Bu kavram pek çok şeyi ifade ediyor… Çünkü ortada siyasi körlük yok. İleriyi doğru dürüst görememek var. Onun nedeni de gözlük yok. Peki, siyasette gözlük ne?Tahminlere değil, veriye dayanmak.Muhalefet lideriKemal Kılıçdaroğlu’nun “Suriye bataklığı” sözüyleBarış Pınarı Harekâtı’nı eleştirmesi tarihe kazındı.Yıllar sonra bile harekât, Suriye ilişkileri, ülkemizin dış politikası veya tutumu konuşulduğu zaman bu söz hep hatırlanacak. Onun adına üzücü bir tablo tabii…Kılıçdaroğlu, her konuştuğunda,
Bu kavram pek çok şeyi ifade ediyor… Çünkü ortada siyasi körlük yok. İleriyi doğru dürüst görememek var. Onun nedeni de gözlük yok. Peki, siyasette gözlük ne?
Tahminlere değil, veriye dayanmak.
Yıllar sonra bile harekât, Suriye ilişkileri, ülkemizin dış politikası veya tutumu konuşulduğu zaman bu söz hep hatırlanacak. Onun adına üzücü bir tablo tabii…
Kılıçdaroğlu, her konuştuğunda, “bir insan bu kadar da yanılamaz” demekten kendimizi alamıyoruz doğrusu…
CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi vaatleri arasındaydı bu proje… “Türkiye, İran, Irak ve Suriye OBİT’i oluştursun. Lübnan, Filistin, Mısır gibi ülkeler de bu örgütün üyesi olabilsin. Amerika, Rusya, İsrail ve AB gözlemci olsun” diyordu Kemal Bey…
Bu projeyi tasarlarken “Bölge halkı ne istiyor” diye hiç düşündü mü acaba? Veyahut bu düşüncesini destekleyecek somut veri arayışına girdi mi?
Şirket, 13-25 Ekim tarihleri arasında, Barış Pınarı Harekâtı’nın odaklandığı bu iki şehirde 100’ü Kürt 601 kişiyle görüşmüş… Bu sayılar iki bölge nüfus dağılıma uygun biçimde belirlenmiş. Yani yanılma payı hayli düşük.
Şirketin Suriye’de daha önce yaptığı araştırmalar da varmış. O nedenle kamuoyu yoklamasının bazı sonuçlarını, önceki araştırmaları da göz önünde bulundurarak yorumlayabilmişler.
Gallup’un araştırmasına göre:
Hükümetin söylediği her şeyin karşısına geçme, attığı her adımı reddetme, aldığı her kararı karalama refleksi şeklinde özetlenecek Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının politik yaklaşımı bazen kendi partilerinin ayağına dolanabiliyor.
PKK-HDP-CHP üçgeninde olduğu gibi…