1982 Kocaeli doğumlu. Aslen Erzurumlu. Orta öğrenimini İzmit ve İstanbul imam hatip okullarında tamamladı. Bartın Üniversitesi sosyoloji bölümü mezunu. Gazeteciliğe 2005 yılında Gerçek Hayat dergisinde başladı. Haber7.com'da beş yıl editörlük yaptı. 2012 yılından beri Yeni Şafak'ta İnternet Yazı İşleri Müdürü. Gazeteci Nuriye Çakmak Çelik ile evli.
Musk’ın son uğraşı ise parasını bastırıp aldığı Twitter platformu oldu. SpaceX ve Tesla CEO’su ve dünyanın en zengin iş adamını şakayla karışık paylaşımlarıyla başlayan Twitter’ı alma hikâyesi; olaylar ciddiye binince geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Film de burada koptu. Elon Musk, lavaboyla giriş yaptığı Twitter’ın yönetim binasındaki tüm üst düzey yöneticileri işten çıkardı. Açıkçası böyle bir tasarrufa gideceğinin işaretlerini vermişti zaten. Çünkü, son aylarda mevcut Twitter yönetimine açıktan ve sert eleştiriler yöneltiyordu. Öyle ki neredeyse tüm kullanıcıları Twitter’ı yöneten isimlere düşman etti Musk. Satış gerçekleşince de işlerine son verdi.
Elon Musk da işte bu “kirli düzeni” yıkmak ve sosyal medya platformlarının dijital faşizm iktidarlarını sarsmak için tarihi bir girişimde bulundu. Elon Musk’ın nasıl bir düzenin tekerine çomak soktuğunu ise Avrupa Birliği ve ABD yetkililerinin açıklamalarıyla görmüş olduk.
Elon Musk, ABD’de “Cumhuriyetçileri” destekliyor ve Donald Trump ile yakın ilişkisi olduğu biliniyor. 2020 seçimlerinde Trump’ı Twitter’dan silip atan, hesabını kapatan ve hesabının açılmaması için özel karar alan Twitter şimdi Elon Musk’ın eline geçti. Mevcut Biden yönetimi de bilindik “Endişeliyiz” açıklamaları yapmaya başladı. ABD Başkanı Biden ve Demokrat vekiller, Musk’ın “ulusal güvenlik için tehdit teşkil edebileceğini” söyledi.
Resmi hesabında açıklamalar yapan Musk ise bu işe neden kalkıştığını şöyle ifade ediyor: “Twitter’ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın, uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır.”
İşte üzerinde düşünmemiz gereken mesele de tam olarak bu. Twitter ve diğer sosyal medya platformlarının paylaşım silahını bu zamana dek; devletlere, politikacılara, seçimlere, markalara karşı “doldur boşalt” kullananlar yarattıkları dijital faşizmle tanıştılar.
Elon Musk belki de toplumlara; güvenli sosyal medya için gerçek kimlikle hesap açmanın ne kadar elzem olduğunu göstermek için böyle bir yol izliyor. Bir sosyal deney yapıyor. Eğer öyleyse, bu, maliyeti yüksek ve hasar bırakan çılgınlıkları bir yere oturtulabilir. Öyle değilse de büyük bir gerçeği; deneme yanılma yöntemiyle ve de tahayyül sınırlarını zorlayan bilim kurgu filmleri kalitesinde tecrübe etmiş oluyoruz.
Vakti zamanında ne demişti Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Twitter cıvıtır hep iftira, hep yalan.”
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.