EDISYON:

Ermeni patriği Mesrob II'den yılbaşı mesajı

Aa
00:0029/12/2006, Cuma
G: 29/12/2006, Cuma
Yeni Şafak
Ermeni patriği Mesrob II'den yılbaşı mesajı
Ermeni patriği Mesrob II'den yılbaşı mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, yılbaşı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Ermenileri Patrikliği Bülteninde yayınlanan mesajında Mesrob II, yaşanılan çağın en büyük sorunlarından birinin de “iyi ve imanlı bir kişi” olmanın artık neredeyse alay konusu teşkil etmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Mesrob II, mesajında şunları kaydetti:

“Sanki, hayatının temel prensiplerini gaddarlık ve acımasızlık üzerine kuran insanların düşüncesi, iyilik ve inanç üzerine kuranlardan daha büyük itibar görüyor. Ancak Yeni Ahit'e göre her bir Hristiyan alçakgönüllü ve mülayim, sabırlı ve sevecen, başkalarına karşı tatlı, merhametli ve anlayışlı olmak, her şeyi sevgiyle yapmak zorundadır.

Maalesef, 2006 yılının son aylarında cemaatimizin bazı hayırseverleri ve yöneticileri birbirleri hakkında karalayıcı bir tutum içine girdiklerinde, çok farklı bir tablo oluştu, gençlerimizin ve çocuklarımızın gözleri önünde çok kötü örnekler sergilendi.

Son derece olumsuz ve lüzumsuz gelişmeler karşısında çok utandık ve üzüldük. Eğer doğrusunu söylemek gerekirse bazıları, kendileriyle aynı konumda bulunan yöneticiler ve hayırseverler hakkında son derece saygısız, önyargılı, bencil ve acımasız bir tavır sergilediler. Ama hamdolsun ki bazı gazetelerin tüm çabalarına karşın, bu çirkinlikler sadece kısıtlı bir çerçeve içerisinde kaldı. Cemaatimizin sağlıklı düşünen çoğunluğu ise gelişmeleri sıkıntı ve üzüntü içerisinde takip etti. Cemaat üyelerimiz, durmaksızın kötü tohum ekenlerin cemaat hayatına zerk etmeye çalıştıkları zehirlerden etkilenmediler. Aksine kutsal ve benzersiz olan dini-kültürel değerlerine sadık kaldılar ve kalmaya devam ediyorlar. Bu onurdan mahrum kalanlara gerçekten çok yazık...”

PATRİK'İN RAHATSIZLIĞI

Yine Türkiye Ermenileri Patrikliği Bülteninde yer alan Patriklik Sekreteryası açıklamasında ise Mesrob II'nin, 25 Aralık Pazartesi gecesi, midesinde akut bir ağrı hissedince, uzman Dr. Garbis Yakupyan ve uzman Dr. Mirican Miroğlu'nun kararıyla Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesine kaldırılarak müşahede altına alındığı belirtildi.

Dört saat süreyle tüm tahliller yapıldıktan ve Patrik Mesrob II'ye serum verildikten sonra “gastro-enterit” teşhisi konulduğu bildirildi.

Patrik Mesrob II'nin, sabahın erken saatlerinde kendi arzusuyla taburcu olarak, Patriklik binasındaki odasına geçtiği ve tedavisinin Başhekim Op. Dr. Arman Çakır ve uzman doktorların kontrolü altında sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, Patrik Mesrob II'nin tüm randevularının şimdilik ertelendiği bildirildi.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.