|
Büyükçekmece’de fosseptik taştı gördünüz mü

Fosseptik taştı görmüyor musunuz? Koku etrafa yayıldı duymuyor musunuz? Büyükçekmece’den taşan fosseptik İstanbul’un her yerine; oradan Türkiye’ye yayıldı.

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın Büyükçekmece’de seçimi etkileyecek düzeyde yapılan “hileleri” bir bir anlatmasından sonra ortaya çıkan tablodan söz ediyorum.



Bu tablonun detayına girmeyeceğim. Ama şunu görüyoruz ki 2017 ila 2019 yılları arasında
Büyükçekmece Belediyesi’nden Nüfus Müdürlüğü’ne gönderilen ve şu anda tutuklu yargılanan elaman vasıtasıyla ilçenin seçmen profili büyük ölçüde değiştirilmiş.

O elemanın bütün bunları tek başına yapmadığı ortada. Zira adli kontrolle salıverilenler de var tutuksuz yargılananlar da.

Ne var ki 31 Mart yerel seçimleri öncesi soruşturma başlatılmış olmasına rağmen yargı süreci tamamlanamadığı için seçime o hileli seçmen listeleriyle gidilmiş. İtirazlar, yetersiz kalmış. Sonuç ortada.

Büyüçekmece’nin ta ANAP döneminden bu yana (ANAP nedir diyen okuyucularımız olabilir. Haklıdırlar. Nuh Nebi zamanından kalmış bir parti desem. 1994’lerden sonra esamesi okunmayan bir partiden söz ediyorum.) Büyükçekmece’de Belediye Başkanlığı koltuğunda aynı şahıs oturuyor.

Bu büyük bir başarı mı yoksa büyük bir tezgah mı sorusunun cevabı 2017/2019 arasındaki “seçmen profilinin değiştirilmesiyle ilgili soruşturma”da gizli.

(CHP’nin bazı il ve ilçelerde demografik yapıyı değiştirdiğini biliyoruz. Bunun yasal değil ancak ahlaki bir problem olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte Büyükçekmece’deki hadise hem ahlaki hem yasal değil. Tartıştığımız mesele budur.)

O soruşturmanın neticesinde olup biteni göreceğiz. Lakin şu aşamada elimizdeki veriler bile bize bir şey söylüyor. Ama öncesinde önemli bir bilgiyi de sizinle paylaşmak isterim.

Büyükçekmece Belediyesi’nden Nüfus Müdürlüğü’ne gönderilen eleman ve şebekenin kullandığı bir bilgisayar programı var.
Bu program
nüfus ile belediye arasında entegre.
Öyle bir program ki yeni bir seçmen icat edilirken aynı anda o program üzerinden belediyedeki sistem üzerinden adres ve ikametgah oluşturuluyor. Sonra da sistem üzerinden “yeni seçmen”in(!) telefonuna bir mesaj geliyor. Böylece işlem tamamlanıyor.
Bu programı kimin yazdığına gelecek olursak.
İpucu vereyim.
1994’ten bu yana Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığı koltuğunda oturan şahsın uzun yıllar danışmanlığını yapan isim şu anda firari olarak Amerika’nın Teksas eyaletinde yaşayan FETÖ’cü Şerif Ali Tekalan!
Tekalan, FETÖ’nün Fatih Üniversitesi’nin rektörlüğünü de yapmıştı hatırlayın.
Tekalan’ın danışmanlık hizmeti verdiği belediye başkanının elemanı nüfus müdürlüğünde bir bilgisayar yazılımı kullanarak “seçmen profilini değiştiriyor” bu bize neyi hatırlatıyor?
Türkiye’de yıllarca ÖSYM üzerinden sorular çalındı. Gençlerimizin, çocuklarımızın emekleri çalındı. Bugünlerde bir zamanlar “
Milli Görüşçü’dür. Desteklenmelidir
” diyerek bizim mahalleye bile
FETÖ’cüler tarafından pazarlanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir gözaltında.
Ali Demir gibileri yüzünden yüz binlerce gencimizin geleceği çalındı.
Aynı şebeke bu sefer Büyükçekmece’de Büyükçekmecelilerin “siyasal tercihlerini” çalmış olamazlar mı?

İşin olup biteni budur.

O yüzden diyorum ki Büyükçekmece’de fosseptik taşmıştır. Koku etrafa yayılmıştır. Pislik etrafı kaplamıştır.
“Mevlüt’e kendime inandığım gibi inanırım” dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan
ve Büyükçekmece’de olup bitenleri Rusya seyahati dönüşünde uçakta gazeteci arkadaşlarımızla paylaştı.

Peki 8 Nisan’a kadar Büyükçekmece’de olup bitenlerle ilgili Ak Parti’nin ilgili birimleri neden gerekli çalışmayı yapmadı? Bu da kocaman bir soru.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal meseleyi tablolarla, grafiklerle ve delilleriyle ortaya koydu.
Adli süreç savcılara emanet. Seçim süreciyse artık Yüksek Seçim Kurulu’nda(YSK).

Yazıyı yazdığım saatlerde toplantı halindeki YSK, Ak Parti’nin Büyükçekmece seçiminin iptali için yaptığı başvuruyu görüştü ve erteledi. YSK’nın kararı ne olursa olsun, Büyükçekmece’deki olup bitenler sıradan bir kişinin sıradan bir eylemi değildir.

Bir şebekenin organize işlediği bir suçtur. Ve bu suç sadece Büyükçekmece’nin değil İstanbul’un kaderini etkilemiştir.

İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kaçınılmazdır.

Yanlış mı düşünüyorum?

#Fosseptik
#Büyükçekmece
#Seçim
#Hile
#FETÖ
#Şerif Ali Tekalan
#Ali Demir
#Mev-lüt Uysal
#YSK
5 yıl önce
Büyükçekmece’de fosseptik taştı gördünüz mü
Ülkelerin gelir grupları
Temmuz’da mahalli idarelerdeki memurların ilave ödemeleri arttı
Türkiye’ye karşı bu operasyonun bir bedeli var!
Hicret ruhu: Direniş, Diriliş ve Yenileniş yolculuğu 
Avrupa ve Türk/İslâm korkusu