logo
EDISYON:

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Savcılık kayıp 8 günü araştırıyor, harddisk Tübitak’ta!

04:0030/09/2024, Pazartesi
G: 30/09/2024, Pazartesi
Bülent Orakoğlu

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’la ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Savcılık talimatıyla amcalarından birinin Tavşantepe Mahallesi’ndeki evinde arama yapıldı ve güvenlik kamerası bulundu. Bilişim uzmanlarının tespitine göre; kamera 15 günlük kayıt yapan bir sisteme sahip ancak harddiskte 7 günlük görüntü var. NTV’de yer alan habere göre uzmanlar; silindiği ihtimali üzerinde durulan 8 günlük görüntü kaydının peşine düştü.

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’la ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Savcılık talimatıyla amcalarından birinin Tavşantepe Mahallesi’ndeki evinde arama yapıldı ve güvenlik kamerası bulundu. Bilişim uzmanlarının tespitine göre; kamera 15 günlük kayıt yapan bir sisteme sahip ancak harddiskte 7 günlük görüntü var. NTV’de yer alan habere göre uzmanlar; silindiği ihtimali üzerinde durulan 8 günlük görüntü kaydının peşine düştü.

TÜBİTAK’a gönderilen haddiskte 2 ile 9 Eylül tarihlerine ait kaydın olmadığı belirlendi. Kayıp görüntüler arasında Narin’in cansız bedeninin bulunduğu 8 Eylül’e ait kayıtlar da var. Görüntülerin geri getirilmesi; Narin’in cansız bedeninin bulunduğu gün ve öncesinde evde neler yaşandığına dair ipuçları verecek.


BAZ İSTASYONU KAYITLARI İNCELENİYOR! HER ŞEY 25 DAKİKA İÇİNDE Mİ OLDU?

Cinayeti işleyenlerin profesyonel destek aldığına dair kanıt yok. Narin’in öldürülmesi, gömülmesi ve izlerin yok edilmesine dair her şeyin 25 dakika içinde gerçekleştirildiği belirtiliyor. Tutuklu 12 sanıktan Amca Salim Güran ile suçunu itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla 2 gün önce Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne nakledildi. Zanlılar burada tek kişilik hücrelerde tutuluyor. Narin’in otopsisi sırasında alınan 91 örnek incelendi. İstanbul, Diyarbakır ve Van’a yapılan incelemelerde yeni bir bulguya ulaşılamadı.


NARİN’İN DERE YATAĞINA GÖMÜLDÜĞÜ SAATLERDE OLAY YERİNDE OLAN CİNAYETİ ÇÖZEBİLECEĞİ DÜŞÜNÜLEN GİZEMLİ 2 KİŞİ KİM?

Diyarbakır’da Kuran Kursu’ndan çıktıktan sonra kaybolan ve cesedi 19 gün sonra bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde çok önemli bir gelişme daha yaşandı. Kimliklerinin tespit edilmesi durumunda Narin Güran cinayetindeki düğümün çözülebileceği belirtilen gizemli 2 şahsın kimlik tespiti üzerinde çalışan güvenlik birimlerinin Narin Güran’ın cesedin dere yatağına gömüldüğü saatlerde sadece İtirafçı Nevzat Bahtiyarın olay yerinde yalnız olmadığı, sinyal baz bilgilerine göre gizemli 2 kişinin daha olay yerinde oldukları tespit edildi.

Tavşantepe köyünü 24 saat boyunca izleyen kameraların bulunduğu askeri üssün kameralarına Nevzat Bahtiyar dışında dere kenarında Narin’in cenazesinin gömüldüğünü gören iki kişi daha takıldı. Kamera donduruldu ileri geri sarıldı görüntüler ancak bu iki kişinin kim oldukları tespit yapılamadı. O görüntülerdeki kişilerin kim olduğunun tespitinin yapılması için kamera kayıtları TÜBİTAK’a gönderildi. Köyü gören güvenlik kameraları ile askeri üssün kameraları da çok merak ediliyordu. Askeri üsste bulunan o kameralar 360 derece dönebilen ‘Şahin Gözü’ olarak da bilinen görüntüleme cihazları. Now Haber’de yer alan görüntülere göre askeri üsste bulunan bu kameraların bulunduğu noktadan Narin’in evi ve okulu görülebiliyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 3 savcı ve 1 Başsavcı Vekili tarafından yürütülen soruşturmada, elde edilen deliller titizlikle incelenirken, küçük kızın cesedini derede gizleyen itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın olay günü saat 15.40 ile 16.30 saatleri arasında dere yatağının bulunduğu bölgede aracının görülmesi ve telefonun buradaki baz istasyonundan sinyal vermesiyle ilgili bölgeyi gören askeri üss bölgesine ait kamera kayıtları incelenmişti. Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, olay yerinde sadece Nevzat Bahtiyar’ın olmadığı, 2 kişinin daha cesedin gizlendiği sazlıkların olduğu bölgede görüldükleri tespit edildi. Görüntüler TÜBİTAK’a gönderilirken, Bahtiyar’ın dere yatağındaki olduğu saatte kendisine yakın noktada yer alan iki kişinin de açık kimlik bilgileri tespit edilecek.

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile yenge Hediye Güran’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Öte yandan gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edilen Tavşantepe Mahallesi imamı R.K. hakkında da idari soruşturma başlatıldı.


İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA NARİN GÜRAN CİNAYETİ KISA ZAMAN İÇİNDE ÇÖZÜLECEK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, katıldığı canlı yayında soruşturmanın yakında çözüme kavuşacağını belirtti. Yerlikaya, yaşanan acının büyüklüğüne dikkat çekerek, “Millet olarak çok büyük üzüntü duyduk. Kızımızın mekanı cennet olsun. Tekrarının olmaması için dua ediyoruz. Süreç çok fazla zaman geçmeden açıklığa kavuşacak,” dedi. Ayrıca, cinayeti siyasi malzeme haline getirmenin büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Bu canilerin ceza alacağını hep beraber göreceğiz,” diye ekledi.

#Narin Güran
#cinayet
#Bülent Orakoğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.