye şimdi ise toparlandı vaziyet yani gelecek çok kötü gibi gidiyor ya
İsrailin abd nin düşmanı seninde düşmanın olursa inandırıcılığın kalmaz. Nazi ve siyonistlerle savaşanlarla birlik olursan iş kolaylıkla çözülür. İran hizbullah hamas korkusuz cesur kahramanlar. Sende karı gibi korkaklığı bırakacak bunlarla birleşeceksin sonuna kadar.
hem hüm kem küm edenler utansın...kaçan balık daima büyük olur... yazıklar olsun...
Yazıyı okuduğunda insanın içi daralıyor ve İsrail vadedilmis topraklara göstere göstere geliyor ve herkes seyirci..ve insanın içi ağlıyor bu çaresizliğe.. Ümmet Osmanlı sonrası çaresiz bırakıldı.Planan da tam da buydu.Yazarin Suriye uzerinden yazdığı yazıda insanın içi kötü olduğu gibi Osmanlı sonrası İslam dünyasında ki emperyalist lere karşı çaresiz hatta onuru İslam dünyasının heryeri de çiğnenmesi de bir hakikat tır.Yazar böylesi yazıları yani acı veren yazıları daha çok yazar.Cunku yazar da dahil Osmanlı sonrası emperyalist dizayn la oluşmuş bu coğrafyalarda esasen yapılması gerekenler yapilmayip hep aynı şeyler deneyerek farklı sonuçlar bekleniyor gibi bir durum var sanki ne yazık ki.osmanli sonrası İslam dünyasında emperyalist sistemler hayat tarzları altında bu sistemler yani gayrı meşru ve en önemlisi de gayri İslami bu sistemlerin bu hayat tarzlarınin Allah'a isyan olduğu gerçeği ile yüzleşmeden bir şey yapılamaz.Allah cc yasama ve yargı gücü nün emperyalist ler gibi gasp edilip kişilere kurumlara verilmesi devam ettikçe askeri ekonomi güçlenmenin yeterli olmayacağı görülür ve görülüyor.Cunku düşman güçlerin de askeri ve maddi gücü yerinde olduğu gerçeği ile yüzleşmek gerekir.Ve tarihimize 600 yıllık hatta 14 asırlık değerlerlerimize bizi biz yapan kâfirlerden ayıran ve insanlığa umut olan adelet dağıtan dünyaya ruh nefes olan Kur'an sünnet icma merkezli sisteme ve Kur'an'i Nebevî hayat tarzı na dönüş yapmadan hiçbir şey basarilamaz.Resulullah sav ve ashabı ve emeviler Abbasiler Selçuklular ve Osmanlı devleti Kur'an sünnet merkezli bir toplum oluşturup ve o toplumun bağrından çıkanların yönettiği devlet olmadan olmaz olabilemez.Şuan yazar gibi duyarlı kişilerin yazıları ah vah çektiriyor ve insanların elinden birşey gelmediğinden kâfirler elleri deki tahrif edilmiş Tevrat la incille yol almakta ve ne yazık ki İslam dünyası da Kur'an'ı sünneti yürürlükten kaldırıp ancak vicdanlara kamusal alandan soyutlamakla uğraş vermektedir.Halbuki Kur'an'a sünnete icmaya göre toplumun oluşması ve devletin yapılanması ile güç toplanilir ve hiçbir kâfir bu güce karşı koyamaz.Akide temelli ümmet temelli bir oluşum bütün oyunları bozar
Suriye Yönetimi Türkiye ile savunma ve güvenlik işbirliği anlaşması yapmak için neyi bekliyor anlamıyorum. Şam işgal edildiği zaman mı çağıracaklar Türkiye'yi? Suriye Yönetimi ve Ahmed Şara hakkında kuşku duymaya başladım.
Türkiye, Şam yönetimiyle işbirliği içinde önce PKK'yı bitirmeli, sonra da Şam'a askeri destek vererek İsrail'i durdurmalıdır... Bunu şu anki Şam yönetiminin kendisinden beklersek daha çok bekleriz...
İbrahim Bey tesbitleriniz çok isabetli ancak bir ekleme yapalım; soykırımcı israil in durdurulması ile ilgili atılacak her adım aslında abd ye karşı atılmış olacak.Bu hesap çok iyi yapılmalı. Türk askeri harekete geçtiğinde kıyamet savaşı başlayabilir.! Bölgedeki halkı ıslam olan kukla yönetimlere de hiç güvenmemek lazım.Bu arada tabii ki katliamcının Türkiye sınırına dayanmasını beklemek de yapılacak en büyük hata olur. bu iki ucu da berbat olan konuyu devlet büyüklerimiz sanırım enine boyuna tartışıyordur.Arkadan vurulmamamız lazım. Görelim Mevlam neyler? Ramazan çok sıcak geçecek gibi.Lanetli kavimin hiçbir sınırı ve kutsalı yok!
