Sağımda Kırgızlar, solumda Boşnaklar, önümde Afrikalılar, arkamda Filistinliler vardı. Hep birlikte coştuk, hep birlikte alkışladık, hep birlikte hüzünlendik.
Törende dünyanın bin bir yerinden bini aşkın yaşanmış iyilik hikâyesi içerisinden belirlenen 7 kişiye “5. Uluslararası İyilik Ödülleri” verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, zalimliğin had safhaya çıktığı çağımızda Türkiye’nin ecdadına yakışan vakar ve samimiyet ile yeryüzünün tüm mazlumlarına yönelik yaptığı iyilikleri anlattı.
Zilha Şeta ise Saraybosna’da kurduğu aşeviyle düşkünlere, göçmenlere kol kanat geren bir iyilik timsali.
Huzeyfe Aydın, Osman Gökrem, Turgay Tanülkü, Şengül Kazan, Frederic Omar Kanaute de ödül alanlardan. Her birinin özel bir hikayesi var.
Tören boyunca kâh gözlerim doldu, kâh gönlüm coştu.
Tören bitti. Ankara’dan ayrıldım. İstanbul’a gece yarısını geçmişti ki ulaştım. Eve girdim. Üstümü değiştirip televizyonun karşısına geçtim.
Belgeseli izlerken çok daha derin düşüncelere daldım. Belgeselde iki kahraman var. Biri su uzmanı, diğeri teknisyen. İkisi de Türk. Afrika’nın ücra bir köyünde su kuyusu açmaya çalışıyorlar. Ev sahipleriyse küçük Fatma. Ben diyeyim 10, siz deyin 12 yaşında. İnci gibi beyaz dişleri, kömür gibi simsiyah teni var. Yüzüyse tebessüm dolu. Çocuk işte, tam çocuk. Hayali var, merakı var, kaygısı var.
Türkiye’nin neye tekabül ettiğini görmek isteyen, Afrika’ya gitsin. Bosna’ya, Kudüs’e, Açe’ye gitsin. Vietnam’a, Filipinlere… Dünyanın neresinde bir mazlum, bir mahzun varsa oraya gitsin.
Sonra dönüp Türkiye’nin bu çağda neye tekabül ettiğini görsün.
Sizce de öyle değil mi?
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.