|
CHP üst yönetimi Çubuk ve Akkuzulululara hakaret mi etti?

Şehit er Yener Kırıkçı’nın Çubuk İlçesi Akkuzulu köyünde gerçekleşen cenaze töreninde CHP lideri Kılıçdaroğlu sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştı. Kılıçdaroğlu’na göre bu saldırı planlı ve organize bir şekilde kendisini linç yapma amacı ile gerçekleştirilmişti. İçişleri Bakanı Soylu ise şehidin hısımları ve köylüsünün öfkesinden kaynaklı bir saldırı olduğu gerçeğini gerek yargı gerekse kolluk kuvvetlerince yapılan ayrıntılı soruşturmalar sonucu ulaştıklarını açıklamıştı. Hakkari’de şehit olan Yener Kırıkçı’nın cenazesinde spontane gelişen olayların ardından CHP trolleri ve yandaşları, sosyal medyada harekete geçti. Maksatlı bir şekilde Çubuk halkını toptan linç eden, eşkıya ve haydut olarak nitelendiren troller halka ağza alınmayacak sözlerle yüklendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, 22 Nisan’da sosyal medya hesabından, “Genel Başkanımıza saldırarak linç girişiminde bulunanlar bu ülkenin milli birliğine saldıran soysuz teröristleridir... Bu soysuz çetenin bölücü teröristlerle amaç birliği vardır... Bu soysuz çeteyi lanetliyorum... Bu güzel memleketi bu soysuz çeteye teslim etmeyeceğiz...” açıklamasıyla Çubuk ve Akkuzulu’lara hakaret mi etmişti.


CHP üst yönetimi tarafından terörist ve soysuz olarak suçlanan Çubuk halkı ise bu güne kadar terörle mücadelede 73 şehit verdi. Çubuk ilçesinden ve Akkuzulu Mahallesi’nden hiçbir zaman terörist çıkmadığını vurgulayan mahalleli “Böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Burası şehit vermiş, şehidine ağlayan bir köydür. Biz milletini, bayrağını, vatanını seven bir ilçeyiz. İlçe halkı olarak biz bunu kabul etmiyoruz. Biz ne terörist ne soysuzuz. Öyle bir şeyi kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. Mahalleli Mustafa Yolcu da Akkuzulu’da yaşayanların Türkmen olduğunu, her zaman devletin ve milletin yanında yer aldıklarını belirtti. Yolcu, “Biz hakiki, milletini, devletini ve toprağını seven insanlarız. Şehit olan askerin dayısı da şehit olmuştu, acımız büyük ve acımızı doyasıya yaşayamadık” şeklinde CHP’ye tepkilerini belirtmişlerdi.

Akkuzulu Köyü Muhtarı Halil Gökmen, İlçe Jandarma Komutanlığı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada; ‘’ şehit Yener Kırıkçı’nın dayısı Yüksel Tuzcu’nun 1993 yılında Çukurca’da PKK’lıların düzenlediği saldırıda şehit olduğunu söyledi. Aynı aileden ikinci şehidin verilmesinin mahalle sakinlerini yeniden büyük bir acıya boğduğunu belirten Gökmen, olayların acılı vatandaşların galeyana gelmesiyle yaşandığını dile getirdi. Gökmen, yaşananlar daha önceden planlanan bir tepki veya provokasyon değil. “Halkımız bilerek veya tasarlayarak bu olayı yapmadı. Bir anlık öfke patlaması. İnanın onlar da ne yaptıklarını bilmeyerek yaptılar çünkü orada bir acı var, bir şehit var” dedi.

CHP liderinin kimseye haber vermeden cenaze törenine katıldığını ve yaşananlara bir nevi onun sebep olduğunu iddia eden mahalle sakinleri çok doğru bir noktaya parmak basmış görünüyorlar. Zira Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’li yetkililer önce şehit cenazesine katılacaklarını Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdiklerini açıklamışlardı. Bu durum alenen yalan çıktı. Daha sonra bizzat Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada muhtara ve şehit ailesine haber verdiklerini iddia etmişlerdi. Mevzua’ta böyle bir uygulama olmamasına rağmen bu iddia ile ilgili olarak yapılan araştırmada gerek muhtar gerekse şehit ailesi kendilerine bu yönde bilgi gelmediğini ifade ederek Kılçdaroğlu’nu yalanlamışlardı. Diğer önemli bir konu ise Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesine katılacağını ilgili makamlara bilgi vermemesinin arka planına ışık tutuyor. Kılıçdaroğlu bazı partililerle şehit cenazesine makam aracı ile değil bir sivil araçla katılıyor. Araçtan inince Kılıçdaroğlu’nun cenaze törenine geldiği fark ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu Kılıçdaroğlu’nun bu törene devlete haber vermeden katılmasının kendisi için büyük bir güvenlik sorunu yarattığını açıklıyorlar. Bana göre CHP kasıtlı olarak devlete şehit cenazesine katılacağını yazılı olarak bildirmedi. Zira bu olaydan en azından siyasi rant çıkarma peşindeydi. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ve HDP üzerinden ortaya saçılan PKK ile ilişkileri nedeniyle 73 şehit vermiş Çubuk ilçesi Akkuzulu köyünde kendisine tepki gösterileceğini bilmesi gerekirdi. Belki de biliyordu. Devletin başı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisinin dahi şehit cenazelerine katılmadan önce uzman ekiplerden bilgi aldıktan sonra cenaze törenlerine katıldığını açıklaması önemliydi. Zira bu olaylarda derin yapı ve provokasyon arayanlara CHP’ye ve ilişki içinde olduğu terör örgütlerine yönelmelerini işaret ediyorum. Zira hatırlarsanız birkaç ay önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan CHP’de önemli kararların parti organları dışında ‘CHP’yi yöneten gizli bir el bir karar merkezi tarafından ‘ alındığını iddia etmişti. Bazı gazeteler tarafından ise bu gizli elin FETÖ olduğu iddia edilmişti. Bu yönde bir araştırma yapmakta şüphesiz yarar var.

#Şehit
#Cenaze
#Yener Kırıkçı
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Çubuk
#Akkuzulu
5 yıl önce
CHP üst yönetimi Çubuk ve Akkuzulululara hakaret mi etti?
Memurların yıllık ve mazeret izinlerinde karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri
Ülkelerin gelir grupları
Temmuz’da mahalli idarelerdeki memurların ilave ödemeleri arttı
Türkiye’ye karşı bu operasyonun bir bedeli var!
Hicret ruhu: Direniş, Diriliş ve Yenileniş yolculuğu