Selçuklu ve Osmanlı ne zaman Alevi Türkmeni dışlamış, çöküşe geçmiştir.Atatürk bu gerçekliğin bilinciyle başarıyı yakalamış.Türk Milletini yeniden DİRİLTMİŞTİR.Bölgemizde Alevi ve Şiileri dışlayan her politika sınırların dağılmasına ve SİYONİZME hizmet etmektedir.SİYONİST EMPERYALİZMİN hedefinde kısa orta vade de Rusya ,Çin yok.TÜRKİYE VAR !Türkiye dağıtılırsa. domino taşı gibi İran, Rusya, Orta Asya ve Çin sırasıyla devrilecektir...Geç olmadan aklımızı başımıza almalıyız.İsraile bir atışta on bin kişiyi öldürecek silahlar noşuna gitmiyor...
Tamam da bu engelleme yapanlar kimin adamı neyin nesi bunlar daha önce de Fırat kalkanı idi herhalde Fıratın doğusu ve batısı müdahale yapılmadan oyalanma taktiği devreye girdi ve sonuç, Hemen yapılması gereken niçin yapılamıyor bu korkaklık mı yoksa konjonktür mü uygun değil,Sayın Karagül bu sizin gördüğünüzü görmesi gerekenler neden göremiyor!!!???
Görmek baska yapmak baska neyle yapacaksin??
Evimizdeler, cebimizdeler, işyerimizdeler, üstümüzde, başımızda, yiyeceğimizde, içeceğimizde, her yerdeler. Tüm insanlık ve İslam alemi bunu anlamalı ve idrak etmeli. Anlamak nerede ?! İdrak nerede ?! Neyi, nasıl düzelteceksiniz ? Basit bir boykotu bile láyıkıyla beceremedik..
Bu hayati ve acil müdahaleyi durduranlar her kimse, İsrail ve PKK adına hareket ediyordur. Bu konuda; kimin ne düşündüğü ve ne söylediği çok önemli! Çünkü, ortada ülkemizin beka meselesi var.
Turkiye neyi bekliyor ben anlamıyorum
Fırtına öncesi sessizlik var sanki. Her konuda müdahil olan abd Türkiye'ye ilişkin tek cümle etmedi. Tüm hasımları gibi gözükenlerle arayı düzelten bu kontrolsüz gücün esas hedefi neresi? Biraz düşünelim. Bizdeki bu uyuşuk hal ürkütüyor beni açıkçası.
katılıyorum. Tarihi bir fırsat kaçtı. bunu anlamakta güçlük çekiyorum. ABD seçimlerini mi bekledik? bakalım nasıl toparlayacağız. Yine de Devletime güveniyorum.
Sn. Yazara tamamen katılıyorum. Neredeyse yalvardık, girin bitirin bu işi diye. Ama emeklisi yemeklisi Maliye Bakanı aman ekonomi aman enflasyon dediler, bu hareket engellendi. Şimdi çık işin içinden çıkabilirsen. Bölücübaşına ümit bağlanır mı, Reisi kim durdurduysa bilsin ki vebal altındadır. En kötü şartlarda Afrini Zeytindalını ABD Rusyaya rağmen yapan Türkiye neden durduruldu ve orta sahada top çevrildi, anlamakta güçlük çekiyorum. Bilmediğimiz birşeyler mi var acep?!
Şam kurtulurken, rejim devrilirken önemli bir fırsat vardı. Tam o fırtınada Fırat’ın doğusu çözülebilirdi. Çözülseydi İsrail bugün Suriye topraklarında işgal haritası yürütemeyecekti.
Alttan alırsan üstüne çökerler
Hangi akıl bu işi yaptı çıkacak ortaya. Şam ı osm alac aktı. Bu birinci yanlış ikincisi ve bedeli ağır olacak olan Fırat in doğusunda aniden durmak. Canavarı yaralı bırakırsan intikamı acı olur. Artık sen düşün İsrail tarafından mı Amerikadanmi Avrupa danmi saldırı olacak ne planlıyorlar. Düşün dur. Eline fırsat geçmiş vur geç kardeşim. Kucu
Doğru ve yerinde tespitler.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.