logo
EDISYON:

181 füzeli tiyatro: İran'ın saldırısında nasıl oldu da bir tane İsrailli ölmedi?

Hüseyin Berk
21:532/10/2024, Çarşamba
G: 2/10/2024, Çarşamba
Yeni Şafak

Terör devleti İsrail'in saldırılarına yanıt veren İran, dün gece saatlerinde Tel Aviv'e füzelerle saldırdı. 500'den fazla füzenin ateşlendiği belirtilirken bunlardan sadece 3'te birinin İsrail topraklarına düştüğü açıklandı. Gelişmeyi tvnet canlı yayınında değerlendiren Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, İran'ın saldırısındaki çelişkilere değinip, "181 füzenin düştüğü ortamda nasıl olur da kimse ölmez, bu nasıl bir tiyatro?" diye sordu. Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal ise iki ülke arasındaki gerilimin 'danışıklı dövüş' olduğunu vurgulayıp, "İran yönetimi kendi halkına durumu anlatamayacak hale geldi, bir şeyler yapıyormuş gibi görünmeye çalışıyor" dedi.

Terör devleti İsrail'in, Lübnan'da Hizbullah'ın komuta kademesine yaptığı suikastlar sonrasında Orta Doğu'da gerilim tırmandı.İran, dün gece İsrail'e 500 füzeden oluşan bir saldırı başlattı.

Füzelerden 181'inin İsrail'e düştüğü belirtilirken, saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ise vatandaşlarından ölen olmadığını açıkladı.

Yaşanan gerilim Ersin Çelik moderatörlüğünde tvnet'te canlı yayınlanan Siyaseten programında masaya yatırıldı.

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, İran'ın saldırısındaki çelişkilere değindi.

"181 füzeli tiyatro"

"181 füzenin düştüğü ortamda nasıl olur da kimse ölmez, birisi bana anlatsın"
diyen Kılıçarslan,
"Böyle bir saldırıyı saatler öncesinden hem Amerika'ya hem Rusya'ya söyler misin abi? Aynı saatteki silahlı saldırıda iki mücahit 8 kişiyi öldürdü. Sen koca devlet nasıl olur da 181 füzeyle bir kişiyi bile öldüremezsin. Bir kişi ölmüş o da Filistinli. Bunun nasıl olabildiğini bana birinin izah etmesi lazım. Bu nasıl bir tiyatro?"
tepkisini dile getirdi.

"İran ile İsrail'in yaptığı danışıklı dövüş"

Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal ise İran yönetiminin artık halkına kendi içine düştüğü durumu anlatamayacak duruma geldiğini söyleyip, İran'ın bir şeyler yapmaya çalışıyormuş gibi göründüğünü ifade etti.

İsrail'in yaşananları sineye çekerek dalga geçtiğini de vurgulayan Ünal,
"Ben 181 füzede bir kişinin bile ölmediğine inanmıyorum, gizliyorlardır. İsrail bu haberleri saklayarak itibarını yükseltiyor"
dedi.
Yaşananları 'danışıklı dövüş' olarak niteleyen Ünal,
"İran medyası, Çin'deki eski yangın görüntüleriyle algı yapmaya çalışıyor. Tel Aviv gibi gösterip propaganda yapıyorlar."
ifadelerini kullandı.


#İran
#İsrail
#Lübnan
#İsmail Kılıçarslan
#Aydın Ünal
#TVNET

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.