1950 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1968 yılında Polis Koleji, 1971’de ‘Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra yaklaşık 7 yıl muhtelif illerde Terör ve İstihbarat müdürlüğü yaptı. 1987-1997 yılları arasında sırasıyla, Giresun, Hatay, Niğde il Emniyet Müdürü ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 28 Şubat Sürecinde cunta tarafından Mamak Askeri Cezaevine kapatıldı. 56 Gün Cezaevinde kalan Orakoğlu, Dz. K.K Askeri Mahkemesi ve Ankara 2’nolu DGM’den PVSK 7 maddesi gereği kanuni görevini yaptığı için beraat etti. Halen SDE Başkan Danışmanlığı görevinde bulunan Orakoğlu’u 3 çocuk ve 5 torun sahibi. Deşifre, İhanet Çemberi ve Ankara’da Gölge Oyunları isimli yayınlanmış 3 kitabı bulunuyor.
Soruşturmayı yürüten İstanbul Başsavcılığı 3 ay bu suç örgütünü gizlice kanunlar çerçevesinde takip etmiş. Yeterli deliller elde edildikten sonra Aziz İhsan Aktaş liderliğindeki örgütte bulunan 24 şüpheli hakkında da “Suç örgütü kurma ve yönetme”, “Suç örgütüne üye olmak”, “Rüşvet verme”, “İhaleye fesat karıştırmak”, “Edimin ifasına fesat karıştırmak”, “Vergi usul kanununa muhalefet” ve “Mal varlığı değerlerini aklamak” suçlarından gözaltı kararı vermiş. İmamoğlu’nun dediği sistemde bu şekilde dünyanın hiçbir ülkesinde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonları yapılamaz! İmamoğlu İstanbul’da kendi işine baksın yargıyı kendi siyasetine ve şovuna alet etmeye çalışarak bilmediği konularda ahkam kesmesin. Benden söylemesi!
James Woods, Los Angeles’taki orman yangınlarında evlerini kaybeden ünlülerden biri. İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırımını şiddetle destekledi. Woods’un evini kaybetmesine yanıt olarak, birçok kişi onun X’te daha önce yayınladığı bir gönderiyi dolaşıma soktu. Woods’un gönderisinde “Ateşkes yok. Uzlaşma yok. Bağışlama yok. Hepsini öldürün.” yazıyordu. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste atasözünde işaret edildiği gibi Şimdi İlahı Adalet Los Angeles’taki yangınla özellikle kadın ve çocukları katleden canileri destekleyen soykırımcı Siyonistleri hedef alıyor. ABD’nin bir hafta sonra görevi bitecek olan başkanı Biden giderayak ABD’nin imajını yerle bir etti. Amerika’nın hegemonik gücü baş edemediği bu yangınlarla sıfıra indi. ABD’nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde devam eden orman yangınlarının 5. gününde alevler yeniden yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı. Facianın boyutu genişlerken, ülkede yağma oranları artış gösterdi. İtfaiyeci kılığında evlere giren çıkan kişiler polis tarafından yakalandı. Olumsuzluklar bununla da sınırlı değil. Kanada’ya ait bir hava aracı İHA ile çarpıştı ve yere inmek zorunda kaldı. Öte yandan, Biden hükümetine tepkiler çığ gibi büyüyor ve Los Angeles’a bakılarak Gazze eleştirisi yapılıyor.
Öte yandan, internette pek çok kişi, ABD’lilerin uğradığı yıkım ve yerinden edilme deneyimleri ile İsrail’in Gazze’de devam eden bombardımanından muzdarip. Filistinlilerin deneyimleri arasındaki benzerliklere dikkat çekti.
ABD’liler bu hafta sosyal medyada Los Angeles’da yaşanan dehşeti paylaşırken, birçoğu eyalet yönetiminin itfaiye teşkilatına yaptığı yaklaşık 18 milyon dolarlık bütçe kesintisini ve ABD’nin İsrail’e sağladığı mali desteğin artmasını eleştirdi.
Yangın faciası etkisini sürdürürken yağma suçundaki artış nedeniyle polis uyarıda bulundu. Bölgede yağma olaylarına karşı düzenlenen operasyonlarda son iki günde 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Los Angeles Polis Departmanı’ndan (LAPD) Mike Lorenz, operasyonların ardından açıklama yaptı. Lorenz yağma suçundaki artışın altını çizerek, itfaiyeci kılığında evlere girip çıkan iki kişinin yakalandığını duyurdu. Lorenz ayrıca tahliye edilen bölgelerdeki bazı ev sahiplerinin, çoğu yanmış olsa da evlerini korumak için özel güvenlik tuttuklarını kaydetti. Kent yetkilileri, şimdiye kadar
12 binden fazla binanın yangın nedeniyle hasar gördüğünü, 57 bin yapının daha yangın riski altında olduğunu duyurdu.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.