Seçimlere 8 ay var. Altılı masa ikinci tur görüşmelere başladı. Ortada bir aday yok ama öne çıkan, çıkarılan, kendisini zorla aday ilan ettiren Kemal Kılıçdaroğlu 4 günlüğüne ABD’ye gidiyor. “İcazet almaya gitti” denildi, deniliyor, denilmeye devam da edecek. Kemal Bey her ne kadar “birisinden icazet almanın mantığı yok” diyerek itiraz etse de böyle bir ziyarete politik anlamlar yüklenmesi çok normal değil mi? Hem de adaylık çalışmaları devam ederken.
Tamam icazet almaya gidilmedi. Bu bir yorum ve zaten basına yansıyan ve geziye davet edilen gazetecilerin aktardıklarına göre Kılıçdaroğlu politik görüşmeler yapmamış. Hatta talepleri reddetmiş.
Ne yani bilim çevresinden birkaç isimle görüştü. Okulların tatil olduğu gün öğrencilerle buluştu. Bir de 8 saat ortadan kayboldu. Sonra da ülkeye döndü. Bu mu? Değil.
Toplantıya katılanlar söz aldıklarında isimlerini söylüyorlar ancak söz almayanlar sadece dinleyici pozisyonunda kalıyorlar ve görevleri tam olarak bilinmiyor.
Hükümet kanadından katılımcılar sadece dinlemekle yetinmiş, soru sormamışlar.
Amerikan hükümeti tarafından alt düzeyde bile olsa 10 kişiyi aşkın yüksek katılım, şüphesiz siyasi ilginin bir göstergesi.”
Kılıçdaroğlu’na ABD’de gösterilen siyasi ilgili bu mudur yani? Bir düşünce kuruluşu ile yapılan görüşmeye ABD Başkan Yardımcısı Kamala Haris’in bürosundan katılım olmasını mı önemseyeceğiz?
Ancak burada önemli olan ‘Center for American Progress’ in sıradan bir düşünce kuruluşu olmaması. CIA’nın gölgesi ve FETÖ ile zaman zaman iş tutmalarına hiç değinmeyeceğim.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.