Bu soru o kadar fazla sorulur oldu ki.Sosyal medyadan anladığınıza kanaat getiren herkes hemen soruyor.Facebook mu Twitter mı?İkisinin de kullanım imkanları ve alışkanlıklarını sıraladıktan sonra tercihi muhatabınıza bırakıyorsunuz. Bu aynı zamanda Facebook kullananların Twitter"a göz ucuyla bakması anlamına da geliyor.Twitter kullanıcıları genelde bu soruyu sormuyor. Zira onların hatırı sayılır bir kısmı Facebook"tan sonra Twitter"a geçiş yaptıkları için kendi tecrübeleriyle bir fikir edinmiş oluyorlar.Facebook"ta
Bu soru o kadar fazla sorulur oldu ki.
Sosyal medyadan anladığınıza kanaat getiren herkes hemen soruyor.
Facebook mu Twitter mı?
İkisinin de kullanım imkanları ve alışkanlıklarını sıraladıktan sonra tercihi muhatabınıza bırakıyorsunuz. Bu aynı zamanda Facebook kullananların Twitter"a göz ucuyla bakması anlamına da geliyor.
Twitter kullanıcıları genelde bu soruyu sormuyor. Zira onların hatırı sayılır bir kısmı Facebook"tan sonra Twitter"a geçiş yaptıkları için kendi tecrübeleriyle bir fikir edinmiş oluyorlar.
Facebook"ta nelerin olduğu, Twitter"da nelerin olmadığı veya tam tersi durumlar için söylenebilecek çok fazla şey var. Temel olarak Facebook akıllı telefon öncesi döneme ait ruh taşıyor. Kişisel bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarların internet tüketiminde neredeyse tek hakim olduğu günlerin izlerini taşıyor.
Twitter ise 140 karakter sınırlamasına varıncaya kadar mobil teknolojiden ilham almış ve geleceğini orada gören bir platform.
Facebook kendini mobile adapte etmeye çalışırken Twitter oyununu mobile göre kurmanın rahatlığını yaşıyor.
Super Bowl"daki sosyal medya kullanımı da Twitter lehine gerçekleşti ve yeni bir cevap oldu.
Karşılaştırma sürer gider.
Doğrusu "ne Twitter ne Facebook demek" gerekiyor.
Ortamlar ve sundukları yenilikler değişiyor. Değişmeyen ise insanın kendine bir ağ kurma ihtiyacı ve bu ihtiyacı konforlu bir şekilde sağlayabilme isteği…
Yine de bir iki örnekle mevcut ruhu çerçevelemeye çalışalım.
Facebook evdir, Twitter kafe…
Facebook evin penceresinden etrafı gözlemektir, Twitter tren istasyonunda gelip geçeni seyretmektir.
Biri tanıdığınızla konuşmaktır diğeri yeni biriyle tanışmak…
Facebook romandır, Twitter şiir…
Facebook lafın tamamını söylemekten yüksünmez, Twitter ise buna gerek duymaz.
Facebook alakarttır, Twitter atıştırmalık…
İkisi de iyidir, hoştur… Ancak ikisini de iyi hoş yapan şey kendileri değil iletişim kurulmasına imkan sağladıkları kişilerdir.
Sosyal medyanın geleceğini belirleyen de insanların kimlerle iletişim kurmak istediklerine dair öncelikleridir.
Zaman hızla akıyor ve sanırım herkes "daha pratik iletişim kimdeyse benim gönlüm ondadır" diyor.