|
İsrail Suriye üzerinden PKK’yı kullanarak Türkiye’ye saldıracak! ABD olarak biz azmettiriciyiz!

ABD’li emekli albay ve PENTAGON eski danışmanı Douglas McGregor, Türkiye’yle ilgili skandal bir itirafta bulunarak açıkça Türkiye’ye karşı kin kustu ve alenen tehdit etti. Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesiyle Orta Doğu’da tırmanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD’li askeri analist McGregor’un Türkiye ile ilgili itirafı ve aleni tehdidi dikkat çekti. McGregor “Türkiye ve İsrail’in de içinde olduğu bir savaş kapıda. Erdoğan Türkiye’yi savaştan uzak tutmaya çalışıyor. Türkiye’ye saldırmaları için Suriye’de güçlerimizi hazırlıyoruz. PKK, YPG ve onlarla birlikte hareket eden diğer bazı örgütleri Türkiye’ye saldırmaları için teşvik ediyor ve silahlandırıyoruz.
Ama bu sefer iş çok ciddi biz ABD olarak zaten bu operasyonun bir parçasıyız.”
diyor. Pentagon danışmanı McGregor’un skandal ancak hegemonik bir güç olan ABD’nin katil ve soykırımcı İsrail ile PKK/YPG ve onlarla birlikte hareket eden terör örgütlerini Türkiye’ye saldırmaları için teşvik edip her türlü desteği verdiklerini açıklaması NATO’nun ikinci büyük askeri gücünü terörist ve soykırımcı devlet İsrail ve terör örgütleri ile hedef almaları bölgede zaten gergin ortamı daha da gererek NATO’nun parçalanmasına ve 3’üncü dünya savaşına yol açabilecektir. Pentagon’un eski danışmanı Douglas McGregor’un açıklamalarına sahip çıkmaması ve “kendi fikirlerini beyan etmiştir” açıklaması ise inandırıcı değildir. ABD’nin “eski danışman kendi fikrini beyan etti” açıklamasının psikolojik harp stratejisi olduğu çok açıktır. PENTAGON’a danışmanlık yapan eski veya emekli askerlerin ABD derin devletinden habersiz bu tür açıklamalar yapmaları hayatın doğal akışına uygun değildir.

ERDOĞAN’IN TARİHİ ÇIKIŞI, İSRAİL VE ABD DERİN DEVLETİNİ PANİKLETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail çıkışı ülke basınında yankılanmaya devam ederken paniğe kapılan İsrail medyasında Türk ordusunun gücü konusunda Tel Aviv’i hatta derin Washingtonu dahi endişelendiren hatta korkutan itiraf ve açıklamalar yapıldı. Türkiye Başkanı Erdoğan Gazze’deki katliama sessiz kalmayarak, her platformda soykırımların ve katliamın durması için sıkı bir diplomasi trafiği yürütüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’in Gazze’deki soykırım ve katliamlara yönelik son açıklamasında “
Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız.
” açıklaması İsrail basınının manşetlerinde yer aldı.

İsrail’in ekonomi gazetesi Globes da, “Erdoğan işgal tehdidinde bulundu” başlığını attı. Ekonomi gazetesi Globes, “Erdoğan’ın sözleri ciddiye alınmalı mı?” sorusunu sordu. İsrail’in sadece hava kuvvetleriyle Türkiye’den bir adım önde olduğunu yazdı, Türk ordusunun güçlü olduğunu belirtti. Globes, Ankara’nın Hamas’ın yakın dostu olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e saldırmasının şaşırtıcı olmadığı yorumunu yaptı. Haberde, “Ancak, dışişleri bakanlığı koridorlarında dahi Erdoğan’ın sözlerini şaşkınlıkla karşılandı!” denildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise Türkiye’yi NATO üzerinden hedef almaya çalıştı. Başkan Erdoğan soykırımcı ve katil İsrail’in NATO’yu kullanarak katliam ve soykırımları meşrulaştırma çabalarına kesinlikle karşı çıkarak engellemişti. Tel Aviv ve bazı ABD ve batı medyasında Türkiye’nin askeri gücüne dikkat çekildi. Ankara’nın İsrail’le savaşan gruplara silah ve askeri destek sağlayabileceğine vurgu yapıldı. Türkiye’nin kınanması çağrısı yaptı. Ayrıca Türkiye’nin NATO’dan ihraç edilmesi gerektiği de söylendi. Türkiye’nin Gazze diplomasisi İsrail’de hatta ABD’de endişe kaynağı oluşturdu. Zira Ankara batılı ülkeler ve NATO içinde İsrail’e karşı duran sayılı ülkeler arasında yer alıyor. Katz’ın NATO çıkışını da bu bağlamda okumak gerekiyor. Çünkü NATO’nun İsrail’e destek vermemesinin önündeki engel Türkiye olarak görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington’daki NATO Zirvesi sonunda yaptığı basın toplantısında İsrail’in NATO ile ortak ilişkisine izin vermeyeceklerinin altını çizmişti.


İSRAİLLİ ŞARKICIDAN ALÇAK ÇAĞRI! NETANYAHU’YA SESLENDİ: TÜRKİYE’YE ATOM BOMBASI AT

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar ve Hamas lideri Haniye’nin İran’da uğradığı suikast bölgede gerilimi giderek tırmandırırken, üçüncü dünya savaşı iddiaları da giderek konuşulmaya başlandı. Son olarak ise İsrailli şarkıcı Ofer Levi’nin yaptığı çağrı büyük tepki çekti.TV100’de yer alan habere göre; kaydettiği videoyu paylaşan İsrailli şarkıcı Levi, akan kanın en büyük sorumlularından olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslendi.

Türkiye’yi de hedef alan Levi, “Netanyahu’ya sesleniyorum. Arkandayız. Kutsal kitabımız (Tevrat) düşmanlarımızı yok etmemizi emrediyor. İran’a, Yemen’e, Türkiye’ye atom bombası at.” ifadelerini kullandı. Levi, Netanyahu’ya son dünya savaşını başlatması için çağrıda bulundu. İsrailli şarkıcının sözleri ise büyük tepki çekti.

#İsrail
#PKK
#ABD
#Bülent Orakoğlu
1 ay önce
İsrail Suriye üzerinden PKK’yı kullanarak Türkiye’ye saldıracak! ABD olarak biz azmettiriciyiz!
Osmanlı’da Bâtınîlerle ilgili siyasetin değişme sebepleri
Soykırım kodlaması: Merhametsiz süper katiller!
Evanjelikler Kamala Harris için bölünüyorlar!
Herkes yeteri kadar çıplak mı?
Pirincin taşını bakalım nasıl ayıklayacaklar…