Orijinal adı,Spy Game, TürkçesiCasus Oyunu.Tony Scottyönetmiş.Robert Redford,Brad Pittbaşrolleri paylaşmışlar.Aynı türdenBody of Liesda var… Mutlaka izlenmeli… Güncel olaylara çok iyi ışık tutuyorlar…Bugünün gazetelerinde, dünün internet sayfalarında ve TV haberlerinde mutlaka dikkatinizi çekmiştir.Başlık şu: “İngiliz casusu İstanbul’da ölü bulundu”Eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi olduğu açıklanan 48 yaşındakiJames Gustaf Edward Le Mesurier, Beyoğlu ilçesi Tophane sahili yakınlarında bir
Bugünün gazetelerinde, dünün internet sayfalarında ve TV haberlerinde mutlaka dikkatinizi çekmiştir.
Başlık şu: “İngiliz casusu İstanbul’da ölü bulundu”
Le Mesurier’in eşi, kocasının uyku ilacı kullandığı söylemiş. Polis ekipleri de düşmeye bağlı ölüm şüphesi üzerinde duruyorlarmış. İstanbul Valiliği, olayla ilgili geniş kapsamlı adli ve idari inceleme başlatmış.
Bazı yayın organları İngiliz ajanın “eski” çalışan olduğunu söylüyor. 48 yaş, bu işte “eski” kabul edilmek için biraz abartılı değil mi? Biz bu “emekli ajan” numarasını yemeyenlerdeniz. Siz?
2013 yılı başlarında yayınlanmıştı… Seroğlu, dünyada casusluk faaliyetleri bakımından en aktif ülkelerin sırasıyla ABD, Çin, Rusya, İsrail ve İngiltere olduğunu söylüyordu.
Bunlar medyanın yazdıkları… Bir de yazmadıkları var tabii… Mesela Alman gizli servisi BND’nin Türkiye’de cirit attığını bilmeyen yok. Ya da İsrail’den Mossad’ın, İran’dan VEVAK’ın, Rusya’dan SVR’nin hangi taraklarda bezi olduğunu mutlaka bizimkiler izliyorlardır.
Bizim istihbarat bu kadar başarılı olmasaydı pek çok melanetin önüne bu kadar erken geçilemez; Güney Doğu’da ve güney sınırımızda Silahlı Kuvvetler’in başarısı bu kadar sağlam bir şekilde tahkim edilemezdi.
Her ülke kendi çıkarını korumak için ABD istihbaratının “kitle imha silahı” olarak tanımladığı iletişim ve istihbarat araçlarını kullanacaktır tabii ki…
Ancak sonucu kim daha cesur, daha bilgili, daha etkili ise o belirleyecektir.
- İş Bankası Kültür Yayınları, çok değerli bir kitabı yayınları arasına katmış. TarihçilerKasım Mete Teke ve Bora Öncü, sayısız belge ve fotoğraf tarayarak bir derleme yapmışlar. Bana yollamışlardı, uzun zamandır bekliyordu. 10 Kasım’a kısmetmiş…
- Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir hakkında 630 sayfalık müthiş bir eserAnıtkabir: Bir Veda Bir Başlangıç. Tarihçiler, araştırmacılar, çocuklar, gençler ve konuya ilgi duyan herkes için çok yararlı bir kaynak olmuş.
- Atatürk’ün vefatından sonra yapılan törenler, cenazenin nakli, Anıtkabir’in yerinin tespiti, projelendirilmesi, inşası ve tanıtımının anlatıldığı belgeler ve fotoğraflarla dolu kitap Anıtkabir’le ilgili güncel bilgilere de yer veriyor. Orada bulunan kitabelerdeki metinler ve günümüz Türkçesi’yle anlamları, Barış Parkı, Anıt Bloku ve içindeki heykel grupları, Aslanlı Yol ve Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi tanıtılan eserler arasında.
- Atatürk’ün vasiyeti ile Atatürk’ün vefatından sonra yayınlanan gazetelerin sayfalarının, “Türk Basınında Yas” başlıklarının da yer aldığı Anıtkabir kitabının tüm hakları araştırmacılar tarafından Anıtkabir Komutanlığı’na devredilmiş. Ellerine, zihinlerine sağlık…