Pekin’deki rahatsızlığın en önemli sebeplerinden birisi, Asya-Pasifik’ten Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda liderlerinin de Vilnius’taki “NATO Zirvesi”ne katılmış olmalarıydı.
Biden Yönetimi bir taraftan Pekin ile diyalog geliştirmeye çalışırken, diğer taraftan da Çin’e karşı sert bir politika gündemi takip ediyor. Amerikan Kongresi’nde her iki parti içindeki Çin karşıtı şahinlerin çoğunlukta olması Biden Yönetimi’ni çift dilli bir politikaya yöneltiyor.
Vilnius Zirvesi’ne dönecek olur isek, Pekin ABD’nin Avrupalı müttefikleriyle Asya-Pasifik’teki müttefiklerini Çin’e karşı bir araya getirmeye çalıştığından şikâyet ediyor. Çinliler NATO’nun da ABD’nin bu politikasının bir aracı olarak kullanılmak istendiğine sıklıkla dikkat çekiyorlar.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.