|
Yanlış hesap Bağdat’tan döner
29 Temmuz tarihli “
” başlıklı yazımızda 11 Ocak 2016 tarihinde aralarında CHP İstanbul Milletvekili Kaboğlu’nun da bulunduğu bin 128 PKK muhibbi çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenlerin devleti katliam yapmakla suçladığını açıklamıştık. PKK’ya alenen destek veren ve öven bildiride, PKK terör örgütü ile mücadele eden güvenlik kuvvetleri bölgede kasıtlı ve planlı bir kıyım yapmakla suçlanıp aşağılanmışlardı.


PKK terör örgütü Kürt siyasi hareketinin lideri olarak tanımlanmış, devletin sözde Kürdistan illerinde katliam yaptığı öne sürülmüştü. Emperyalist hegemonik güçlerce, Türkiye’de sözde kurtarılmış bölgelerde PKK/YPG-FETÖ-DEAŞ örgütlerinin işbirliğiyle başlatılan hendek, çukur ve barikat terörüyle Rojava Projesi’ni Türkiye’ye taşıma amaçları TSK tarafından engellenmiş olup, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı askeri harekatlarıyla Suriye ve Türkiye’de sözde kantonların birleştirilmesiyle oluşturulmaya çalışılan terör koridoru paramparça edilmişti. PKK tarafından öz yönetim ilan edilen ve serhildan başlatılan 5 il ve 20’ye yakın ilçe PKK/YDG-H terör örgütü mensuplarının tonlarca EYP kullanmaları sonunda harabeye döndürülmüş, binlerce Kürt vatandaşımız evlerini terk etme zorunda bırakılmış veya örgüt tarafından canlı kalkan olarak kullanılmışlardı. Hendek ve barikat teröründe kullanılan asıl güç YDG-H terör örgütü mensuplarının YPG ve YPJ ile birlikte Telabyad ve Kobani’de ABD özel kuvvetleri Delta Force savaş eğitmenlerince şehir savaşları ve el yapımı bombalar ile tuzaklama konusunda eğitildikleri yönelik istihbarat güvenilir kaynaklarca doğrulanmıştı.

ABD Başkanı Obama ve Pentagon’un Türkiye’yi terör koridoru ile çevreleme planının başarısızlıkla sonuçlanması ve terör koridoru planının deşifre olması üzerine ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 21 Ocak’ta zoraki Türkiye ziyaretinde bulunmuştu. Biden’in diplomatik nezaketten uzak stratejik ortaklığa yakışmayan, Türkiye’de üst düzey yetkililerle yapacağı görüşmeler öncesinde, Türkiye’nin ABD’ye karşı gardını düşürmeye yönelik ucuz psikolojik harp taktik ve metotlarının aleni uygulaması, diplomatik teamülü aşan bölücü terör örgütüne ve PKK muhiplerine açık destek veren tavrı ve Türkiye’ye yönelik diğer haksız eleştiri ve suçlamaları şüphesiz Türkiye’yi 15 Temmuz kalkışmasına götüren kilometre taşlarının döşenmesinde ABD’nin yaşadığı başarısızlıklar, terör örgütlerine verilen desteklerin deşifre olma korkusuydu. Yanlış hesap Bağdat’tan döner atasözü burada cuk oturuyor. Zira Biden’in bin 128 akademisyeni koruma ve arkalarında olduğuna yönelik açıklaması oldukça düşündürücü ve arka planı aydınlatacak bir duruma işaret ediyor. Biden’e göre meğer PKK-FETÖ muhibbi akademisyenler ‘ifade özgürlüğü’nü kullanmışlar. Üstelik basın özgürlüğü herkesin özgürlüğü imiş. Dönemin ABD başkan yardımcısı PKK ve FETÖ terör örgütlerini korumak uğruna PKK bildirisine imza atan akademisyenleri korurken 11 Eylül saldırıları sonrasında ABD Başkanı George W.Bush’un yaptığı ilk açıklamaları ve sonrasında güvenlik - özgürlük dengesinin devlet eliyle nasıl bozulduğunu unutmuş görünüyor. ABD Başkanı “Bu saldırı ülkemizin demokratik sisteminedir. Demokrasimizden nefret ediyorlar. Sistemimizi değiştirebileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar” demişti. O günlerde ağzını açan her yetkili, sürekli olarak “Amerikan demokrasisini yıkmaya çalışan iç ve dış düşmanlardan” bahsediyordu. Özgürlük Amerika içinde bir riskti. O yüzden de iç politikanın söylemi ‘ulusal güvenlik’ti. Zaten bir noktadan sonra Bush yönetimi de, artık baklayı ağzından çıkardı ve halkı “tarihin kritik bir döneminde bu düşmanla savaşın özgürlük demokrasi ve insan hakları ile kazanılamayacağı” konusunda ikna etmeye bile girişti. 11 Eylül’ün yarattığı psikolojik ortamda, yönetimi sorgulamak ‘vatan hainliği’, ‘ABD düşmanı’ ve ‘teröristle işbirliği’yle yaftalanıyordu. Üstelik 2006 yılında çoğu ABD’nin önde gelen üniversitelerinde bulunan üst düzey 75 akademisyen hakkında 11 Eylül’ü devlet yaptı dedikleri için Senato’nun talebiyle FBI soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma sonunda bazıları görevden atılmıştı.

AYM’nin skandal kararlarına karşı Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 1071 akademisyen, terör propagandasına cezayı hak ihlali gören Anayasa Mahkemesi kararına karşı bir bildiri imzaladı ve yayınladı. Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Sözde ‘barış bildirisi’ adı altında terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını ‘hak ihlali’ gören Anayasa Mahkemesi skandal bir karara imza atmıştır. Bu karar şehit ve gazilerimizin hatırasını zedelemiş, maşeri vicdanı yaralamıştır. Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Bu kararın, terör örgütlerine karşı etkin operasyonların gerçekleştirildiği bir dönemde alınması ise ayrıca dikkat çekicidir. İmzası bulunan biz akademisyenler terörle mücadeleyi sekteye uğratmayı ve ülkemizi karalamayı amaçlayan her türlü kurum, organizasyon ve inisiyatifin karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz. Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiğine inanıyor, bu yanlış kararda imzası bulunanları kınıyoruz.”

Türkiye özgürlük güvenlik dengesinde beka sorunu nedeni ile terazide çok az denge bozulsa da vatanın bütünlüğü, milletimizin birlik beraberliği için bu kadar sapma elzemdir.

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden ile PKK bildirisini imzalayan akademisyenlerin ortak bir noktası da vatanı için gözünü kırpmadan canını kahramanca feda eden şehitlerimizi gözardı etmeleridir. Yazıklar olsun!

#AYM
#PKK
#ABD
#FETÖ
#Joe Biden
5 yıl önce
Yanlış hesap Bağdat’tan döner
Uyanıklığa övgü
Yapay zeka bizi nasıl işsiz bırakır?
Perdeler çok kalınlaşmış
Doğrudan yatırım doğudan gelir
Temmuz sonrasında memurların bilmesinde fayda olan pratik güncel mali bilgiler